用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培基小學 08培基小一交流站
樓主: KW
go

08培基小一交流站 [複製鏈接]

食飯用的墊係咩都無所謂, 不過最緊要厚, 佢地要自己lor 住張墊出去包住盒飯lor 返埋位食架, d 飯好熱架, 厚d 無甘熱...

原帖由 Sue^_^ 於 08-9-10 13:25 發表
Hi KW,
因阿仔星期一要早退,after lunch 才回校,所以今日才第一日,問阿仔食飯有無問題,佢話 '無',不過係最後一個食完,老師無趕佢食,而其他食完飯的同學就會伏在枱休息。 By the way, 我仔仔是 '林卓謙',妳呢?

Hi Tara,
其實 ...

eee....我仲以為呢個世界上淨係得金輪有得買校服tim....蠢左!!

悤禧媽,

係?咁真係有緣.2位用家做埋同級同學.
舊年我生多件結果要重新置過d BB用品haha..
不過今轉細佬應駭可以用番哥哥小學d野架la.

咿,你細仔唔跟家姐?点解呢?
原帖由 恩禧媽 於 08-9-10 20:57 發表

sue,
我未搬住,仲要睇埋細仔考到邊間小學,才打算呀!因我唔想細仔跟家姐上培基呀!

kw,
我其實以前幫你買過一部bb車,不過係差不多4年前囉!仲唔係用呢個身份,係我個真身呀!
食飯我都係用布的枱墊,唔洗咁重呀!我呢 ...

Tara,

仲有我...以為呢個世界上淨係得金輪有得買校服..

原帖由 Tara 於 08-9-11 10:31 發表
eee....我仲以為呢個世界上淨係得金輪有得買校服tim....蠢左!!

我都以為得金輪, 我沒有在學校訂校服,反正自己帯囡囡去度好才買會好d.上次夏季校服都要去換size.

學園電視台有相睇 (開學了),見到囡囡,好似未訓醒.     

妳好似好唔妥佢喎?!

原帖由 Tara 於 08-9-11 10:31 發表

Sue,

Did you get my PM?

原帖由 Sue^_^ 於 08-9-11 12:41 發表
妳好似好唔妥佢喎?!

Thanks, I got it KW.
I sent PM to you as well.

原帖由 KW 於 08-9-11 13:05 發表
Sue,

Did you get my PM?

原帖由 Sue^_^ 於 08-9-11 09:03 發表
找不到喎,posted 在那裡呀? 是甚麼相?

sue,
係呢度呀!

原帖由 KW 於 08-9-11 11:45 發表
悤禧媽,

係?咁真係有緣.2位用家做埋同級同學.
舊年我生多件結果要重新置過d BB用品haha..
不過今轉細佬應駭可以用番哥哥小學d野架la.

咿,你細仔唔跟家姐?点解呢?
...

kw,
其實當年部車,我係幫朋友買及交收,所以我地都見過呀!
舊年生多件,咁你而家係兩個細路定3個呢?係呀!用得番d用品都可以慳d,又環保d呀!

細佬性格有問題,但第一輪都會霸住個位先,睇下佢考到邊間私小,到時再諗呀!

Oh. I see see.  我係一盅2件啫。 kakaka!!

原帖由 恩禧媽 於 08-9-11 17:00 發表

kw,
其實當年部車,我係幫朋友買及交收,所以我地都見過呀!
舊年生多件,咁你而家係兩個細路定3個呢?係呀!用得番d用品都可以慳d,又環保d呀!

細佬性格有問題,但第一輪都會霸住個位先,睇下佢考到邊間私小,到時再諗呀! ...

Thanks 恩禧媽 !

但好唔開心 ..... 我錯過了陪仔仔一齊返小學第一日的重要日子,因為我一直以為家長只可送到學校門口,但原來可以入去架  ,我只係送仔仔上了校車便返工

我錯失了許多似的,沒有影相,沒有 video,現在只有從學校網見到仔仔開學的dd '片段',好.......唔知點咁.....對唔住阿仔 ....

我一直以為家長只可送到學校門口...me too.

Even the class teacher called me on Aug 29 to see if I will bring my son to school but I said "no".  Although I took day off on Sept 1st....我仲好堅定咁話要亞仔練下獨立、班主任仲講我對你仔仔有印像、上次有份interview我仔,仲話記得我仔好定下,由得他自己返第一日應駭無問題..

看來我真係miss 左好多....

原帖由 Sue^_^ 於 08-9-11 17:24 發表
Thanks 恩禧媽 !

但好唔開心 ..... 我錯過了陪仔仔一齊返小學第一日的重要日子,因為我一直以為家長只可送到學校門口,但原來可以入去架  ,我只係送仔仔上了校車便返工

我錯失了許多似的,沒有影相,沒有 video,現在只有 ...

原帖由 KW 於 08-9-11 17:11 發表
Oh. I see see.  我係一盅2件啫。 kakaka!!

kw,
我都係得2件啫!~~

kw, sue,
唔洗愁!遲d學校可能會有片睇tim呀!
第一日返學,我都好想上去學校睇下佢。奈何我仲要返轉頭湊細佬返學,無得做,更加唔洗諗呀!

Oh... 第一日 可以睇完早會先走架!

今日一信功課版技術故障無得睇, BK又唔見左我前2日d PM...真係無奈...

大家中秋節快樂呀!

原帖由 Tara 於 08-9-12 10:04 發表
Oh... 第一日 可以睇完早會先走架!

真係無左 d PM 喎,還以為自己 a/c 有問題 tim。 KW,我覆了 pm 給妳,有無收到呀?
我仔識得妳仔呀,其實係應該全班都識妳仔仔,妳明啦!

好在尋日睇到你個PM. 今日セ都無哂..

我仔係一時唔偷雞就做左xx

原帖由 Sue^_^ 於 08-9-12 17:28 發表
真係無左 d PM 喎,還以為自己 a/c 有問題 tim。 KW,我覆了 pm 給妳,有無收到呀?
我仔識得妳仔呀,其實係應該全班都識妳仔仔,妳明啦!

all,
中秋節快樂呀!~~~

終於要默書la....

‹ 上一主題|下一主題