用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 1C班 守望相助
樓主: pearlkam
go

2008 1C班 守望相助 [複製鏈接]

不好意思, 打攪一陣, 我囡囡是讀一丁班的 ....

我有點問題想問一問 ......
我在上課時間表上找不到 "音樂課", 是否 p.1 是沒有音樂課上的呢? 還是我眼大呢?

我囡囡也是學小提琴, 我覺得對於她 .. 又要背書包, 又要拎小提琴, 似乎都幾吃力, 可否當它是大型樂器請校務處姨姨幫忙呢?

原帖由 HY412 於 08-9-9 09:25 發表
我嘗試回答, 因為囡囡是學長笛, 自己帶回校的, 如有答錯, 請其他高年級家長修正 :

原帖由 YCWPS 於 08-9-8 22:51 發表
Hi HY412,

我仔仔學小提琴的.
想請問 ...

簽名被屏蔽

我見仔仔本自修簿寫 SCI bring BK + WB 1.3(Home).

但個書包唔見左
1. 手冊
2. 怏樂識字
3. 新一代數學習作1上

唔知係唔見左定老師收左. 請問它們是不是應該還在書包?

Hi 1C家長,

應該是SCI bring BK + WB1.3(Home)
我想只要帶
1, New General Studies Home Primary1 (這本一定
    要的) 及應該還有本作業

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

tiggger,

多謝回覆!

原帖由 tiggger 於 08-9-9 21:31 發表
keithdad,

我個女本手冊係書包,另外兩本就老師收咗.

簽名被屏蔽

請問各位,

係要帶General Studies 1-2 or 1-3?

我個仔唔見到:
1)  快樂識字
2)  數學習作
3)  小學資訊技巧教才 學生工作紙

明天英文都係依然唔帶書嗎?

原帖由 tiggger 於 08-9-9 20:58 發表
Hi 1C家長,

想請問自修部內其他一欄SCI bring BK + 1.3(Home)
是否New General Studies ,而有以下3本,請問那一本才對呢?

1, New General Studies Home Primary1 (這本一定
    要的)
但以下的就不太清楚.
2, New G ...

1.3 似D. 自修簿都係咁寫.Home 這主題又同中文第一單元我的家配合,幾好呀.資訊技巧就依然係度.英文我唔帶

原帖由 alanchoi 於 08-9-9 22:57 發表
請問各位,

係要帶General Studies 1-2 or 1-3?

我個仔唔見到:
1)  快樂識字
2)  數學習作
3)  小學資訊技巧教才 學生工作紙

明天英文都係依然唔帶書嗎?

...

Keithdad,

Thank you.

原帖由 keithdad 於 08-9-9 23:22 發表
1.3 似D. 自修簿都係咁寫.Home 這主題又同中文第一單元我的家配合,幾好呀.資訊技巧就依然係度.英文我唔帶

cycle 3 時要默Fun with Friends.
許多鄰班家長都找不到.不過,我相信老師不會在大家無書的情況下強行默書.

一丙兒女 (please update):

YCWPS - 黃柏森Samuel (小提琴)
Cyrusmum – Cyrus (小提琴)
Ginger2007 – Alison(小提琴)
heiyanhei-Yannes  (小提琴)
tiggger - Dominique(小提琴)
Keithdad - Keith (中提琴 viola)
bsze - Bryan (木琴)
kit-long - kit-long (木琴)
alanchoi – Alan (巴松管)
stephentcleung - Jessica(單簧管)
pearlkam - Shalom(圓號)

兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

9/23 - 9/30 係 cycle 3, 會有充足時間溫習的.

原帖由 pearlkam 於 08-9-10 07:46 發表
cycle 3 時要默Fun with Friends.
許多鄰班家長都找不到.不過,我相信老師不會在大家無書的情況下強行默書.

一丙兒女 (please update):

YCWPS - 黃柏森Samuel (小提琴)
Cyrusmum – Cyrus (小提琴)
Ginger2007 –  ...

All,

今日我收到游泳班的電話,confrim了啦!

Hi all,
今日Science話要"stick songs into the blue book", 但我見張歌紙係雙面, 咁點貼?

kit-long,
游水堂我仲未收到電話呀! 不過電腦班就收到通知!

簽名被屏蔽

Me too. ha!

tigger & kit-long,
係喎! 唔該晒!

我都係,仲要在側邊摺一摺,費事又縐又爛.

我哋都收到電腦班通知.
Sat 10-11a.m.
‹ 上一主題|下一主題