用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 08 / 1E 大紅花 園地
go

08 / 1E 大紅花 園地 [複製鏈接]

小樹熊

妳好嗎? 記得我嗎?

其實妳可以比囡囡留響學校, 等到妳5:00才接她走都可以的, 到10月份應有些課後活動參加, 如參加的話, 到時都要放4:30, 我囡囡上年參加完活動4:30後, 就上圖書館做功課, 等校車5:30才送回家, 我亦知有些同學可能要等哥哥姐姐放學, 都是上圖書館的, 妳可以考慮下.

原帖由 小樹熊 於 08-9-3 12:56 發表

晴晴媽咪,

妳好呀! 絡於有 1E 班家長喇~

我情況都幾頭痛,我先生係外地做野唔係香港o架,姐姐都冇喇~ 剛走了,剛開學都係自己揍,但好在我公司都係向流浮山果邊,暫時放學就係 time-off 倍佢,呢個星期都係放半日。

下星期 ...
[

做媽咪幾咁偉大! 努力呀!

我囡囡昨日小息都同廖心悅一齊食野, 佢話唔見妳囡囡, 如妳囡囡暫未有同學仔一齊, 佢地可約埋一齊傾下計認識下學校.

原帖由 小樹熊 於 08-9-4 11:06 發表

amychoi,

梗係記得妳啦,我其實都係咁打算,但係知道興趣班係第一個月係唔會有,所以都要暫時咁安排先。

我都同 Christy 填咗報名表,希望佢有機會參加啦,我都係諗住如果佢要參加課外活動就可以留校到下午五點咁就會自接 ...
[

晴晴媽媽

我囡囡係讀P.2E 叫KELLY LUI , 同小樹熊囡囡係同一間幼稚園, 所以我們是相識的.

課外活動的資料是未派的, 多數係月尾左右啦!  如有咩問題, 日後大家可一同討論下.

祝一年班同學仔開開心心.

原帖由 晴晴的媽媽 於 08-9-4 12:47 發表

hi amychoi,

你好!我囡囡是 grace (13), 你囡囡叫什麼名呀?

我都希望囡囡快d認識下其他同學!

晴晴的媽媽
[

小樹熊

囡囡都係上左1年班半個月, 可能未掌握到, 慢慢來啦! 遲些會明解的.

原帖由 小樹熊 於 08-9-17 11:22 發表
晴晴的媽媽,

妳睇咗英默範圍未?? 我會今晚開始同 Christy 溫,續日溫一D希望佢易D記得啦~

唔同 Christy 做咗幾日功課,發覺佢 D 功課真係要家人倍住做O架,因為就算寫咗手冊都要同佢解題,佢以前 K3 時係可以自己完成家課 ...
[

小樹熊

我今年睇過學校時間表, 同上年唔同左, 以前小息係20分鐘, 而家係30分鐘, 食飯時間縮短左, 因我囡囡都係超慢兼唔中意食野, 所以佢都無咩所謂.

原帖由 小樹熊 於 08-9-17 12:23 發表

amychoi,

係囉~ 真係要大家慢慢適應,琴晚係同 Christy 上 / 下半場咁做功課,飯前做咗大部份,飯後再做埋淨返少少,然後先至同佢一齊執書包。

不過琴日 Christy 淨咗2/3盒飯冇食到,餸呢就整不多食哂係淨返少少菜,一接佢放 ...
[
‹ 上一主題|下一主題