用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾
樓主: yummy
go

【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾 [複製鏈接]

好快又過了一個忙碌的暑假, 簡直是透不過氣.
好多謝yummy的引路和小桃兒的報料.

hhkk, kec, osmm & jm, 我們將會是同班同學, 請多多射住小兒, 唔好比佢行差蹋錯呀!

同學仔,

放緊大假呀... 去邊道玩呀??
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

小桃兒:

謝謝妳的分班list. 9月1日無嗊亂。

原帖由 小桃兒 於 08-8-29 17:21 發表
P3 分班如下:

3A   ym, sw, 魚一丁
3B   hs, l01, hb, 洋子
3C   mp, ra, mc, ttmm
3D   yummy, km, dm, 小桃兒
3E   cm, rn
3F   hhkk, kec, osmm, mj, jm

同學仔~
放得嗰兩日 就得去邊 寫明休假中 啲msn咪一樣咁問嘢
不過真係小好多囉
就得去邊 咪就係喺自家屋企踎囉
同最大收穫係今日去剪頭髮 我對上個次 都唔記得係唔係新年前...........
你知㗎 我係好想出去走走~~~~
原帖由 nice1314 於 08-8-30 01:16 發表
同學仔,

放緊大假呀... 去邊道玩呀??

-_- 乜你咁快講咗我都想講嘅嘢㗎~
原帖由 MyJade 於 08-8-30 01:00 發表
好快又過了一個忙碌的暑假, 簡直是透不過氣.
好多謝yummy的引路和小桃兒的報料.

hhkk, kec, osmm & jm, 我們將會是同班同學, 請多多射住小兒, 唔好比佢行差蹋錯呀! ...

yummy & hhkk,

I found that the emails you sent to us has cc to KTS - Ms. Wu. Then the school will know our forum, emails and net names. Is that matter?

yummy

唔該哂..今日返工收到你個EMAIL
唔駛走失左我...嚇C我---我返來啦

我仲諗住今日小一家長會..返學校睇分班TIM
亞女3年都係E班..一定唔怕走錯入班房啦..
今年E班人丁小...CM...得我地2個

OSMM...9月1日有早餐聚會...預埋我呀

KEC

嘩..KC 張相好靚呀

小桃

我地其實都只係吹吓水, 呻吓咁, 相信老師其實已經知道我地個 forum 好耐

至於分班相, 其實我覺得學校應該每年 upload 上學校個 web-site, 好似通告咁, 唔洗9月1日迫埋係學校睇, 如果 Ms Wu 睇到就同學校反映吓啦

原帖由 小桃兒 於 08-8-30 10:15 發表

I found that the emails you sent to us has cc to KTS - Ms. Wu. Then the school will know our forum, emails and net names. Is that matter?

下 又嚟....
我唔識Ms Wu wooo

hhkk,

相信 Ms Wu 已經認得你囉

原帖由 heiheikeikei 於 08-8-30 12:38 發表
下 又嚟....
我唔識Ms Wu wooo

開學溫馨提示~~

9月1-3日 半天上課
只須帶書包文具
帶假期閱讀冊
帶9月份餐單
帶"讀捐樂"捐款信封+支票

仲有冇其他補充

9s,

咁我地搭埋同一條船囉......

原帖由 nice1314 於 08-8-30 00:37 發表
hs,

我都

係呀:;pppp:

親愛的,

解釋得好清楚啊....唔該哂...

可能我都係用BOOKMARK,所以我唔知有咁GE問題.....

因為我一向都搵到條路....

原帖由 heiheikeikei 於 08-8-30 00:55 發表
親愛的

如果唔係用book mark 嘅方法入
就入唔到我哋用開嗰個版面
因為睇嚟佢地搬咗server
咁如果用正路續步click 入 就會係去新server
我諗bk 計溜咗我哋啲用開嘅mami 係用bookmark
咁佢mirror 個server 時 有無lo ...

MP,

咁咪好囉...AUTOMATIC....唔洗你煩...

多謝哂你個溫馨提示呀..

原帖由 cheungmp 於 08-8-30 00:59 發表
hs,

我張相仲時時自動轉 tim

hs,

係我想 keep 全同一張都唔得呀

原帖由 Huisys 於 08-8-30 16:31 發表
MP,

咁咪好囉...AUTOMATIC....唔洗你煩...

多謝哂你個溫馨提示呀..

呀..唔該哂你呀小桃....又辛苦你喇..報告分班情況....

MP,

嘩...領教過你個變臉本領喇..之前我個POST仲見到你隻豬仔架..家下真係轉左款喎...

原帖由 cheungmp 於 08-8-30 16:33 發表
hs,

係我想 keep 全同一張都唔得呀

hs,

你仲想變咩臉? 可以我 upload 多幾張相上去, 佢就會好似 screen saver 咁續張轉

原帖由 Huisys 於 08-8-30 16:43 發表
MP,

嘩...領教過你個變臉本領喇..之前我個POST仲見到你隻豬仔架..家下真係轉左款喎...

hs,

今日冇街去咩?

我尋晚同e仔去你樓下買鞋, 斷晒碼

仲撞到個 kinder 嘅同學仔, 佢讀宣道, 原來佢地每年都要參加校際音樂節比賽, 仲要攞到75分以上, 佔考試分15%, 唔怪之得佢地攞咁多有關音樂嘅獎啦

如果e仔讀宣道就死得囉
‹ 上一主題|下一主題