用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無08 讀K1既富康德寶同學仔﹖
go

有無08 讀K1既富康德寶同學仔﹖ [複製鏈接]

有無08 讀K1既富康德寶同學仔﹖
入黎傾下啦, 想睇下各位媽咪覺得點呀﹖
   0    0    0    0

你好, 我個大女讀k1全日班~~~

原帖由 piktat 於 08-9-30 12:49 發表
有無08 讀K1既富康德寶同學仔﹖
入黎傾下啦, 想睇下各位媽咪覺得點呀﹖
;-)

原帖由 iris0703 於 08-9-30 16:01 發表
你好, 我個大女讀k1全日班~~~

你好呀, 我女女讀上午班, 想問下你個女女讀成點呀﹖覺得D 老師如何﹖ 你有無接過班主任個電話呀﹖

Hi,

你好, 我個女讀NCC, 聽其他同學仔MOM講, 班主任都唔係成日打比佢地, 不過可能我個囡讀全日班, 好多日常生活D野我都想知, 所以我有時會自己主動打比佢, 試過個班主任打比我都係因為佢賴vv, 跌親等, 另我都識另外一班NCB同學仔MOM, 聽佢講佢地個班主任都唔係太常打比佢, 咁我覺得佢唔打比你, 你咪主動打下比佢, 問下你小朋友係學校D 學習情況lor, 好過你得個'等'字同咩都唔知呀.

個英文老師終於請到啦, 不過唔係外藉人, 係abc, 識聽/講中文, 不過都好過班主任教啦

原帖由 piktat 於 08-10-2 12:39 發表

你好呀, 我女女讀上午班, 想問下你個女女讀成點呀﹖覺得D 老師如何﹖ 你有無接過班主任個電話呀﹖
;-)

原帖由 iris0703 於 08-10-2 14:02 發表
Hi,

你好, 我個女讀NCC, 聽其他同學仔MOM講, 班主任都唔係成日打比佢地, 不過可能我個囡讀全日班, 好多日常生活D野我都想知, 所以我有時會自己主動打比佢, 試過個班主任打比我都係因為佢賴vv, 跌親等, 另我都識另外 ...

HI HI~

你好呀, 我女女讀NCA架, SO FAR 我讀到家下, 都未接過班主任個電話, 只係有一次我交左相佢地又話班我先打比佢咋, 但係我D 朋友係其他學校讀, 佢地個老師都有打過幾次比佢地, 係米應該老師都要同家長溝通下呢﹖

你覺得女女讀成點呀﹖外籍老師佢地唔係已經要咩, 我99 仲話佢地個外籍老師係男人而且仲有"紋身", 99仲話學校唔應該請呢D人喎...

紋身 我未見過喎, so far 咁耐囡囡都係話教英文係班主任教咋噃, 你99見個d是否國際班d 老師呀...

我每日都會問番囡囡係學校教左d mud, 有無上英文堂, 同边個教佢, 咁佢都答到我 (even個新老師識講我地d 話... ), 咁so far我到而家同佢溫習佢都叫ok, 又話鍾意返學, 咁我都可以接受ge, 不過就覺得老師同家長ge關係可以做好d lor, 都係個句, 佢唔搵我, 我咪搵佢lor, 咁我問佢佢都會答我ge...不如直接d, 問下個班主任la, 睇下佢點答你

原帖由 piktat 於 08-10-3 09:45 發表

HI HI~

你好呀, 我女女讀NCA架, SO FAR 我讀到家下, 都未接過班主任個電話, 只係有一次我交左相佢地又話班我先打比佢咋, 但係我D 朋友係其他學校讀, 佢地個老師都有打過幾次比佢地, 係米應該老師都要同家長溝通 ...
;-)
‹ 上一主題|下一主題