用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 Just fail in 英華 interview
go

Just fail in 英華 interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

COCO0624
話比仔仔聽-因為天父為佢預備了另一所更適合佢的學校囉!

有位朋友,去年考英華都無被選中,
但她的孩子卻考入了另一所更難入的小學,
所以唔需要質疑自己的小朋友能力不及人,
要相信,神會給小朋友安排最最合適的學校!

其實無論成功與否,大家都唔使太難過,
考小一只不過係人生一個小小的階段.
相信大家都是為孩子好,
都願意花間精神悉心教導孩子的
小朋友無論讀那一間學校都一定會成材嫁!

加油.願神給每位小朋友更大的祝福!

原帖由 COCO0624 於 08-10-8 15:26 發表
各位:
我同大家一樣落選了, 不過, 我唔覺得學校以小朋友讀書能力作為收生條件, 因為見校長當天亞仔帶o個本故事書(英文),係好多字,有一,二年級程度, 校長要求佢讀一頁, 亞仔完全無問題, 照讀, 令外亞仔入去第一時間叫 ...

醒目開學勳章

見你地分享...好有感受!
其實家長辛辛苦苦,為小朋友計劃完一次又一次
陪佢地過完一關又一關,都係希望為佢地鋪好條路
希望佢地將來能夠好走易過...
有時難免希望越大失望就會越高.
但唔好忘記-神自有祂的安排!

林校長常常說,家庭就係小朋友第一所學校
我地就係小朋友第一位老師.
大家一定要比d信心自己,
相信大家只要用心耐心真心教你的小朋友,
無論係那一所學校讀,都自會有他們的成就!

記著神一定會安排一間更好適合孩子的學校比佢嫁
大家加油!
‹ 上一主題|下一主題