用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Ying Wa 1st round interview
go

Ying Wa 1st round interview [複製鏈接]

原帖由 eva007 於 08-9-26 13:43 發表
All 1st round interview will be finished on today.  Anyone would like to share their experience on this 1st round interview?

我唸未掛...因為之前打風, 可能有D小朋友會遲一兩日見校長呢。

原帖由 eva007 於 08-9-26 14:03 發表
oh yes I forget the typhon!  My son was interviewed on the 1st week and I look forward to receiving his result!

我都係呀! 第一日第一批添呀!

見老師我唸都見哂掛...所以...可能都可以講下見老師當日既野既, 嘻嘻

今日應該in哂啦... 我仔仔講見校長既野就唔知信唔信好, 而見老師所講既野都好詳細。

話一group12個小朋友, 有三個老師問問題, 一個問英文, 兩個問中文。

第一個問中文既係數學老師, 問左佢5條題目。佢講左4條比我知問咩, 不過過左幾個星期我都唔係太記得lu...

之後英文老師叫佢"color the man's face red" + "draw a ball next to the man", 咁又問完。

中文老師就叫佢看圖說故事, 故事係"龜兔賽跑", 而第四格係冇圖, 要佢地自己講個答案出黎。我個仔應該講得麻麻地, 佢只係講隻兔仔停左, 而唔係訓左覺。我問佢點解, 佢話見到隻兔仔眼睛係open喎

我對仔仔就不敢抱任何期望, 因為佢見校長應該有d不正常既事發生(如果佢所言非虛的話), 希望其他bk媽咪成功啦!

原帖由 Geni 於 08-9-27 21:37 發表
有個問題想問o左好耐, 你地o既小朋友o係校長室數到幾多隻snoopy? 我個仔數到20隻, 有冇咁多o家

我仔話5隻, 一隻大果隻係sofa, 兩隻係架上面, 兩隻係櫃頂。我唸以校長咁snoopy迷, 應該唔只咁少掛。

原帖由 子子家 於 08-9-27 22:37 發表
係一個小朋友定幾個响校長室入面架
d snoopy唔易揾到架?

一group大約5個小朋友呀.

易唔易搵就唔知喎, 因為我都唔知我個仔可唔可信

你小朋友打算出年考嗎?

原帖由 Venuscheng 於 08-9-29 10:24 發表

我個仔一出校長室話校長室有17隻snoopy, 但立刻又話有27隻先啱, 我都唔知佢答咩? 我只知佢話有人答5隻, 有人答10隻.

咦, 我個仔莫非同你個仔一齊考? 我個傻豬仔就係答5隻

我地8號(第一日)2:15分入房架。
‹ 上一主題|下一主題