用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節的琴書勁貴呀!
go

校際音樂節的琴書勁貴呀! [複製鏈接]

我亞女只係五級,果本書吾係好厚都要176元喎!

我係買116啊!我地係經學校報名,老師強調一定要買,佢話規矩嚴厲左,一無琴譜便會取消資格喎!

0    0    0    0

G.5 #117 Clementi Sonatina is only $62 (before discount).
EsmondMaMa = Esmond'sMom

醒目開學勳章

我都係叫我個兩隻野背譜算, 一黎都要練下背譜, 二黎為了一首歌去買一本書, 好side錢. 因miss係唔會教呢d書的, 以前買過2年, 2本都係教一首only.........what a waste!!!

請問在哪裡買?

原帖由 EsmondMaMa 於 08-10-6 08:22 發表
G.5 #117 Clementi Sonatina is only $62 (before discount).

原帖由 AndyRain 於 08-10-6 10:02 發表
我都係叫我個兩隻野背譜算, 一黎都要練下背譜, 二黎為了一首歌去買一本書, 好side錢. 因miss係唔會教呢d書的, 以前買過2年, 2本都係教一首only.........what a waste!!! ...

我女要拎住本書先有安全感......彈幾個月,係背晒架啦 ,我見第時可以賣返出去,所以都無乜所謂,今年仲買左兩本(鋼琴),二選一,不過新老師話裏面d歌仔都幾好聽,第時都會教..........反而佢話咩巴哈sonatina就未必會教

Parsons Music

It will not be a waste buying this book as most
Clementi Sonatinas inside will be taught.

原帖由 穎妍媽咪 於 08-10-6 11:02 發表
請問在哪裡買?

EsmondMaMa,

Thanks.

鋼琴老師告之:這一本書內的歌曲已達6級.你同意嗎?

原帖由 EsmondMaMa 於 08-10-6 19:47 發表
Parsons Music

It will not be a waste buying this book as most
Clementi Sonatinas inside will be taught.

Some, but not all.  Pieces in Op. 36 series are not yet G.6 level.

原帖由 穎妍媽咪 於 08-10-6 22:38 發表
EsmondMaMa,

Thanks.

鋼琴老師告之:這一本書內的歌曲已達6級.你同意嗎?
‹ 上一主題|下一主題