用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) ...
樓主: pandacat_bb
go

St. Rose of Lima 2008 K1 (同學仔名單在P.1<舊的在前>) [複製鏈接]

加咗啦, 歡迎你, 我囝囝將會讀AM CLASS, 原先係PM既, 不過想第一年就埋同家姐一齊, 所以寫咗封信比學校, 結果成功轉到AM

原文章由 Eaton 於 08-5-7 16:25 發表
加埋我囡囡啦~~
EATON == 陳奕彤==F === PM CLASS

係呢QOOGIRLZOE係囡囡係AM定PM CLASS呀

我都係住將軍澳, 因為街車好多都冇安全帶, 所以我囡囡依家都係坐校車, 黎緊下學年都會繼續坐番校車, 係呢, 你囡囡係AM定PM呀?

校服(裙&運動衫)我夏天同冬天都係買一套咋

原文章由 rosactf9999 於 08-5-7 09:46 發表
我覺得停後面街都ok.....好過停界限街啦!

我琴日去交錢, 問過校車個負責人 (好似叫鄧太). 佢話要同運輸署申請, 因為學校入面冇得調頭, 所以要尾出, 會影響界限街個交通情況. 佢話, 如果唔係呢, 就希望運輸署比佢地 ...

[ 本文章最後由 pandacat_bb 於 08-5-8 00:47 編輯 ]

WELLCOME, 加咗入名單啦

原文章由 熊媽媽 於 08-5-9 21:34 發表
^^ 可唔可以加埋我地呀~ 今日收到通知~ 可以成為st rose 一份子啦~ 好開心呀!! thanks!

Joey (熊媽媽)== 黃巧穎==F==PM CLASS

Dear all,

the list was updated! 歡迎各位同學仔

原文章由 Hayley04 於 08-5-17 17:09 發表
sure yes.... Pandacat will update the name list.

08K1既mami比較少入黎chat, 比較難通知, 希望開咗學之後大家活躍啲啦

原文章由 Hayley04 於 08-5-20 08:45 發表
shall we arrange the welcome activities (e.g. drink tea) to them?

any proposal?

wellcome, list updated

原文章由 ceciho 於 08-7-14 16:14 發表
my daughter Pansy Wong 都舉手加入 pm class

恭喜晒 list updated

原文章由 QOOGIRLZOE 於 08-7-24 18:00 發表
pandacat_bb,

好開心呀! 今日收到電話可以轉上午班, 麻煩你幫我改資料丫!

QOOGIRLZOE ---> Chloe Ng 凱忻 ---> AM Class

Tks so much!

恭喜晒 list updated

原文章由 Eaton 於 08-7-31 14:09 發表
QOOGIRLZOE
我21號果日都收到電話可以轉上午班呀....超開心...
EATON > CHAN YIK TUNG > AM CLASS

wellcome, list updated

原文章由 Lucinalau 於 08-8-4 11:00 發表

Hi, 我囡囡也是08/k1生, joint 埋我哋呀, thanks
Lucinalau =====劉晰雅Lucina===F==PM

Joyce

wellcome, list updated, 你囡囡返am定pm呀??

原文章由 heungwah 於 08-8-4 12:49 發表
Hi, 我呀囡叫 Lam Elyse 林玥

dear all,

list updated

好多幼愛班呀

我囝囝係幼信班, 同我囡囡舊年一樣

係呀, 手冊會有講茶點食啲咩既, 通常一星期食一兩次餅左右, 唔會日日都食餅, 茶點都幾多元化, 有粥, 通心粉, 菜飯, 三文治, 麵包, 湯麵, 旦糕等等, 仲有應節食品, 例如糉, 月餅咁

原帖由 QOOGIRLZOE 於 08-9-9 16:37 發表

我個女水怪黎架! 要飲好多水架! 不過聽講手冊會有寫上個星期吃嘜, 不過好似未收齊所以上星期沒有派! 係呢你個囡重有話教左d咩呀! 我影底左個SRL time table, 你要唔要呀! ...

會唔會係K3學生呀, K3要自己帶水壺同茶點, 舊年K2要帶水壺架, 原先學期尾班主任都同我地 (我囡囡今年K2)講要帶, 到家長會嗰日校長話驚學生係校車拎水飲完扭唔實會蓋, 所以K3先自己帶

原帖由 helloapril 於 08-9-9 15:36 發表

Hi:

我是自己帶囡囡番學,我都係唔知另外個位老師姓?你地有無比水壺帶番學呀?天氣好HOT,上個星期我比呀囡帶咗一日,放學比鮑老師叫唔好帶,但係我見到上學途中,有D小朋友都有帶水壺係書包,所以有D唔明?? ...

熊媽媽,

我住將軍澳, 2號車, 舊年我見校車係上午班落車, 下午班跟住上車, 大約12:30-12:35左右

原帖由 熊媽媽 於 08-9-8 18:15 發表
請問Lucinalau 返學時間如何?

今天11:40先跟我講要12:05上車,
重要係我打電話俾姨姨先講,
嘩!太離普了,我個女啱啱先開始食飯,
我拒絕說要跟之前定的時間12:40,
之後cut 我線,我以為ok
點知12:15姨姨打電話黎話車到, ...

尋日好似係食餅, 今日我囝囝話食飽, 我囡囡(K2)都話係食飽, 我估可能K1同K2茶點係一樣

原帖由 Cat108 於 08-9-9 18:38 發表
我亞女話食餅,成個星期均是食餅(我天天問)

星期四要帶燈籠, 一樣係星期五有中秋花燈會, 不過冇話要帶食品

原帖由 koeydadamama 於 08-9-9 17:26 發表
請問K1明天洗唔洗帶燈籠&食品架?

係呀逢星期五派手冊, 不過如果星期五有活動 (例如生日會), 就星期四派, 長假期就唔會派手冊, 由學校KEEP住

原帖由 Cat108 於 08-9-9 18:44 發表
你自己帶!!放學老師有冇同老師傾到兩句??我要返工所以姐姐及爺爺帶,我16/9會自己帶!! 希望可以問老師亞女情況.
另外想問是否每星期五均派手冊??

校長話訓練學生自理能力, 因為要預備升小學, 不過唔知明年會唔會改, 原先K2一直都要自己帶水壺, 今年都改咗唔洗啦, 等我仲買定個水樽比囡囡, 依家要留番佢K3先用lu

原帖由 helloapril 於 08-9-9 19:40 發表

係呀!我見到多數都係k3帶水壺,ha!原來k3係要自己帶茶點,咁得意?唔該晒!

Hi list updated

原帖由 花仔媽咪 於 08-9-10 09:23 發表
hi我個女係上午望班.
講起校車一肚火,好彩依家坐街車,快靚正!!

hello, 當然可以加埋你啦, wellcome, list updated
我囡囡同囝囝都係坐2號車架

原帖由 emilycsp 於 08-9-10 11:46 發表
Hi,你哋好?可否加埋我入嚟呀,我叫Emily,囡囡叫凱霖(Yuki Shiu)上幼望,佢好易認,額頭貼膠布,搭2號校車,架校車都算準時喎!
‹ 上一主題|下一主題