用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 08/09 K1 下午班一齊傾
樓主: TANGWANNEI
go

08/09 K1 下午班一齊傾 [複製鏈接]

樂晴mami,

我仲係咩都唔係幾知呀, 仲喊緊, 夜晚就喊定第二日, 真係好長氣....點算??? 仲好chi身, 好似BB仔咁, 响屋企都chi到實一實, 又唔俾我地出門口返工, 好似驚我地會出咗去唔返黎咁....真係好頭痛....

原帖由 nganga 於 08-9-22 20:57 發表
all mami,

今日樂晴放學返黎, 話俾我地聽, 下星期一要帶一個廁紙筒返學, 話要做隻狗仔, 唔知係真唔係呢? 不過, 我諗樂晴都唔會話識得作掛號

鍾晴媽咪,

其實我都唔知可以點樣幫到你

班主任有無打過電話俾你? 不如你試下通知班主任叫佢覆過電話俾你呀! 問下鍾晴上堂情況, 睇下老師有乜suggestion可以俾到你la!

原帖由 TANGWANNEI 於 08-9-23 09:15 發表
樂晴mami,

我仲係咩都唔係幾知呀, 仲喊緊, 夜晚就喊定第二日, 真係好長氣....點算??? 仲好chi身, 好似BB仔咁, 响屋企都chi到實一實, 又唔俾我地出門口返工, 好似驚我地會出咗去唔返黎咁....真係好頭痛....

...

鍾晴媽咪,

今日趁住唔駛返學, 應該老師都返左學校, 你試下打過電話搵班主任傾一傾la!

martha,
你好, 唔知你記唔記得我, 之前你有pm我有關屯門返培正校車, 唔知你仲記唔記得.
你結果係咪坐謝太車呀 ??
我仔今年k2, 要返上午班, 原本都想坐謝太車, 不過結果都無, 都係自己湊
因為佢要求我6:30am 前上車,真係早得有點離譜
而家我自己帶, 仔仔可以7:15起身, 7:45出門, 時間差得太遠啦
係呢 ? 想問下你覺得保姆車ok嗎 ?? 因為我plan 緊k3俾仔仔坐保姆車
大家都係屯門培正人, 得閒交流下

原帖由 martha 於 08-9-20 17:02 發表
tangwannei,

我囝囝約11:35am在樓下坐校車, 放學就5:50pm左右到屯門。 去嗰程就較準時, 但回程都試過等到成6:30先接到, 個次保姆話塞車喎。

我有朋友, 她小朋友讀聖羅撒也是從屯門搭保姆車, 好似搭張太車也okay, 如有需要, 我可帮你問

Graham mum

原帖由 pamelaywy 於 08-9-23 12:44 發表
martha,
你好, 唔知你記唔記得我, 之前你有pm我有關屯門返培正校車, 唔知你仲記唔記得.
你結果係咪坐謝太車呀 ??
我仔今年k2, 要返上午班, 原本都想坐謝太車, 不過結果都無, 都係自己湊
因為佢要求我6:30am 前上車, ...

樂晴媽咪,

多謝你嘅回覆呀, 我今朝早都係咁諗, 點知老師係有返學, 但佢班主任sick leave, 所以都冇辦法.

不過其實老師之前有call過我, 嗰次係因為老師話見佢開學好幾日都冇喊, 突然嗰日就有, 所以話我知, 我有同老師講, 話唔知會唔會係因為第一次冇人陪, 自己搭校車啦....由嗰日開始, 就喊到依家啦! 但佢班主任後來有再call我, 佢話其實我個囡只係喊一陣, 有時冇添, 但如果你同佢講 : "嘩, 你今日好乖, 冇喊wor!"咁佢就喊. 而校車姨姨之前都有同我講過, 話佢上車後, 其實去到街口已經冇喊.

但佢响屋企就日日都喊住話唔返學&唔坐車, 呢幾日仲喊到把聲都沙哂, 雖然我諗佢應該都係冇咩, 只係扭計, 想chi 住daddy 同mummy, 但都夠頭痛!

原帖由 nganga 於 08-9-23 12:08 發表
鍾晴媽咪,

今日趁住唔駛返學, 應該老師都返左學校, 你試下打過電話搵班主任傾一傾la!

回覆 # 的文章

pamelaywy,

我囝囝坐緊謝太車, 請check pm.

Martha

all mami,

聽日就係家長會la! 你地會唔會去呀? 我同hubby都會一齊好呀!

仲有就係學校義工, 我雖然係working mami, 但我都報左兩日幫手, 順便可以大概知道下樂晴返學既情況ma! 你地會唔會參加呀?

我聽日會去家長會呀, Daddy就未必去到, 唔知聽日會唔會見到你呢?

至於義工, 我地都有報呀!

鍾晴媽咪

原帖由 nganga 於 08-9-26 09:25 發表
all mami,

聽日就係家長會la! 你地會唔會去呀? 我同hubby都會一齊好呀!

仲有就係學校義工, 我雖然係working mami, 但我都報左兩日幫手, 順便可以大概知道下樂晴返學既情況ma! 你地會唔會參加呀? ...

11) 峻賢 (囝囝) - 下幼信 - 提子組 - 九龍灣K17

1) 鍾晴(囡囡) -下幼望 - 熊貓組 - 荃灣
2) 樂晴(囡囡) - 下幼信 - 蘋果組 - 沙田
3) 熙熙 (囝囝) - 下幼光 - 蘋果組 - 將軍澳
4) Wang Hei (囝囝) - 下幼望 - 熊貓組 -沙田
5) 子衡(囝囝) - 下幼望 - 葵涌 K11 - 唔知咩組,每次問 他一時一樣又話紅組、又話藍組、又話熊貓組.......
6) 昊昊(囝囝) - 下幼光 - 西瓜組 - 坐K15校車
7) 諾妍 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 旺角K12
8) 喬喬 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 觀塘K17
9)君陶(囝囝)-下幼愛-麵包組-搭私人保姆車,屯門
10) lok yiu (囡囡) - 下幼愛 - cheeze 組 - 觀塘 K17
11) 彥均 (囝囝)-下幼望-熊貓組-旺角
12) 翔翔 (囝囝) - 下幼信 - 香蕉組 - 美孚 K13

2) 樂晴(囡囡) - 下幼信 - 蘋果組 - 沙田
4) Wang Hei (囝囝) - 下幼望 - 熊貓組 -沙田
5) 子衡(囝囝) - 下幼望 - 葵涌 K11 - 唔知咩組,每次問 他一時一樣又話紅組、又話藍組、又話熊貓組.......
6) 昊昊(囝囝) - 下幼光 - 西瓜組 - 坐K15校車
7) 諾妍 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 旺角K12
8) 喬喬 (囡囡) - 下幼信 - 提子組 - 觀塘K17
10) lok yiu (囡囡) - 下幼愛 - cheeze 組 - 觀塘 K17
12) 峻賢 (囝囝) - 下幼信 - 提子組 - 九龍灣K17
13) 翔翔 (囝囝) - 下幼信 - 香蕉組 - 美孚 K13

修正...

等我更正返先!

2) 樂晴(囡囡) - 下幼信 - 香蕉組 - 沙田
12) 峻賢 (囝囝) - 下幼信 - 提子組 - 九龍灣K17
13) 翔翔 (囝囝) - 下幼信 - 香蕉組 - 美孚 K13

翔翔媽咪,

樂晴都係下幼信, 香蕉組ka! 唔知翔翔會唔會坐係樂晴隔離呢? 佢尋日話俾我聽, 佢識左個同學仔叫ching ching, 男仔黎ka! 唔知係咪=翔翔呢?

請問幼班是否已於30/9 派圖書做閱讀報告?
另30/9派的小禮物 (好似係圓形銀包仔), 有無媽咪可以send photo 比我?

因囝囝的銀包仔, 唔見咗. 呢兩日成日提著, 好想買番個, 但我又未見過?

原帖由 qooqoofans 於 08-10-3 10:04 發表
請問幼班是否已於30/9 派圖書做閱讀報告?
另30/9派的小禮物 (好似係圓形銀包仔), 有無媽咪可以send photo 比我?

因囝囝的銀包仔, 唔見咗. 呢兩日成日提著, 好想買番個, 但我又未見過? ...

我地無收到圖書wor! 只係收到粉紅色面既親子圖書報告冊。

另外銀包仔, 係咪班班唔同ka? 我囡囡果個係長型熊公仔既銀包

原來未派圖書嫁,   放心

樂晴媽咪,

我其實係翔翔爹哋,翔翔媽咪應該仲未register這面。我啱啱upload咗翔翔張相做頭像,你試下問樂晴識唔識佢。我都試下問翔翔識唔識得樂晴,不過佢仲係唔太識講返學校啲嘢,所以我都係睇呢度啲貼先知道關於學校嘅嘢

原帖由 nganga 於 08-10-3 09:07 發表
翔翔媽咪,

樂晴都係下幼信, 香蕉組ka! 唔知翔翔會唔會坐係樂晴隔離呢? 佢尋日話俾我聽, 佢識左個同學仔叫ching ching, 男仔黎ka! 唔知係咪=翔翔呢?

翔翔daddy,

原來你係daddy黎, 唔好意思呀!!! 真係要大家互通消息先得, 因為樂晴所講既野, 都唔知真定假, 有時都會俾佢攪到好混亂。不過, 上次聽完家長會後, 學校情況而家就清晰左d!!!

翔翔而家習慣學校生活未呀? 樂晴而家返學都好開心, 好鐘意返學, 果次學校派佢做組長, 佢開心左幾日tim!!!

原帖由 bigden 於 08-10-5 02:15 發表
樂晴媽咪,

我其實係翔翔爹哋,翔翔媽咪應該仲未register這面。我啱啱upload咗翔翔張相做頭像,你試下問樂晴識唔識佢。我都試下問翔翔識唔識得樂晴,不過佢仲係唔太識講返學校啲嘢,所以我都係睇呢度啲貼先知道關於學校嘅嘢  ...

鍾晴媽咪,

而家鍾晴返學返成點呀? 係咪已經無再喊la!
‹ 上一主題|下一主題