用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦
go

09/10蘇淅幼兒班入嚟傾啦 [複製鏈接]

leungwaimin:
真係好開左個topic俾我地交流吓! thx ar~
妳就好啦~ 我都係幾個星期前郵寄左份form去, 剛巧我又係填漏野(入學日期&填表日期), 不過我無妳咁好彩喇! 因為聽電話個老師叫我一係寫番封信去講番期望入學日期同埋有關資料, 一係就親身去填番喎!
由於我費事又要寫信咁煩, 見又有時間咪去左學校諗住填番d資料囉! 誰知接待我個老師(好無禮貌)話呢d咁少既事係唔需要親身來填番喎! 仲話咁多份form唔會浪費時間同我搵喎! 佢話到時如果d老師唔清楚會打來給我!  我心想~ 好似唔係我話要來填番, 而係妳d同事叫我咁做架喎!
之後佢在她檯上拿了張佢寫緊野既紙俾我, 叫我寫低個名話同我check番喎! 但我又口多問佢寫中文名定英文名, 但佢竟然好求其咁答我"是但啦!", 講真吖! 其實果刻真係好嬲, 覺得佢地間學校真係好無系統, 有d失望! 果刻無發火真係已經好俾面喇~
不過算啦! 都有心理準備架喇! 因為有次我同囝囝去玩時在樓下公園見到個家長同一個穿著蘇浙校服既小朋友, 於是我緊係唔放過同佢問料既機會啦! 不過個家長就好唔滿意學校開學時既處理, 佢話覺得學校既安排好亂好無程序, 一班裡面有太多人, 多人到透不過氣!! 同埋佢覺得d老師好無人情味喎! 所以而家真係15/16, 就算in完收左我地都要再考慮吓先喇!
*另外我有fd親身交了form就即時有個interview date(1/11)喇!

原帖由 leungwaimin 於 08-9-22 13:48 發表
開個topic大家交左表嘅家長一齊入嚟傾下啦.....
我个囡囡表姐今年讀N1F,係下午班,
佢媽媽係要求都幾高嘅人嚟,所以見佢個囡讀呢间,
我都放心晒lu,而家等通知interview,
啱先打去问我份form填漏野點算,
接電話個小姐話 ...

godbilla,
我地都有報民生呀! 上星期仲in埋tim! 唔知係咪唔係好多人報, 所以佢地都即刻收左! 另外我都有報衛理堂, 有d人就話幾好, 有d人就話課程淺得太緊要!
另外我都有報北角明慧呀! 15/11 先interview!
幾間裡面我覺得衛理堂太local, 英文堂太少, 怕要另外搵英文班!!

原帖由 godbilla 於 08-9-25 16:19 發表
各位媽咪, 你地重有無幫BB報其它學校?

我自己報左衛理堂做第二選擇, 不過就未通知面試時間

另外, 報埋北角民生做第三選擇, 呢間就10月4號面試

你地覺得呢幾間學校點呢? ...

好似1星期得2日, 仲要係15-20分鐘唱吓歌仔咁咋! 我就覺得好似少得制! 如果係咁明慧好似仲好!

我囝囝細妳囡囡一個月, 係0704呀!
我反而覺得係如果親身交from大多數都係1/11(我個frd都係咁), 而郵寄果d好大可能係等1/11full晒之後就約到去月尾! 我係郵寄但就仲未收到通知哩~

原帖由 godbilla 於 08-9-26 12:19 發表
我9月17先去親身交表, 但就11月1面試, 唔知會唔會關年齡事呢? 我囡囡係0703出世, 所以算大b, 所以早d面試掛

唔知其他媽咪又係咪呢?

我朋友個b同我地一樣都係0704, 佢9月5日去交form時都仲係約緊1/11喎! 唔通真係咁多人報? 死啦! 會唔會無份in架!? 乜蘇浙真係咁出名同埋咁好咩?

我都收到interview card喇! 係1/11呀!
我諗妳地都講得o岩, 應該大b係1/11, 細b係29/11! 因為我囝囝係0704!
想問吓大家知唔知果當日有事唔去得改期可以嗎? 同埋淨係我去而老公唔去得唔得架? 係咪通常daddymami都要入埋去一齊interview架?

leungwaimin,
係呀! 仲以為真係分左大細tim! 睇來又好似唔多係喎!
妳就好interview在29/11, 我地1/11有野做可能未必去得, 唔知如果改期係咪會無得in既呢?

原帖由 leungwaimin 於 08-10-13 23:05 發表

but my girl interview day is 29/11,and my girl born 0701 ga....??!!??

我都係住港島東但都係1/11 interview喎!

hi~ littlepig,

我地都係1/11 9:30am呀! 死啦~ 我而家都好緊張呀! 如果到時佢扭計就唔知點算好喇! 祝大家順利啦~

原帖由 e-cat 於 08-10-16 15:35 發表
Hello, littlepig!

1/11見啦! 你幾點interview? 我哋9:30a.m.,係第一輪,有啲緊張。
‹ 上一主題|下一主題