用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 28 之"醒啦,醒啦,開左學啦 !” [複製鏈接]

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:06 發表

smum

放鬆d , 你唔夠時間送小b上校車咪搵姐姐湊一日半日, 唔使咁緊張

長老

smum 好錫小 b 架 ...........

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:05 發表

長老

係呀,漢娜嘛 ... 佢起身睇埋下半場 唔係聽日係今朝,semifinal ,拿度輸了,英國既梅利有機會奪標,會火拼費達拿 ....... ...

2b

原來我睇係舊聞 我睇好費達拿喎

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:08 發表

長老

細 B 曳曳呀,叫極都唔肯做 maths summer assignment,聽日要交,我睇佢今晚點搞 .....

2b

嘜你改佐新髮型, 連個思想有點改咩 細B緊係有哂安排先會咁處理啦, 你'拉'佢'定'

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:10 發表

長老

smum 好錫小 b 架 ...........

2b

呢句可圈可點

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:12 發表

2b

原來我睇係舊聞 我睇好費達拿喎

長老

果晚兩仔爺睇到成兩三點呀,費達拿跌緊 watt 喎,好辛苦先 KO 到祖高域呀,反為聽細 B 講,梅利表現勇猛,連 double fault 次數都數得出 .......... 英國奪標希望呀 .......

我本想咁架, 點知同小b一講, 佢就 , 我唔想搞到佢返唔切學, 所以咪同佢返囉
原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:06 發表

smum

放鬆d , 你唔夠時間送小b上校車咪搵姐姐湊一日半日, 唔使咁緊張

大家早晨

報到先
新學年新希望right:loveliness: :loveliness:

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:19 發表

長老

果晚兩仔爺睇到成兩三點呀,費達拿跌跟 watt 喎,好辛苦先 KO 到祖高域呀,反為聽細 B 講,梅利表現勇猛,連 double fault 次數都數得出 .......... 英國奪標希望呀 ....... ...

2b

我無睇個場比賽, 當然當頭起氣勢係唔同, 但係苦戰後的費達拿知道老虎仔俾人KO佐個心定佐, 佢的A士波唔係浪得虛名, 不過始終心理質素最重要, 睇臨場囉

原帖由 smum 於 08-9-8 10:24 發表
我本想咁架, 點知同小b一講, 佢就 , 我唔想搞到佢返唔切學, 所以咪同佢返囉

smum

我唔識點教你, 不過唔好背負太多責任係自己身, 唔係你好大壓力架

原帖由 alicetong 於 08-9-8 10:28 發表
大家早晨

報到先
新學年新希望right:loveliness: :loveliness:

格格

新學年真係醒目佐, 唔洗提都識路, 抵讚

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:13 發表

2b

嘜你改佐新髮型, 連個思想有點改咩 細B緊係有哂安排先會咁處理啦, 你'拉'佢'定'

長老

佢咪話得啦,當然我都肯定佢聽日會如期交到既 .........

原帖由 smum 於 08-9-8 10:24 發表

smum

我無話好說 .........

原帖由 alicetong 於 08-9-8 10:28 發表
大家早晨

報到先

格格

起得早 !

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:41 發表

長老

佢咪話得啦,當然我都肯定佢聽日會如期交到既 .........

2b

神仔的口頭禪咪一樣係'得啦', 但我反而未必肯定佢可以完成 但我俾信心佢同埋自己, 呢一日一定到, 只差遲定早

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:28 發表

2b

我無睇個場比賽, 當然當頭起氣勢係唔同, 但係苦戰後的費達拿知道老虎仔俾人KO佐個心定佐, 佢的A士波唔係浪得虛名, 不過始終心理質素最重要, 睇臨場囉 ...

長老

細 B 話,梅利打完呢個 US Open ,排名會升到 No. 4(原本係 6th) ..........

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:46 發表

2b

神仔的口頭禪咪一樣係'得啦', 但我反而未必肯定佢可以完成 但我俾信心佢同埋自己, 呢一日一定到, 只差遲定早

長老

細 B 上星期咪臨交一日起左本中文功課囉 ......

2b

我同長老都覺得細B 會有分數處理,相信您都係咁諗

原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:49 發表

長老

長老

俾d時間我呀, 有時唔係話一時三刻可以做到

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:36 發表

smum

我唔識點教你, 不過唔好背負太多責任係自己身, 唔係你好大壓力架

2b

細b自有分數, 唔駛你擔心
原帖由 2bzmummy 於 08-9-8 10:49 發表

長老

長老

我都期待呢一日
原帖由 布甸仔媽媽 於 08-9-8 10:46 發表

2b

‹ 上一主題|下一主題