用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) Hi, 有冇今年開始返n1 bb班mami?
go

Hi, 有冇今年開始返n1 bb班mami? [複製鏈接]

hi, 我囡囡返 PGI AM(BUNNY),都開左學3個星期,你地囝囝囡囡讀成點呀?

kylie 佢今個星期開始冇喊la,可能因為返3hrs, 多左野玩,所以佢都鍾意返學!

不過今個星期有手冊返,d 評語ma ma地,話佢唔聽老師講野同搶小朋友d玩具, 攪到我都有d 唔開心!

你地開始造燈籠未呀,都未唸到點造好,又要比佢有份參與做,好煩呀!仲要唸小食中秋帶返去同其他小朋友食,原來讀個bb班已經咁多野煩,第時都唔知點算!
   0    0    0    0

,又到星期五手冊返,都估到冇好野,今個星期係
1)very naughty
2)hits people
3)play all teacher's equipment
4)not listening to teacher

幸好都有小小好
1)participates in classroom singing
2)answer all questions correctly

琴晚終於完成個燈籠, 不過其實阿囡都冇份做,因為係我造個2,3個鐘,佢訓左覺,本來唸住比佢幫手stick ka!

點解都冇mami回應既,真係冇n1 mami 係度?大家交流下ma!

您好 !

我個仔讀PGI pony, 我想應該係對面班, 你個女個班係唔係有一位外籍白種及黑種同學仔個班, 班主任教得好嗎? 我個班的外籍班主任入左醫院, 唔g幾時返到黎?

C la, 冇留意到tim,不過都好似冇,因為每次我接放學都係尾2或最未,之前唔覺有!

但外籍班主任係個黑黑地長髮miss,佢幾nice ka!

咁慘r,你個班個外籍班主任入左院,咁有冇第2個外籍老師代課,話哂學費都好貴wo,如果係得本地老師就唔洗比咁多錢la!

你個係囝囝定囡囡r?佢上得開心ma?

原帖由 PJC 於 08-9-6 09:50 發表
您好 !

我個仔讀PGI pony, 我想應該係對面班, 你個女個班係唔係有一位外籍白種及黑種同學仔個班, 班主任教得好嗎? 我個班的外籍班主任入左醫院, 唔g幾時返到黎? ...

我問個園長, 佢話會安排其它班的外籍老師代課, 但係問個中文班主任, 佢就話一個人頂晒, 而佢就今年先入黎做, 我個仔果班真係唔好彩, 仲有開學1個星期, 我個仔就病, 而家開學3 個禮拜,我個仔都係返左唔夠10日, 我個仔果班試過早上有小朋友在課室嘔,

唉, 今個月....呢間學校重要比12個月, 貴過九龍塘。

不過我覺得呀仔好似唔係好like返學, 早上叫佢返學並不是太開心, 我覺得個外籍班主任個樣幾兇。  

你個女學到的????

咁即係園長講大話LA,要投訴下WO,我個囡之前都病過2日冇返,不過都冇辦法LA,控制唔到!

我問囡囡鍾唔鍾意返學,佢話鍾意,除左好開頭個2個星期講過唔返學,不過我估佢都適應左,因為老師手冊寫返黎,話囡囡好pleasure去學習,之前囡囡已經返左成年playgroup(1星期有3堂),所以佢都習慣左做勞作同唱歌仔!

同埋感覺個外籍miss幾有愛心咁!

原帖由 PJC 於 08-9-8 09:45 發表
我問個園長, 佢話會安排其它班的外籍老師代課, 但係問個中文班主任, 佢就話一個人頂晒, 而佢就今年先入黎做, 我個仔果班真係唔好彩, 仲有開學1個星期, 我個仔就病, 而家開學3 個禮拜,我個仔都係返左唔夠10日, 我個仔 ...

有冇讀PGI a.m (Jellyfish)媽咪呀? 你地小朋友習慣嗎?我個仔都ok第3個星期開始已經無cry!另外你地各得個外籍miss點? 我就各得唔好,請問你地點睇?

HIHI,
my boy just started the PGI Bunny this month.
I don't like the admin there, seems no one knows the next move. Quite disappointed with it.

BTW, my boy cries everyday, it's his second week to school. Is it normal?!

and the Indian Teacher gonna leave the school this week. Really shamed on it. things gonna change and change.

My baby is on PGI PONY. I Just asked them to concern the situation since the school teacher will admit to the hospital for the operation( I think she take more than 1 week sick leave again!)
I paid the international class fee but no foreign teacher here ! and my baby now only speak Chinese at home, not in english. ( she speak much english before the teacher get sick leave!)

I think all the parent need to talk about this topic to the headmissress, cos' they only said only 20 mins English  session by the next call teacher only, and will not employ another foreigner in this period!

HI! 終於有個同班喇!你囝囝係唔係上午班ka? 我囡囡8月11日開始返,初初個2個星期都係日日放低佢就喊,不過到第3星期,返3個鐘,佢開始冇喇!佢地真係要適應期ka,初初放低佢,見佢喊得好慘,真係好心痛ka,不過真係要恨心d,好快冇事ka la!

係la,之前個個真係好似幾好ka,感覺幾有愛心,依家新個個唔知好唔好呢,因為我個囡今個星期2-4都病左冇返,今日先第2次見佢!

原帖由 s_s 於 08-9-11 22:47 發表
HIHI,
my boy just started the PGI Bunny this month.
I don't like the admin there, seems no one knows the next move. Quite disappointed with it.

BTW, my boy cries everyday, it's his second week to sc ...

haa...  右入左醫院, 佢地應該請個代課, 要比國際班學費, 但右唔係外國人教, 學校有問題,

我都發覺佢地的admin有問題, 成日答錯野, 右攪亂野。

Bunny Indian teacher, 走左 ?? 佢做左幾耐?

而家即係兩班都無英文老師在場, 有無搞錯??

我都發覺學校很亂同埋老師好唔隱定?

我囡囡係bunny個班,不過走左Indian teacher,之後接住有個外籍老師,問過admin,話佢係會接住教,不過咁快轉老師都唔係幾好!

不過我都係唸住係德寶讀一年,之後會轉第2間,所以都唔理喇,仲之佢有外籍老師教就算!

你地有冇其他心水學校?

原帖由 PJC 於 08-9-12 17:37 發表
haa...  右入左醫院, 佢地應該請個代課, 要比國際班學費, 但右唔係外國人教, 學校有問題,

我都發覺佢地的admin有問題, 成日答錯野, 右攪亂野。

Bunny Indian teacher, 走左 ?? 佢做左幾耐?

而家即係兩班都無英文 ...

We have to complain together!!!

您們好, 我是新來此主題的...因為我的小寶寶會在今年11月入讀富康德寶(國際班)的下午班...

請問您們說沒有外籍老師是富康的德寶還是寶盈的德寶?

好開心在呢到識到其他n1 媽咪, 大家真係要多d溝通, 互通下消息。因為我在教育機構工作, 晨早7:30就要返到學校, 好難同德寶d staff講野, 都係靠我老公帶返學時問野, 但係男性又比較粗心大意, 咩都問唔到。

返左兩個幾week n1, 對呢間學校真係好失望
巧想呻下, 間pk德寶真係好有問題, 不過我見只會讀一年, 我都廢事轉來轉去了, 由得我個仔在呢到hea下, 不過真係好慶囉!!

話說亞仔因為發燒+running nose已經幾日無返學, 我昨日同老公傾開今日仲比唔比亞仔返學時, 先知原來佢同我幾日以來都無打電話返去請過假! 但係又從來無一個學校打來的電話問我地咩事唔返學!!!!!!!!

好離譜呀, 唔返幾日學都不聞不問, 如果另一d小朋友因為神秘病毒or傳染病唔返學, 咁其他家長想alert一下都唔知囉?!!
仲有, 如果係工人湊返學途中有意外發生, 我都唔知囉?!

好差的managment~~~
唔該佢地要檢討下囉!

wah...聽到這位家長對德寶的評語真係有少少擔心...我自己對這間學校也有類似的問題.

因為我前兩日至電到學校問一些問題時, 接線的小姐說會回覆我...直至現在還未收到回覆.

雖然我的小寶寶尚未入學, 但已經覺得個admin再少少問題.

想問問大家是否又是富康果間德寶ar??

原帖由 s_s 於 08-9-18 11:02 發表
好開心在呢到識到其他n1 媽咪, 大家真係要多d溝通, 互通下消息。因為我在教育機構工作, 晨早7:30就要返到學校, 好難同德寶d staff講野, 都係靠我老公帶返學時問野, 但係男性又比較粗心大意, 咩都問唔到。

返左兩個 ...

如果你仲未入學, 拱你要有心理準備要用好多氣同班admin傾計, 我自己都在教育機構工作, 我唔相信一間幼稚園handle咁少人, 可以糟得咁厲害!!!

之前入學已經令我好唔開心, 要追幾廿次先覆到我開學日期, 又要追先知幾時去買校服, 9月1日開學, 25日先叫我去買校服, 仲要係我狂追先有通知。
班administration 姐姐好渣, 問野次次都唔知, 留電話覆我就永遠next day都未覆, 最後要搵園長先有result, 真係好倦囉! 仲要好長氣先可以同佢地周旋先最慘!
大佬, 我都要返工, 唔通唔水搵食咩?!

班主任仲死, 之前返學係一個indian miss, 佢都幾ok, 不過返左一個week就同我地講佢next week就last day, last day後我就一直未見過個新miss。
家長手冊只有1st week indian miss的comments. 2nd week 就已經係空白, oh my gosh!! 好想質問發生咩事囉!!!!!!!!!!

我估明年k1, 一定有好多家長好似我拱轉校了!

原帖由 michaellee100 於 08-9-18 11:26 發表
wah...聽到這位家長對德寶的評語真係有少少擔心...我自己對這間學校也有類似的問題.

因為我前兩日至電到學校問一些問題時, 接線的小姐說會回覆我...直至現在還未收到回覆.

雖然我的小寶寶尚未入學, 但已經覺得個ad ...
‹ 上一主題|下一主題