用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

I will go with Hayley tonight.....

原帖由 monkey妹 於 09-6-24 14:58 發表
官塘都近我, 等我去睇睇:excited: 唔該晒 victor:funny:

thanks... Hayley has made a story book (5 or 6 pages of A4 size) with pictures and wordings for the ceremony. It was sent to her teacher, Miss Chow. It was a funny exercise although the play is delay....

原帖由 monkey妹 於 09-6-24 15:01 發表
vic ~ 畢業禮延期到9月25日晚, 有份表演嘅k1&k2同學仔都可再參加過喇, 叫 hayley 繼續練歌喇:funny:

I support you. Your request is reasonable.... let me check with the "street" bus.

原帖由 FlorenceChan 於 09-6-24 15:42 發表
收到老師電話,話6/7見家長時,記得帶大shooping bag返學校,因會派翻晒所有野俾家長(家課、暑假作業、生日會禮品、相片等.....),我要求校方可否安排校車先送家課、暑假作業....等等,1. 已經停咗一段時間,想早點取功課讓囡囡 ...

可蕎頭果2日已經做晒D功課,依家都係比D作業佢做下同叫佢抄下書,如果唔係可蕎真係可以日日玩,我仲要等到10/7先可以見家長同攞暑假作業。

原帖由 FlorenceChan 於 09-6-24 15:42 發表
收到老師電話,話6/7見家長時,記得帶大shooping bag返學校,因會派翻晒所有野俾家長(家課、暑假作業、生日會禮品、相片等.....),我要求校方可否安排校車先送家課、暑假作業....等等,1. 已經停咗一段時間,想早點取功課讓囡囡 ...

I called Miss Chow when I was passing SRL. She said that the homework is not ready yet. We can only collect it on 6th July.

原帖由 Hayley04 於 09-6-25 13:44 發表
I called Miss Chow when I was passing SRL. She said that the homework is not ready yet. We can only collect it on 6th July.

吓! 我問周老師時,佢只係話相片未晒好咋!
停咗課都成2個星期,乜e+先嚟準備,效率真係....

原帖由 koko39 於 09-6-25 00:28 發表
可蕎頭果2日已經做晒D功課,依家都係比D作業佢做下同叫佢抄下書,如果唔係可蕎真係可以日日玩,我仲要等到10/7先可以見家長同攞暑假作業。

嘩!可蕎真快手,叻女。
點解你會10/7先見家長嘅! 乜可以自己要求咩?

so many version but one thing in common: not ready.

haha.....

原帖由 FlorenceChan 於 09-6-25 17:39 發表

吓! 我問周老師時,佢只係話相片未晒好咋!
停咗課都成2個星期,乜e+先嚟準備,效率真係....

斯渝都做晒啦, 日日在屋企都話悶...

原帖由 koko39 於 09-6-25 00:28 發表

support support!!! 我都想, 因為當日我還要幫細佬買校服... 頭痕之後還要返工...

收到老師電話,話6/7見家長時,記得帶大shopping bag返學校,因會派翻晒所有野俾家長(家課、暑假作業、生日會禮品、相片等.....),我要求校方可否安排校車先送家課、暑假作業....等等,1. 已經停咗一段時間,想早點取功課讓囡囡 ...

其實大部份家長都跟住要返工, 老師停課兩星期多, 點解仲未準備好? EDB 都話提前放summer, 理論上會見家長都需要提前, am I correct?

原帖由 schau28 於 09-6-27 15:49 發表
support support!!! 我都想, 因為當日我還要幫細佬買校服... 頭痕之後還要返工...

原帖由 Hayley04 於 09-6-29 13:54 發表
其實大部份家長都跟住要返工, 老師停課兩星期多, 點解仲未準備好? EDB 都話提前放summer, 理論上會見家長都需要提前, am I correct?

就係囉! 十萬個問號

‹ 上一主題|下一主題