用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

alison, 上星期五其中一張 notice 係影班相同埋同小朋友影 d 校園相,班相 $50 / 1 張,小朋友影 d 校園相就 $65 / 1 set,有細相有大相 (size 唔係好記得,大概係 3R - 5R),張 notice 30/10 前簽番去就 ok。你可以 check 下小朋友今日個書包有無 notice, 無就問番班主任攞。

原帖由 Alison^^ 於 08-10-27 13:35 發表
包媽 , IE媽 & Dear all,
HiHi ~

1. 無論N 班/L班/U班,
一年都有兩次親子Outing,
但老師上次講笑錦同我講,
我地N 班d小朋友比較細,
所以要11月天氣涼番d先輪到我地去郊遊,
如果係又真係幾細心~

2. 今朝帶 ...

wasabi-cat, 唔該哂.

BTW, 想問紅磡果間喺邊度??可能會去果間買. 因為真係平D.

我無地址係手,but 你可以嘗試睇下以下既 link 搵唔搵到︰

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1406383&extra=page%3D4

(呢條 link 係無地址,but 有 comment)

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=596562&extra=page%3D1&page=1

原帖由 小皇帝 於 08-10-27 17:22 發表
wasabi-cat, 唔該哂.

BTW, 想問紅磡果間喺邊度??可能會去果間買. 因為真係平D.

31/10 生日會

Hi, Allison^^

謝謝你報料,我今晚要問吓個女學校係咪好多佈置先!

HI, 晴晴ma, 好耐無見
好期待去旅行呀, 唔知幾時呢, 我 sat 要返 alt 架, 希望唔會中啦

我都諗唔到帶乜, 本來想整三文治, 又怕火腿有 d mami 唔 prefer, 菠羅腸仔好正, 不過我怕阿仔唔肯同人share, 要自己食晒, 因為平時 tea time 佢都話佢唔會同人share

返去再同阿仔傾下先

另外, 11月29係 parent's day,個日阿仔又要上 science workshop, 咁... 咪好忙

原帖由 PoPoMom 於 08-10-28 03:23 PM 發表
Hi, Allison^^

謝謝你報料,我今晚要問吓個女學校係咪好多佈置先!
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

QQ嗰班的老師比左張notice叫帶魚旦, 所以不用諗.

不過我諗唔到31/10嗰日幫她扮巫婆還是靚女

原帖由 MrsCLee 於 08-10-28 17:39 發表
HI, 晴晴ma, 好耐無見
好期待去旅行呀, 唔知幾時呢, 我 sat 要返 alt 架, 希望唔會中啦

我都諗唔到帶乜, 本來想整三文治, 又怕火腿有 d mami 唔 prefer, 菠羅腸仔好正, 不過我怕阿仔唔肯同人share, 要自己 ...

Sorry, 我reply唔倒message比你, 有error 喎,
我的囡囡坐在大象枱, 咁你女兒是否跟她坐在一起?

原帖由 Asu 於 08-10-24 09:41 發表
Hi, my Daughter is in N(Silver)b, today she have to bring a moon picture(draw by herself), you can choose to draw a crescent shape or round shape.

This is the first time I joined this forum.  Good day to you all.  My daughter studies in N(Rose) A class in Essex Cresent.  Any classmates here?
;-) :cheeze:

QQ's Mom

我的囡囡坐在白兔枱, 星期五妳會出現嗎?我打算倍我女女返學.

vincy1015,

我個女都係返下午班架,so 我平日都唔會同佢溫書,只係 weekend 有時間就溫下咁 lor。平日夜晚我只會同佢玩下玩具 or 讀故事書。

原帖由 vincy1015 於 08-10-29 18:55 發表

wasabi-cat,
原來係咁! 咁你都好勤力啦! 我都係得閒先同佢溫習, 返下午班d時間好難安排

我打算放學才去跟住影下相, 到時會見你嗎?

原帖由 Asu 於 08-10-29 15:09 發表
我的囡囡坐在白兔枱, 星期五妳會出現嗎?我打算倍我女女返學.

Dear all:

請問有無人幫襯scholastic買書呀?
9月尾交左cheque,冇曬聲氣....張cheque又冇過數...
有無人已收到書或回覆呢?

關於旅行...
我女係N silver,會響星期四去,但只可一個家長??
咁係咪要我老公自己駕車去呢?唔知可唔可以自己買票入嘅呢...真頭痛!

我都有買 scholastic 既書丫,but 都未收到書 lor。我諗住下個星期一寫張紙仔問下班主任。

關於旅行,我都想多個大人去,因為自己 pregnant,同個女去又要拎野唔係太方便,我都係會問下班主任如果for 我個 case 可唔可以帶多一個人去。

原帖由 rainy0429 於 08-10-31 02:05 發表
Dear all:

請問有無人幫襯scholastic買書呀?
9月尾交左cheque,冇曬聲氣....張cheque又冇過數...
有無人已收到書或回覆呢?

關於旅行...
我女係N silver,會響星期四去,但只可一個家長??
咁係咪要我老公自己駕車去呢? ...

旅行個度, 佢個時間我有 d 難夾
我放工係 12:45, 仲要係葵涌, 1:30 都唔知去唔去到學校

我無晒 annual leave 啦, 我已經係放 no pay 半日去,我唔想請一日

原帖由 wasabi-cat 於 08-10-31 08:57 AM 發表
我都有買 scholastic 既書丫,but 都未收到書 lor。我諗住下個星期一寫張紙仔問下班主任。

關於旅行,我都想多個大人去,因為自己 pregnant,同個女去又要拎野唔係太方便,我都係會問下班主任如果for 我個 case 可唔可以帶多 ...
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

如果你 office 近 mtr 既都 ok 既,我諗 mtr 車程一定唔使 30 mins,but depends on 你既小朋友係邊個 campus。如果 essex cresent 就落左 mtr 仲要行 at least 10-15 mins,"蚊"水 d lor。

原帖由 MrsCLee 於 08-10-31 10:38 發表
旅行個度, 佢個時間我有 d 難夾
我放工係 12:45, 仲要係葵涌, 1:30 都唔知去唔去到學校

我無晒 annual leave 啦, 我已經係放 no pay 半日去,我唔想請一日

...

rainy0429 & wasabi-cat,

我都有訂書,昨天check過,已過數啦,可能下星期會有書派卦!

今天到成校車小朋友都係扮鬼扮馬,so funny!可惜我無時間同個女返學影相!

今天帶咗生果粒串燒同小朋友share, 有蜜瓜,哈蜜瓜同菠蘿,一串三種色,相信大家小朋友都會喜歡卦!

我個女連續兩個星期的圖書佢都話之前老師講過啦,一打開佢又記得故事講乜,講到小小關於果頁的內容,你地小朋友的圖書係咪上堂都講過架??

PoPoMom,

你好認真呀. 我好行貨地整咗菠蘿腸同三文治, 希望小朋友都鍾意食. :)

我個女本書應該上堂未講過, 因為佢會叫我再講多幾次.

popomom:

thanks! 等我都叫老公check吓數先,因為佢一開始就寫到明有野問唔好問學校,所以我唔好意思問班主任...
我女坐校車,希望到時保姆姨姨會幫吓佢拎D書上車啦,重死佢都似...

我怕佢坐校車唔方便,冇同佢扮野,又唔知學校俾唔俾,因為冇提過halloween字眼...
見學校前前後後提過幾次關於帶咩食物先好,真係頭都大埋!
好彩隔過月先有一次生日會唧!

原帖由 PoPoMom 於 08-10-31 16:15 發表
rainy0429 & wasabi-cat,

我都有訂書,昨天check過,已過數啦,可能下星期會有書派卦!

今天到成校車小朋友都係扮鬼扮馬,so funny!可惜我無時間同個女返學影相!

今天帶咗生果粒串燒同小朋友share, 有蜜瓜,哈蜜瓜同菠蘿,一串三種色,相 ...
‹ 上一主題|下一主題