用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 **08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾**
樓主: chingchingb.ma
go

**08-09 K2 I 嘅同學仔...快d嚟呢度繼續傾** [複製鏈接]

嘻嘻...... 唔駛客氣, 我只不過想比多d機會d小朋友一齊玩下嗻, 我都好高興大家咁積極回應......

其實因為我地學校活動比較少, 我想佢地接觸多d不同節日/文化, halloween我想佢地可以有機會扮鬼扮馬(少少咁啦), 同埋可以講下trick or treat, 攞下糖仔咁...... 所以我覺得去馬灣公園好似唔係好啱.......

如果唔介意, 不如下次先去馬灣啦!!

LoCLai,

唔介意!!

係呢,Oct 25 Parents' Day嗰日我9:30am,你哋呢?

原帖由 LoCLai 於 08-10-9 17:35 發表
嘻嘻...... 唔駛客氣, 我只不過想比多d機會d小朋友一齊玩下嗻, 我都好高興大家咁積極回應......

其實因為我地學校活動比較少, 我想佢地接觸多d不同節日/文化, halloween我想佢地可以有機會扮鬼扮馬(少少咁啦), 同埋 ...

今日上Putonghua,亞囡話係余老師及彈琴嘅Miss Lai一齊教,仲教咗一首Putonghua歌:

(Happy Birthday隻歌個tune)

小朋友好嗎,
老師們好嗎,.....

跟住一路唱一路行咗去,聽唔清楚歌詞喇,請問有冇人知?

原帖由 hccw 於 08-10-9 09:45 發表
Thank you LoCLai.

0809K2I同學仔萬聖節開心PARTY
日期:(A) 10月19日      (B) 10月26日
活動:(C) 迪迪尼一日遊  (D) TEA BUFFET  (E)馬灣公園

姓名------------日期-----活動-----人數
charlotte          A/B       C/D/E      2A1C
alexa                B          C/D/E      2A1C
顯程                      B           D/E        2A2C

顯程話調咗去黃組,咁豈不是又同Rowena一組.

yes, 佢哋繼續做隔離位好朋友

剛知道奧海城II m記有halloween聚餐, 打電話問過, 詳情如下:
日期: 25/10 (六)
時間: 12:00 - 1:30
費用: $30/位.
包括: 開心樂園餐1份, 集體遊戲, 摺紙南瓜, 抽奬, 禮物包, 小丸子筆盒.

p.s. 去之前要自己化個halloween妝, 同自製一枝魔法棒. (每間m記選一個優勝者參加總決賽)

我知時間唔係好理想, 個staff話因暫時未有人參加, 佢可以offer另一個時間俾我哋 --> 19/10 (日) 12:00-3:00 其中的個半鐘, 不過要快決定到!(不過大家果日都好似唔係好得.)   

大家有冇興趣??? 又或者問吓你哋附近的m記睇吓有冇更好的時間選擇.

My Parents' Day is on 18/10(Sat) 9:45am

我係Lok Hey媽咪,哩個gathering節目我有興趣呀!
係m記有host主持玩遊戲小朋友會開心d.

原帖由 rowena0219 於 08-10-10 10:39 發表
剛知道奧海城II m記有halloween聚餐, 打電話問過, 詳情如下:
包括: 開心樂園餐1份, 集體遊戲, 摺紙南瓜, 抽奬, 禮物包, 小丸子筆盒.

p.s. 去之前要自己化個hal ...

hi rowena0219,

呢個 Mcdonald 派地都好好喎 ! 如果是我只可以是19/10 (Sunday)個時間.

Charlotte Ma,

咁我地下次再去馬灣公園喇 ! 你的提議都好好, 等佢地可以扮鬼扮馬!!

rowena0219,

m記個halloween party真係幾吸引wor,只可惜我Oct 19 & 25都唔得閒,join唔到你哋!

原帖由 rowena0219 於 08-10-10 10:39 發表

p.s. 去之前要自己化個hal ...

原帖由 chingchingb.ma 於 08-10-10 00:00 發表
今日上Putonghua,亞囡話係余老師及彈琴嘅Miss Lai一齊教,仲教咗一首Putonghua歌:

小朋友好嗎,
老師們好嗎,.....

跟住一路唱一路行咗去,聽唔清楚歌詞喇,請問有冇人知? ...

Rowena話lee首叫"問好歌"
老師你好嗎,
同學你好嗎,
今天??????
大家都好wa(唔知你唔係"呀"?)
  佢頭兩句好有信心唱嫁, 一到第三句就.....
佢話不如下次上完堂再話我知.:;pppp:

我真係大頭蝦, 19/10我哋要去生日會, 所以唔得. 真係唔好意思

其實大家都可以問吓自己屋企附近的m記, 佢哋都有機會有halloween聚餐嫁. 每間都唔同日期, 時間, 收費等.
我樓下果間係19/10(日) 1400-1530 $40/位

亞仔都話彈琴嘅Miss Lai一齊上Putonghua,又係唱呢两句, 跟住就话吾记得啦!

原帖由 chingchingb.ma 於 08-10-10 00:00 發表

小朋友好嗎,
老師們好嗎,.....

跟住一路唱一路行咗去,聽唔清楚歌詞喇,請問有冇人知? ...

我地两日都得, prefer D / E.

原帖由 hccw 於 08-10-9 09:45 發表
Thank you LoCLai.

活動:(C) 迪迪尼一日遊  (D) TEA BUFFET  (E)馬灣公園

姓名------------日期-----活動-----人數
charlotte          A/B      ...

charlotte          A/B       C/D/E      2A1C
alexa                B          C/D/E      2A1C
顯程                  B           D/E        2A2C
Oscar                B            D/E        2A1C
joslau               A/B         D/E

Haven't online for so long and didn't realize that you all talked for so much.

I can't make it this Sunday and I'm not sure of next Sunday yet. Really would like to meet you all.

Saw the dictation sheets last Friday. My son got one mistake on the English one but Ms Au asked him to do corrections for 4 words. Think my son's handwriting is not very good.

Hi各位,

啱啱知10月26日下午有個seminar要去,得番19日ok添!

顯程                  A           D/E        2A2C
Oscar                B            D/E        2A1C
joslau               A/B         D/E

請注意:今日中文功課寫兩頁"生日、大石"及"子",記得唔好miss咗一頁呀!

Hi各位,

10月19日我都ok!

alexa                A/B        D/E      2A1C
顯程                  A           D/E        2A2C

HI HI! 各位......
我剛去了上海幾天, 無上來!!! 我以為大家都可以的時間係10月26日TIM!!!咁10月26日係咪有D小朋友唔可以來呢???
咁我地要CONFIRM去邊啦!!你地想去tea buffet 定係馬灣公園呢??? 如果去tea buffet, 你地有無心水???

charlotte          A/B        D/E      2A1C
alexa                A/B        D/E      2A1C
Oscar                B           D/E        2A1C
joslau               A/B        D/E

re: halloween party

如果大家唔嫌荃灣遠, 我可以試吓借一個剛裝修好又未租出的office(但在工業大廈內)俾大家開party(但唔肯定得唔得), 如果可以咁大家就可以玩耐d, 最多計返電費俾業主. 至於party內容可以係做halloween craft / 摺紙(南瓜, 吸血彊屍, 科學怪人) / games / colouring ......  

大家意下如何?

‹ 上一主題|下一主題