用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾
樓主: yummy
go

【KTS】 08年9月入讀小三ge家長入黎傾 [複製鏈接]

悠悠好輪盡, 開學先嚟扭親隻腳 , 今日拿拿臨帶佢去睇跌打.

ra,

你見我成日變面.....就知.....我唔識啦

原帖由 rowenaanson 於 08-8-31 21:29 發表
mp,

我唔見咗張相,点整番上去呀
都無圖揀嘅

hs,

ai~ 新學年啲工課多咗, 英文..science都好深....
小兒資質又有限......為友張勤補X啦......

原帖由 Huisys 於 08-8-30 21:21 發表
9s,

咦,點解呢個時候黎溫書GE???又唔係測驗考試??
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

ym

yy扭親腳嚴重嗎?聽日翻吾翻到學?

原帖由 yaumama 於 08-8-31 22:08 發表
悠悠好輪盡, 開學先嚟扭親隻腳 mouth:" />, 今日拿拿臨帶佢去睇跌打.

9s

乜佢哋吾係响學校教晒咩?乜都有功課呀?我見我d friend 嘅仔女翻屋企乜都吾水理,反而課外功課仲多

原帖由 nice1314 於 08-8-31 22:28 發表
hs,

ai~ 新學年啲工課多咗, 英文..science都好深....

osmm,

好彩唔嚴重, 但今日行路都拐拐吓.  跌打師傅話小朋友可以康復得快, 希望隻腳包咗一日, 聽日會無咩事, 不過星期二就一定打唔到波.  

聽日會返學, 就算要抱佢都返呀.

原帖由 oscarmama 於 08-8-31 22:50 發表
ym

yy扭親腳嚴重嗎?聽日翻吾翻到學?

9s,

咁快開咗學喇.  深...唔緊要, 咁出年咪可以接到 KTS 課程囉.

原帖由 nice1314 於 08-8-31 22:28 發表
hs,

美菜子,

有咩方法可以 download 哂啲相, 因為我 download咗, 但啲 size 縮得好細, 我想曬啲相出嚟呀.

原帖由 美菜子 於 08-8-31 10:40 發表
osmm,

我轉寄了給你, 可收到?

希望 yy 快d好番啦

原帖由 yaumama 於 08-8-31 22:56 發表
osmm,

好彩唔嚴重, 但今日行路都拐拐吓.  跌打師傅話小朋友可以康復得快, 希望隻腳包咗一日, 聽日會無咩事, 不過星期二就一定打唔到波.  

...

人地話扁平足好容易"咬"柴, 唔知係咪真, 睇嚟靠 Dr. Kxxg 唔得, 要搵個醫生睇睇, 認真造個鞋墊俾佢先得.

原帖由 cheungmp 於 08-8-31 23:03 發表
希望 yy 快d好番啦

osmm,ym....

唔係架, 這兒嘅耀中出名多功課...
每天都有中,英,數學+睇課外書嘅功課......
一星期有1-2次 science. homework.....
每個星期5 都又dictation and test .....
當然啲老外就唔係好care ....
但我必定要L 好認真.....希望佢未來可以
咸接都香港啲課程

原帖由 oscarmama 於 08-8-31 22:55 發表
9s

乜佢哋吾係响學校教晒咩?乜都有功課呀?我見我d friend 嘅仔女翻屋企乜都吾水理,反而課外功課仲多
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

ym

扁平足嚴重嘅話最好睇醫生呀...
yy嚴重嗎?

原帖由 yaumama 於 08-8-31 23:08 發表
人地話扁平足好容易"咬"柴, 唔知係咪真, 睇嚟靠 Dr. Kxxg 唔得, 要搵個醫生睇睇, 認真造個鞋墊俾佢先得.

係! 我去到e+都係咁.

其中一個原因話人為扁平足足弓下陷
咁另兩個膝頭踫撞
引伸另一個問題係要唔直喎
個骨科醫生係咁講~
因為我都係 仲係好嚴重嗰隻 有一排都係要成日睇醫生~
原帖由 yaumama 於 08-8-31 23:08 發表

好多謝hhkk同yummy嘅email呀, 唔好意思...幾個月冇上黎同大家打招呼... 我冇唔記得你地架希望遲d可以多d上黎同你地傾計喇!!!

哈!連張相都冇埋..e+嘅BK攪佢唔掂...

ym,

乜咁輪盡...不過跌打師傅講得啱, 小朋友康復得快, 希望悠悠快d冇事...

原帖由 yaumama 於 08-8-31 22:56 發表
osmm,

...

見到呢個表...就覺得呢度好溫馨...多謝你呀小桃!!!

原帖由 小桃兒 於 08-8-29 17:21 發表
P3 分班如下:

3A   ym, sw, 魚一丁
3B   hs, l01, hb, 洋子
3C   mp, ra, mc, ttmm
3D   yummy, km, dm, 小桃兒
3E   cm, rn
3F   hhkk, kec, osmm, mj, jm

唔該哂mp

原帖由 cheungmp 於 08-8-30 15:21 發表
開學溫馨提示~~

9月1-3日 半天上課
只須帶書包文具
帶假期閱讀冊
帶9月份餐單
帶"讀捐樂"捐款信封+支票

仲有冇其他補充

早晨各位靚媽 !

我知唔少媽咪今朝去左飲茶吹水, 我要返工無得去, 唯有響度看住舖先啦~ :p

ym & 魚一丁 (3A moms),
今年請多多指教 :)

hi ym,

唔怪得今朝見阿囡無乜心機咁... 祝佢早日康復 !

osmm,

...
‹ 上一主題|下一主題