用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

Dear all moms,

My girl is in NAP class. I'll enroll in the volunteer program like publication/ newsletter production and teaching aids production and art & display. Hope will meet all of you soon.

大家小朋友有冇講呢個星期帶d咩?
我呀囝又係咩都唔講...

大家好,我初嚟報到,我個女係 N Pansy 班架。

mermaidmom, 今個 wk 應該係帶 circle 既野返學校丫,上個星期六學校個 seminar 都有講過,另外,我見阿女張通告個 4 wk plan 都有寫呢 2 個 wk 係教 circle 丫...

我囡囡ANA, N STAR class,佢好中意中文老師,會成日提,英文老師好少題。
佢都話呢個星期係帶'circle'喎。

我想問你地小朋友放學有無係校車訓, Ana幾乎日日放學都係校車訓,結果返屋企唔係好肯訓,要攪好奈先訓倒,以前好快訓著。我堅持要佢訓晏覺因為佢晚上訓得少,校車訓得幾個字實在唔夠。

各位媽咪, 我想問一問, 圓形物件應該係星期幾帶返學校??

Hello!!大家好呀!終於比我等到阿女果級的topic啦

我個女係n4班,佢返到屋企時好多野都無講呀.
好似上個星期佢玩完燈籠就同我講話老師叫帶返學校,但佢唔記得同我講喎!!真係比佢激死!

wasabi-cat,

Thanks. It may be a good hint to look at the 4-wk plan.  I was too lazy and did not do any revision with my son!

小皇帝,

You may bring it any time during the week.

tanganastasia,

My son also sleeps on the school bus.  His sleeping pattern was very disturbed and we are still making adjustment.  It's quite a headache!

tanganastasia & mermaidmom,

我呀囡又係天天在保姆車訓覺,仲係訓到好冧果種,返到家都仲訓唔醒架!佢的作息時間都係仲未定,仲係要時間去適應呀!

Dear All,

我個女讀N Daisy

HIHI, 我個仔係 n purple
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

mermaidmom,

Thanks.

MrsCLee,

My girl is also in N Nurple. If so, I think I may meet you before during the two orientation days.

Hi Ana's mom.

This is Audrey's mom. At last we meet here!

I totally agree with U. Sleeping pattern is totally disrupted. 簡直係大災難,點搞都唔訓。好多時五點半六點就扭訓,激死,完全冇計搞唔掂。夜晚又夜訓,冇十點半訓唔倒,朝早又點搞都唔起身,總之慘!

原帖由 tanganastasia 於 08-9-17 11:42 發表
我囡囡ANA, N STAR class,佢好中意中文老師,會成日提,英文老師好少題。
佢都話呢個星期係帶'circle'喎。

我想問你地小朋友放學有無係校車訓, Ana幾乎日日放學都係校車訓,結果返屋企唔係好肯訓,要攪好奈先訓倒,以前 ...

阿仔都係日日係車瞓, 返到屋企就醒, e+日日十點零瞓, 朝早八點幾有時九點幾起身
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

Hi Ana's mom,
你講的中文老師係咪Miss LEE定係另一個呀,Ana搭school bus 要幾耐呀,你有無諗過比佢搭媬姆車呀

各位媽咪,你們好。

我的囡囡是 N Pear 班的。
請多多指教。

大家好!
好開心見到呢個topic呀!以後大家可以係度交流喇!
我囡囡讀NB班,唔知有無同班同學呢?
我都係日日問阿女老師有無叫你帶咩返學,佢先至答我咋!
唔問都唔講!
上星期就帶左RED o既野,今個星期就帶circle o既野,
我想問下帶左返學校o既野會唔會俾返我地o架?
因為上星期帶左件red o既野,到而家都無攞返o黎呀!

ie媽,好開心係呢度見到你呀!你囝囝係咪羅福道o個間呀?

Hello你好,我係N-star班的,我問過班主任話星期五會比返d嘢我地,上星期我個仔無帶,所以唔知帶了果d有無比返呢,你問開班主任其他事的時候問吓啦

原帖由 QutieBaby 於 08-9-19 00:44 發表
大家好!
唔問都唔講!
上星期就帶左RED o既野,今個星期就帶circle o既野,
我 ...

QuiteBaby,

你個女都好, 你問帶什麼, 她答你. 我的小皇帝竟回答我, "無野帶." 激死.

原帖由 QutieBaby 於 08-9-19 00:44 發表
大家好!
唔問都唔講!
我 ...

qutiebaby, 好耐無見啦, ivan 係羅福道 ar, 下午班

我星期二問阿仔有無野要帶返學校, 佢話帶提子 (因為個日帶左提子做 tea)

尋日再問佢, 佢話帶士多啤梨 (又係 tea), 真係俾佢激 c, 我再問, 係咪要帶三角型既野 ar, 答我士多啤梨, 我再問, 係咪紅色呀, 又答士多啤梨

放棄, 尤佢無野帶啦

唔記得答 tim, 上次聽 miss 講, 所有拎番去既野都要貼 label, 會比番佢地拎番屋企架

原帖由 QutieBaby 於 08-9-19 12:44 AM 發表
大家好!
唔問都唔講!
我 ...

‹ 上一主題|下一主題