用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 08/09 Class1C請進
go

08/09 Class1C請進 [複製鏈接]

班班都開自己版,我地都聯絡下啦,明晚大家去嗎?

0    0    0    0

Eunismom,
我都有去,囡囡叫晴晴charlotte. 昨晚對每科的了解多了,只係英文吾係外藉教有少少失望,不過對本班的兩位老師印象都好好。最緊要小朋友開心,你覺得點?

原帖由 Eunismom 於 08-9-19 13:06 發表
哈..原來你已開1c,我都唔知添,我都走去開左一個,攪笑
你小朋友叫乜名呀?
我女叫樂遙
我今晚都會去呀,仲會帶埋我女去添,佢話想去喎,所以會一齊去

...

Eunismom, 我坐係右角落頭,我見到你個女,佢好高呀!

記得有一次校長都有講過話好多家長覺得人地班的老師好的,但佢好尊重老師有自己風格,我女都話鍾意上英文堂的,寄望佢可以引起小朋友學英文的興趣,自己再在英文發音方面幫佢啦.

Eunismom, please check pm.

Eunismom, don't know why, resend la.

Eunismom, sorry ar, 平時返工比較少上MSN, sorry.

coca13 & xiqima

你地好, 終於有多的人係度傾下, 好開心.

30/9呀女吾想著中國服, 話著紅色便服, 或者睇佢著吾著新年衫啦.

你地有無報課外活動呢?我地一樣都無因為大小姐話
"唔好啦, 每日返學已經好累啦."

運動會家長係咪可以去 ? 睇其他人講有親子活動?但通告無講?

你地今日有無去運動會呀?我無呀,爭扎咗好耐,卒之去咗睇ma ma mia! 因為我想睇好耐,就黎落畫了。

呀女話今日好玩,仲話有家長去的小朋友有雪條食?!咁得意?

Hi Onting mum,

Yes, my girl is Charlotte Chung.

Just when you issued the question, we received the Day Book again

Will you go to the Halloween party?

Coca13,

我都參加咗慶典組義工,未知星期五開會去唔去到。

芷柔媽媽

好嘢,可以係度傾啦.

charlotte又唔記得帶數學返黎溫評估,比佢激死

charlotte同芷柔的做法一樣,但睇本書講好似一個星期讀完就得,但只要讀完就可以換另一本,所以都ok.

回覆 # 的文章

多謝呀,祝所有人一家平安,笑口常開,小朋友開心學習,大朋友事事如意。

芷柔媽媽

多謝你分享!

原帖由 hotszyau 於 09-3-11 23:43 發表
1 C 班家長您地好..有興趣可以在這個相薄取相...但是用手機拍出來的..希望見諒...大家!!
http://picasaweb.google.com.tw/09kapo

大家如果開不到相薄...可以E. Mail  for Me!!
[email protected] ...

4月10日的班敘會好成功,小朋友玩得好開心,辛若哂幾位攪手了, 希望遲的又有得玩啦!

‹ 上一主題|下一主題