用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 希望能多些了解瑪利諾
go

希望能多些了解瑪利諾 [複製鏈接]

囡囡要選校啦,想多些了解瑪利諾
希望各位家長能幫幫忙

1.P.1至P.2課程是否較為輕鬆?P.3就開始緊張呢?
2.功課方面~~大約有多少樣呢?
3.校內有沒有多元智能課?課程活動性大嗎?
4.分享下老師的愛心和耐性
5.學校有沒有功課輔導給予成績較低的小朋友嗎?
6.堂費是一年付,還是每個月付呢?

多謝!!!!
   0    0    0    0

1.P.1至P.2課程是否較為輕鬆?P.3就開始緊張呢?
>>  都可以係咁講既; 起初佢地都俾個適應期你,基本上功課不多,中文生字都只係隔格寫,都不知有無寫5個字..... 緊張既.......都係d家長緊張囉。

2.功課方面~~大約有多少樣呢?
>>> 一日5-6樣左右啦;改正都叫一樣禾。

3.校內有沒有多元智能課?課程活動性大嗎?
>>> 唔覺有咩多元智能....

4.分享下老師的愛心和耐性
>>> 一dd啦,唔可以一概而論。咩人都有既~

5.學校有沒有功課輔導給予成績較低的小朋友嗎?
>>> 有。不過資源有限,係俾極須要既同學的,仲有係,學校簡 !

6.堂費是一年付,還是每個月付呢?
>>> 你可選月付/年付/半年付,咁上下啦,因我次次都係一次過付,因遲又俾,早又俾。

sadsam,
多謝你的回覆
因為有好多人都講話多功課
所以較擔心
你講完之後,現在放心得多啦
仲有兩日就要交表.....好緊張呀

Oh, I got the answers already.

‹ 上一主題|下一主題