用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德信學校 08年9月德信小學小三之家長, 入黎傾傾呀 ...
樓主: k_wong7
go

08年9月德信小學小三之家長, 入黎傾傾呀 [複製鏈接]

你仔仔對田徑無興趣? 我仔就樣樣都話要試, 百足甘多抓, 不過, 無樣精.

另外, 你上校車個時間都好早, 我就係驚上車早, 所以先唔搭. 呢間校車公司真係好唔掂.

原帖由 KiwiBo 於 08-9-9 16:42 發表
我阿仔都有講話好多人參加,不過我阿仔無參加。

k-wong

我仔仔同你仔仔同班呀,呀仔話今年上堂時,好靜呀,佢哋唔係好敢傾計,因如被發現就要罰抄,佢哋就最伯寫字啦。

佢對田徑梗有興趣,係我無啫。我上綱睇返到校時間為07:20,甘早返到又未上堂,都唔知佢做セ。

[quote]原帖由 k_wong7 於 08-9-10 23:56 發表
你仔仔對田徑無興趣? 我仔就樣樣都話要試, 百足甘多抓, 不過, 無樣精.

另外, 你上校車個時間都好早, 我就係驚上車早, 所以先唔搭. 呢間校車公司真係好唔掂.

好野喎, 你知我阿仔係邊個? 甘你如果有d咩野係關於我阿仔d料, 你記得話我知喎. 因為我阿仔都好......, 甘靠你啦.
甘你知我係邊個, 但係我唔知你係邊個喎, 快d講啦, 好心急呀, 如果板面唔方便, pm話我知呀.  

原帖由 KiwiBo 於 08-9-11 11:46 發表
k-wong

我仔仔同你仔仔同班呀,呀仔話今年上堂時,好靜呀,佢哋唔係好敢傾計,因如被發現就要罰抄,佢哋就最伯寫字啦。

k-wong7
你之前話你仔仔讀3A 嘛, 我唔知你仔仔係邊個架。

原來你係話大家同班, 唔係知我阿仔係邊個, 不過, 唔緊要, 有咩料, 我地就大家互報呀.

原帖由 KiwiBo 於 08-9-11 18:47 發表
k-wong7
你之前話你仔仔讀3A 嘛, 我唔知你仔仔係邊個架。

我仔都無入圍呀, 我仔都係叫佢去英討朗誦同普通話, 不過, 我老公就想佢去英詩, 阿仔就兩樣都好, 但就比較想係普通話, 不過, 無所謂啦, 佢鐘意邊樣米邊樣羅.

另外, 唔好意思, 估錯左你阿仔, 甘等我再問下我仔知唔知你阿仔係邊個先. 再估個.

原帖由 Rabo 於 08-9-11 23:29 發表
結果真係無份入田徑, 你仔仔有無入圍?
今日張通告提議佢參加英詩朗誦, 佢話唔想
參加, 耍入適體能, 其實參加邊樣都好啦,
我話最重要係不是星期六上堂, 所以我地寫適體
能首選, 英詩次選

我的仔仔名字是三個字, 上 ...

hi, 各位, 你地好呀. 尋日你地有無去童軍面試呀? 我就同阿仔去.

另外, rabo, 我阿仔兩年都唔係同你仔一班, 甘可能唔識, 不過, 都唔一定, 因為我個仔好中意同第二班d同學玩, 如果佢地又係同一校車, 可能識架.

另外, 你地覺得多唔多功課呀? 我就覺都唔係太多, 我見屋企附近d學校, 好多功課做.

我仔一年級係讀1b, 二年級就讀2c.

係呀, d功課真係有7,8樣, 所以我都覺功課方面幾輕鬆, 有d得閒tim(只係做功課方面).

係呢, 你係米全職媽媽 ? 我之前唔係, 依家係, 因為細仔幾個月大開始自己湊. 無做野年幾啦.

原帖由 Rabo 於 08-9-14 17:38 發表
我地無去呀, 因為佢暑假學咗幾堂網球而佢又好鍾意,
於是而家每星期六上午都要去上堂, 所以都唔會再
報其他課外活動

我的仔仔在校車最熟的同學是讀 1C 的, 你仔仔一年
級時是否在 1C 呢?

功課真係好少, 剛剛開學真 ...

我仔都有參加童軍呀。我仔一年級係讀1a, 二年級就讀2a.,

係呀, 甘你應該見到我啦, 因為我就係揹住個bb果個啦.

原帖由 KiwiBo 於 08-9-15 11:23 發表
我仔都有參加童軍呀。我仔一年級係讀1a, 二年級就讀2a.,

唔使ot就好d, 我以前份工, 一定要ot同要個個星期開會, 好煩的. 真係無時間睇個仔d野, 不過, 就算依家, 都係我老公睇佢d野, 因為我仔比較驚daddy.

原帖由 Rabo 於 08-9-15 14:06 發表
Hi K. Wong,

我係要返工的, 好在唔駛 OT, 如果唔係都睇唔到功課

童軍嗰日無留意到有人揹住bb添

Rabo, 2a 時我都無嘜点同其他d家長有聯絡架,我係孤獨精嚟架,反而我個仔就活躍份子

k_wong7 於 08-9-15 16:23 發表
係呀, 甘你應該見到我啦, 因為我就係揹住個bb果個啦.

‹ 上一主題|下一主題