用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小六樂悠悠, 升中唔洗愁
go

小六樂悠悠, 升中唔洗愁 [複製鏈接]

各位媽打

welcome back
一齊倒數開學
仲有4日
   1    0    0    0

快來啦

各位

搬屋啦

大個仔大個女要去中學部傾啦

快來 : Form 1 happy life, 召集靚c9

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... e%3D1&frombbs=1
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

up up

各位

搬屋啦

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... e%3D1&frombbs=1
因為祂顧念你們

哇!咁快就咁深近視,要小心和密切處理呀!發育完畢之後,才會減慢加深的幅度。

原帖由 shirasam 於 09-8-28 03:08 發表

hI,

我是新加入的,我個囡今年驗眼都深左好多, 一隻650度, 一隻750度點算, 仲要煩今年升中一學校的事, 我都肺腑咁同她講, 今年非常重要的

各位

搬屋啦

因為祂顧念你們

Dear All

I am back

一陣有時間就會開新topic 在中學部
大家密切注意
因為祂顧念你們

mansonwai,

我都諗住近近地, 係屋企附近或者係阿女返學附近, 找過靠得住既牙醫, 方便佢去check.  我唔會考慮去hk島, 因為搭車都好浪費時間.

原帖由 mansonwai 於 09-8-24 02:57 發表
必必

我都心大心細緊, 好唔好用番我 e+ 呢個牙醫
因為我個箍牙醫生話我下次可能可以拆箍啦
佢話箍得幾好喎...我都唔識點分
因為佢係沙田係好方便到我帶 manson 去箍牙
都唔知點好 ....煩 c !!

我媽係都要我搵番我 ...

50000, 好貴.
時時除, 效果會唔會唔好呀!

原帖由 浩朗媽媽 於 09-8-26 14:42 發表
係 隱適美(Invisalign) $50,000
1個月換1副, 食野時除下, 食完再帶上

http://www.beautyexchange.com.hk/revamp/forums/file.php?1,file=67739

嘩! 瘦10磅, 真係幾辛苦.
24,000全包, 真係唔貴.

原帖由 浩朗媽媽 於 09-8-25 14:51 發表
各位靚媽, 你地好!  cool 牙我仔上年 12月 cool 左 $24,000 包脫牙同 x-ray
我仔只係脫上面兩隻小臼齒, 初初 cool都好辛苦, 唔習慣瘦左十磅tim
真係覺得貼錢買難受.....

mansonwai:

收到你 e-mail 好arm用, 可以了解佢地上中一心情, thank you very much! ...

原帖由 jazzmama 於 08-8-28 09:04 發表
各位媽打

welcome back
一齊倒數開學
仲有4日

hI,

我是新加入的,我個囡今年驗眼都深左好多, 一隻650度, 一隻750度點算, 仲要煩今年升中一學校的事, 我都肺腑咁同她講, 今年非常重要的
[size=medium]Shira 媽媽

jscfamily
咁嚴重呀!咁依家食左醫院d藥之後,仲有無發燒呀!真係辛苦。希望快d好返,唔好浪費左最後幾日暑假!

manson
你有無張d書post去小6至中學部去呀!或是三手市場等!可以給多些人看見麻。要快,否則開學之後就沒有人買galar!

jazzma
你應該返來喇!好玩嗎?變了朱古力未呀

原帖由 JSCfamily 於 09-8-27 16:48 發表
Mandy,

唔怪得知manson同我阿仔啱key啦...因為我和妳都係同類人

阿仔昨晚飲左...但係夜晚訓到半夜就再發高燒, 燒到40.5度, 成晚都無覺好訓 ,你今朝打比我時...剛剛起身, 阿仔就剛訓番...
...

都係傳統d好

http://www.beautyexchange.com.hk/revamp/forums/file.php?1,file=67739

CANDY

希望妳仔仔早 d 好番
如果高燒, 通常都係喉嚨發炎
所以, 我一見 d 仔咀仔紅
我就要煲涼茶同佢地清底
費時發起上黎, 就好高燒
仲有一點係, 如果小朋友 2日先一次大便
通常會燒得高 d & longer  一 d

中醫話腸不通就會病
所以, d 仔發燒又痾唔到
我會用好少既甘油條幫佢地清咁 d 大便

我 sent 左 pm 比妳
please check & help

thank you

Mandy,

唔怪得知manson同我阿仔啱key啦...因為我和妳都係同類人

阿仔昨晚飲左...但係夜晚訓到半夜就再發高燒, 燒到40.5度, 成晚都無覺好訓 ,你今朝打比我時...剛剛起身, 阿仔就剛訓番...
點知去12:00佢又燒過..去到39.9度 , 米帶佢去急症室睇睇啦...都係比醫生check下, 唔好估估下
攪左3個鐘頭, 醫生confirm左阿仔只是上呼吸道流感, 不是豬流感! 我個心都定d!
俾左3款藥給我.....剛剛食左第一次, 阿仔好累又訓左了, 希望阿仔唔好再燒啦....

講開去急症室, 今次是我地去咁多次以黎, 醫生最仔細同最解釋清楚給我了, 這次都是一個後生的醫生, 但佢好關心阿仔, 好detail地問診, 聽肺部, 聽呼吸, 跟住解釋怎樣是豬流感? 為何阿仔食左藥仲會高燒? 這次流感會持續多少日?
雖然等得較久時間, 但有如此態度的醫生, 我都收貨啦! 何況阿仔唔洗比錢

原帖由 mansonwai 於 09-8-27 00:54 發表

CANDY

manson 都係用我係教協買既背囊做書包
因為佢可能覺得小學那個老土 :;pppp:

我都希望妳仔仔飲完 ok 啦 !
如果飲完 feel good....之後要比佢食香蕉

因為甘草會阻礙身體吸收一種物質, 而香蕉有好多
呢個物 ...

原帖由 JSCfamily 於 09-8-26 16:03 發表
mandy,

上次我就你果度買左個nikko的背囊比阿仔做書包...佢用左都覺得ok!
唔該晒你比果條藥方, 我今晚煲比佢飲, 希望退燒啦.:ilo ...

CANDY

manson 都係用我係教協買既背囊做書包
因為佢可能覺得小學那個老土 :;pppp:

我都希望妳仔仔飲完 ok 啦 !
如果飲完 feel good....之後要比佢食香蕉

因為甘草會阻礙身體吸收一種物質, 而香蕉有好多
呢個物質.

上次睇婦女新姿主持中醫特輯講 +

浩朗媽媽 :

真係好貴!!!

mandy,

多謝報料....我下次去時順便睇睇
我通常係去睇文具,零食和日用品, 上次我就你果度買左個nikko的背囊比阿仔做書包...佢用左都覺得ok!
唔該晒你比果條藥方, 我今晚煲比佢飲, 希望退燒啦.
我學校無用longman書, 所以幫唔到你...睇下jazzmama返來可否攪得掂!

原帖由 mansonwai 於 09-8-25 21:31 發表
candy

今日係教協(旺角)貪方便買埋黑鞋比 manson
雖然無 kinghealth 咁輕
價錢都要 $206

不過, 佢地有現成既鞋墊賣 ($261)
同我地做開既差不多
足弓位有高低選擇
足弓位係硬身那隻

下次妳去開, 可以 8 埋呢樣.

...

wow....好貴呀
個姐姐話都好痛同辛苦架

我細仔都係甘講呀
佢話見到個姐姐又係甘呀
食面包d, 成副野除左出黎呀

原帖由 Eva 於 09-8-26 13:34 發表
同阿 女講起,好說見過有人成個架除下來wor

我話假牙就得,cool牙未見過lor!係咪新科技呀?定係阿女睇錯?
‹ 上一主題|下一主題