用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 08/09 K1 下午班一齊傾
go

08/09 K1 下午班一齊傾 [複製鏈接]

1) 鍾晴(囡囡) -下幼望 - 熊貓組 - 荃灣
   1    0    0    0

我都黎報到先!!!

08/09 K1 下午班一齊傾

2) 樂晴(囡囡) - 下幼信 - 蘋果組 - 沙田

樂晴媽咪,

你囡囡使唔使坐校車? 如果要, 咁幾點上車呀?

鍾晴媽咪

原帖由 nganga 於 08-9-11 08:58 發表
我都黎報到先!!!

08/09 K1 下午班一齊傾

鍾晴媽咪,

樂晴要坐校車ka! 佢就12:35上車, 放學就4:50落車, d時間算係咁la!

我想問鍾晴有無調到組呀? 尋晚樂晴話俾我聽, 佢轉左蘋果組, 調左位, 而家坐近門口; 但之前開學, 佢係香蕉組, 坐位近窗口果邊, 我問佢係咪只係調你一個, 佢又話係成班調, 都唔知佢講真定講假?

回覆 # 的文章

我又黎報到呀:

3) 熙熙 (囝囝) - 下幼光 - 蘋果組 - 將軍澳

题外話你地有無同小朋友安排課外活動呀?
返下午班好頭痛吓, 好多course都係下午, 變咗要報星期六班

熙熙媽咪,

我都係煩緊課外活動問題

佢地返下午班, 就只得安排佢地星期6返課外活動, 星期日係family day, 如果安排係平日早上, 又驚佢會影響下午上堂既精神, 但星期6又唔可以安排得太多course, 都幾煩下

而家樂晴星期6返緊音樂班, 再過多一個月就可以升班, 我就諗緊俾唔俾佢繼續, 因為我想樂晴學英文多d, 同埋佢又鐘意學畫畫, 又想俾佢學, 所以都唔知點樣安排

原帖由 qooqoofans 於 08-9-11 11:14 發表
我又黎報到呀:

题外話你地有無同小朋友安排課外活動呀?
返下午班好頭痛吓, 好多cours ...

樂晴媽咪,

你就好啦, 我地要12:00上車, 放學就5:20落車, 初初嗰兩日塞車仲5:45添呀!

至於調位, 佢呢幾日成日喊, 我地一提學校, 佢就話"我聽日唔返學!" 所以我都唔知......

我報咗星期六學游水(學校嗰個), 諗住試吓, 睇佢鍾唔鍾意游, 有d運動好d呀! 之前學緊芭蕾舞, 依家都唔知繼唔繼續學好, 又想學畫畫, 但都唔知邊有咁多時間!?

鍾晴媽咪

原帖由 nganga 於 08-9-11 10:58 發表
鍾晴媽咪,

樂晴要坐校車ka! 佢就12:35上車, 放學就4:50落車, d時間算係咁la!

我想問鍾晴有無調到組呀? 尋晚樂晴話俾我聽, 佢轉左蘋果組, 調左位, 而家坐近門口; 但之前開學, 佢係香蕉組, 坐位近窗口果邊, 我問佢 ...

我又黎報到呀:

4) Wang Hei (囝囝) - 下幼望 - 熊貓組 -沙田

樂晴媽媽,
My son takes school bus also. He takes K19. 11:50 and 5:50pm. It takes a lot of time!!
And my sons starts to cry this week. Sometimes he said he doesn't want to go to school and sometimes he said he doesn't want to take school bus. It makes me so worry.
What is your school bus number?

5) 子衡(囝囝) - 下幼望 - 葵涌 K11 - 唔知咩組,每次問 他一時一樣又話紅組、又話藍組、又話熊貓組.......

請指教.

6) 昊昊(囝囝)--下幼光--西瓜組-坐K15校車,真係坐到呆晒呀.

Hello 子衡媽咪,

我囡囡鍾晴又係望班, 我地搭K12, 係呢, 你响葵涌邊個位上車呀? 照計我地應該同一架車喎....我地12:00上車, 放學話就話5:18, 但多數都要5:30-5:40, 所以都覺得車程真係好耐, 如果我地可以夾到幾個荃灣葵涌線嘅小朋友, 自己搵褓姆車, 咁佢地就唔使兜咁多路, 坐咁耐啦!

鍾晴媽咪

原帖由 ppchow 於 08-9-12 00:03 發表
5) 子衡(囝囝) - 下幼望 - 葵涌 K11 - 唔知咩組,每次問 他一時一樣又話紅組、又話藍組、又話熊貓組.......

Hi 昊昊媽咪, 終於有同班可同學仔啦!, 我係熙熙媽咪.
熙熙係蘋果組 , 校車坐K18線.  

講到校車真係有點勞氣, 我好d係公公幫我湊, 會跟得好好多.  因為我聽公公講校車姨姨成日唔同, 放學落車唔睇証便放小朋友走. 唔知其他線係唔係啦?

不過如果搭保母車, 可唔可以車到入學校呢? 有無其他媽咪知呀?

原帖由 joannecyc 於 08-9-12 02:10 發表
請指教.

6) 昊昊(囝囝)--下幼光--西瓜組-坐K15校車,真係坐到呆晒呀.

你好呀熙熙媽咪,K15架車的校車姨姨咁多日都是同一個,不過真係唔駛睇證,可能佢認得啦.
我哋以前都係住將軍澳架,今年初至搬咋,依家耐唔耐都會同昊昊仔返去維景同朋友仔玩架.你住邊個屋苑架?

原帖由 qooqoofans 於 08-9-12 09:36 發表
Hi 昊昊媽咪, 終於有同班可同學仔啦!, 我係熙熙媽咪.
熙熙係蘋果組 , 校車坐K18線.  

講到校車真係有點勞氣, 我好d係公公幫我湊, 會跟得好好多.  因為我聽公公講校車姨姨成日唔同, 放學落車唔睇証便放小朋友走. 唔 ...

回覆 # 的文章

昊昊媽咪, 我地住新都城嫁

我又黎報到呀:
4) Wang Hei (囝囝) - 下幼望 - 熊貓組 -沙田
6) 昊昊(囝囝) - 下幼光 - 西瓜組 - 坐K15校車

鍾晴媽咪,

唉....小朋友坐咁耐車都好慘!!!

我今日再問返樂晴, 佢又話自己係香蕉組, 我再問佢係咪即係第一日返學果位, 佢又話係, 我開始越黎越混亂la!

而家我決定同樂晴報ymca既英文班同埋音樂班, 同一日逢星期六上, 我諗都唔會好辛苦卦

原帖由 TANGWANNEI 於 08-9-11 14:46 發表
樂晴媽咪,

你就好啦, 我地要12:00上車, 放學就5:20落車, 初初嗰兩日塞車仲5:45添呀!

至於調位, 佢呢幾日成日喊, 我地一提學校, 佢就話"我聽日唔返學!" 所以我都唔知......

我報咗星期六學游水(學校嗰個), 諗住試 ...

wang hei媽咪,

我之前都同你傾過ka! 我記得你住係沙田邊區, 樂晴都算好彩, 唔駛黐住大圍果邊既校車, 如果唔係, 我相信都要同你一差唔多時間返學放學la! 而家樂晴係搭k20校車ka! 係馬鞍山出, 所以黎到我地果區算係尾站

樂晴由第一日返學開始, 已經好鐘意返學, 又話鐘意間學校, 所以我都唔駛擔心佢。而家都係開學無幾耐jar! 始終轉新環境需要時間適應, 相信wang hei會好快開開心心地上學ka la! 你唔駛咁擔心la!

原帖由 Samay 於 08-9-11 20:33 發表
我又黎報到呀:

樂晴媽媽,
My son tak ...

各位媽咪,

樂晴前日話俾我聽, 老師話如果第二日(即係尋日)乖既話就可以上4樓活動室玩, 仲講到好開心tim!

之後, 我尋日問佢有無上到4樓玩呀? 佢答我話無, 仲話只係得3個小朋友有得去玩。我問佢點解唔可以上4樓玩, 佢又唔肯答我, 都唔知係咪真既。

我又黎報到呀:
6) 昊昊(囝囝) - 下幼光 - 西瓜組 - 坐K15校車
(7) 諾妍 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 旺角K12

我又報到呀:
(7) 諾妍 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 旺角K12
8) 喬喬 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 觀塘K17

樂晴媽咪,

聽喬喬講, 逢星期五運動堂全班都可以上4樓玩sir滑梯&騎馬. 但係會分開男仔, 女仔玩

原帖由 nganga 於 08-9-12 19:07 發表
各位媽咪,

樂晴前日話俾我聽, 老師話如果第二日(即係尋日)乖既話就可以上4樓活動室玩, 仲講到好開心tim!

之後, 我尋日問佢有無上到4樓玩呀? 佢答我話無, 仲話只係得3個小朋友有得去玩。我問佢點解唔可以上4樓玩,  ...
‹ 上一主題|下一主題