用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人收到王x輝的第二輪面試通知?
樓主: sea
go

有無人收到王x輝的第二輪面試通知? [複製鏈接]

唔好灰心, 好似有2nd round 的!

原帖由 baldheadcat 於 08-9-25 00:07 發表
我到今日都冇收到信,勁灰。
睇怕都係冇機會。

咁請問是否所有沙田區都沒有收到信呀?

原帖由 meowross 於 08-9-24 18:16 發表
唔好灰心, 好似有2nd round 的!

今日打過電話去問, 結果係:

"睇個list唔見你個仔個, 今次In家長冇佢份, 睇下以后有冇家長會唔讀,十月尾可能會再有通知"

唉, 我地冇機會啦, 祝大家好運!!

原帖由 baldheadcat 於 08-9-25 18:49 發表

"睇個list唔見你個仔個, 今次In家長冇佢份, 睇下以后有冇家長會唔讀,十月尾可能會再有通知"

唉, 我地冇機會啦, 祝大家好運!! ...

有無咁巴閉, 咁答你既

唔好太灰心!
我和老公不去SECOND INTERVIEW, 一定還有位的, 況且還有很多學校未有結果出, 現階段仍是打拚的時候, 加油!!

原帖由 baldheadcat 於 08-9-25 18:49 發表

唉, 我地冇機會啦, 祝大家好運!! ...

There're only 150x15% =22.5 vacancies for Shatin applicants.  And there are lots of Shatin applicants.  So the chances are much lower compared to those live in other districts......

原帖由 梅蘭菊竹 於 08-9-25 18:36 發表

原帖由 peipeibb 於 08-9-25 23:33 發表

有無咁巴閉, 咁答你既

吾係想補菲,個位職員個語氣係好中性既,佢都係講事實,始終都要有人吾讀學校至會再call waiting list 既家長。
(如果真係係waiting list 的話)

大家比心機,幫小朋友搵到心儀的學校!

我住馬鞍山, 都收到信喇, 本週六,
想請問此校是否競爭好大架?

原帖由 梅蘭菊竹 於 08-9-25 18:36 發表

我都係住馬鞍山, 22/9收到信喇, 27/9 in

That's mean if we go to Second interview, then my son will be accept by WKF?

Anyway see all of you tomorrow la

原帖由 ymama 於 08-9-25 23:46 發表
唔好太灰心!
我和老公不去SECOND INTERVIEW, 一定還有位的, 況且還有很多學校未有結果出, 現階段仍是打拚的時候, 加油!!

Good luck to all of U

This is very stress for parents. If school reject after 2nd interview. That mean the poor performance of parents. The parents are guity of themself,isn't it?

In my point of view today..it must be accept by 王x輝

我相信大部份有機會2nd in 的都會收的, 放心, 上年我都係緊張到唔知自己講咗乜, 都收咗, 上年係問我地家長怎樣配合學校的教學理念? Good Luck!

我收到信la, 收左亞囡吖! 15號前親身落訂!
‹ 上一主題|下一主題