用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
樓主: kylie_mom
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

有細佬陪, 一定好開心!!!

原帖由 monkey妹 於 08-9-11 10:33 發表
boy 呀

好似無wor, 定是在當上寫的. 斯渝永遠都不會話我知在學校發生的事(就算我問她, 她都唔會答)....
原帖由 monkey妹 於 08-9-11 10:35 發表
係囉有咩

嘩, 好快咋喎, 晴晴係咪好開心啦

原來係孖生姐姐, 真係似到十足十呀

原帖由 monkey妹 於 08-9-10 17:49 發表
我預產期係11月10日, 我會返到10月尾, 11月頭開始放產假

係呀你見到好似我果個係我孖生家姐(大我5分鐘, 係米好似樣呢), 佢都係住tko, 你都好醒見到我家姐咁似我但又發現佢唔係大肚, 即刻知唔係我啦  ...

東涌咁遠, 咁咪要好早起身囉

原帖由 koko39 於 08-9-10 19:07 發表
依家暫時搬左去東涌,呢個星期可蕎都ok因為爸爸車佢返學, 下星期爸爸過金邊我就要同佢搭地鐵再轉車唸起就 車程我都仲未預到要幾耐。可蕎唯一唔慣就係d課外活動大部份要暫停,成日問我今日點解冇野學....

...

浠婷好叻女喎

原帖由 joeymak 於 08-9-10 21:53 發表
Thank you!! 我生咗個細佬仔比浠婷呀!佢都好錫細佬!

會唔會係學校寫呢, 彤彤成日都寫錯個2字(左右調轉咗 ) , 尋日返黎突然寫啱咗, 仲懶叻咁話我識寫2字 , 到我叫佢寫埋個3字, 佢就話我唔識寫喎    

原帖由 monkey妹 於 08-9-11 10:35 發表
係囉有咩

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴由知我有BB開始已經好開心架啦, 成日鍚我個肚, 話BB係佢架, 佢成日鐘意有人同佢玩, 所以我點都生番個比晴晴陪佢, 唔係煩C我就唔好啦

原帖由 pandacat_bb 於 08-9-11 11:14 發表
嘩, 好快咋喎, 晴晴係咪好開心啦
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

monkey妹

你預產期係11月10日, 我同你好近日子wo..
我呢個星期成日比佢預到我想死~ 拳拳到肉~ 好以想提早出黎..  我而家無去油塘接女.. 由我c6代勞..你係邊度生.. 今晚我仲要同老公去聽陪產講座,要聽2堂佢先可以
陪產..

joeymak

登你開心....

◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

唔該晒

原帖由 koko39 於 08-9-10 20:04 發表
仲話今日有問老師筆順薄要唔要做老師話唔使做住。

彤彤依家上堂都發緊夢啦, 問親佢咩都話唔知

原帖由 kylie_mom 於 08-9-11 09:59 發表

邊個小朋友唔游雲發夢先得ka....希望升左K2習慣後會有改善la

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴仲話再要細妹tim
原帖由 schau28 於 08-9-11 10:35 發表
有細佬陪, 一定好開心!!!

第時晴晴一定幫你手照顧細佬

原帖由 monkey妹 於 08-9-11 11:23 發表
晴晴由知我有BB開始已經好開心架啦, 成日鍚我個肚, 話BB係佢架, 佢成日鐘意有人同佢玩, 所以我點都生番個比晴晴陪佢, 唔係煩C我就唔好啦

伊彤都無講要寫個2字, 不過佢話係陳老師今日唔舒服無返, 今日係曾老師教佢地, 我估老師唔會因為唔識寫而鬧小朋友既, 我都覺得應該打電話同老師了解吓, 因為咁細個如果無學過唔識都係正常, 伊彤成日都會將個2字掉轉寫架. 慢慢教下就無問題架啦.

伊彤都會 join 畫班係 11:15 果班. 希望到時有識既同學仔一斉啦.

醒目開學勳章 貢獻勳章

我响聯合生, 可能有機會同你差唔多日子生架 呀B响我個肚都好似打晒功夫咁啦, 我而家都有去油塘接女, 因我唔煮飯, 返呀媽到接女可以食埋飯

原帖由 kylam100 於 08-9-11 11:25 發表
monkey妹
你預產期係11月10日, 我同你好近日子wo..
我呢個星期成日比佢預到我想死~ 拳拳到肉~ 好以想提早出黎..  我而家無去油塘接女.. 由我c6代勞..你係邊度生.. 今晚我仲要同老公去聽陪產講座,要聽2堂佢先可以
陪產..

醒目開學勳章 貢獻勳章

幫到手就好囉, 希望唔係攪亂擋就好D囉
原帖由 pandacat_bb 於 08-9-11 11:29 發表
第時晴晴一定幫你手照顧細佬

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 monkey妹 於 11/9/2008 11:23 發表

哼......都唔知係咪俾晴晴講得多, kylie周時叫我生個BB同佢玩, 我話{MAMI老嘞唔生嘞, 有囡囡一個就已經夠, 我想錫晒kylie}, 佢竟然話(唔使...個bb我錫得嘞)

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁你可以考慮下生番個喇 睇黎 kylie 都會係好家姐  其實一個真係好悶架, 有細佬/妹點都好D嘅
原帖由 kylie_mom 於 08-9-11 12:57 發表

哼......都唔知係咪俾晴晴講得多, kylie周時叫我生個BB同佢玩, 我話{MAMI老嘞唔生嘞, 有囡囡一個就已經夠, 我想錫晒kylie}, 佢竟然話(唔使...個bb我錫得嘞) ...

原帖由 zoe媽咪 於 08-9-11 09:28 發表
我見仁班都係寫1字。

係日係寫細楷 "l" (L) 喎,我唔見囡囡寫1字呀, 唔通.....派漏...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 FlorenceChan 於 11/9/2008 14:39 發表

係日係寫細楷 "l" (L) 喎,我唔見囡囡寫1字呀, 唔通.....派漏...mouth:" />

妳對, 因為個本係(英文)簿

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 monkey妹 於 11/9/2008 14:11 發表
咁你可以考慮下生番個喇 睇黎 kylie 都會係好家姐  其實一個真係好悶架, 有細佬/妹點都好D嘅

唉....生有幾難, 見到妳地個個都再生, 自己真係心思思, 但個份湊女心機就真係唔小野.

仲有.....家居夠唔夠俾佢地活動, 有無睡眠嘅地方, 最重要係要大量嘅金錢

生女就話入埋SRL, 如果生仔又要諗學校, 又係得個煩字
‹ 上一主題|下一主題