用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟思小學
樓主: Igo
go

啟思小學 [複製鏈接]

I received the acceptance letter from CPS today !!! I am SO SO SO SO happy !!!!!!

Hi anniehong0918,

你們住那區? 我們亦剛收到啟思的offer信。我們住wan chai,現正考慮啟思、VSA(識人,會有位比我地),定係讀軒官(15分)。感覺上啟思最啱個仔,VSA第二,軒官第三。但啟思學費好貴 (HK$67,800),減左老公公司的allowance,淨學費都要比HK$47,800! VSA有校車,但都要7點頭上車。

我想問各位,個個月花6、7千去咁遠讀啟思,直得嗎? 啟思係7:50am打鐘,我估保母車要7:00前上車!

原帖由 anniehong0918 於 08-10-21 21:24 發表
請問有無人知道啟思港島線的校車路線啊?

HI,Gisele:
        我住北角﹐ 而家都係考慮緊啟思同vsa﹐因為仔仔而 家讀緊維記幼稚園﹐ 應該好大機會會收!其實我係中意啟思﹐但而家都頭痛緊路程的問題!啟思無到港島概校車啊?

原帖由 Gisele 於 08-10-30 09:57 發表

你們住那區? 我們亦剛收到啟思的offer信。我們住wan chai,現正考慮啟思、VSA(識人,會有位比我地),定係讀軒官(15分)。感覺上啟思最啱個仔,VSA第二,軒官第三。但啟思學費好貴 (HK$67,800),減左老公公司 ...

HI,GISELE:
        唔知你地關於返學路程的問題有什麼計劃呢?我而家係好想個仔讀啟思﹐但係唔知有無校車﹐如果無要點要解決呢個問題﹐想聽嚇你地概意見﹐多謝晒@

原帖由 Gisele 於 08-10-30 09:57 發表

你們住那區? 我們亦剛收到啟思的offer信。我們住wan chai,現正考慮啟思、VSA(識人,會有位比我地),定係讀軒官(15分)。感覺上啟思最啱個仔,VSA第二,軒官第三。但啟思學費好貴 (HK$67,800),減左老公公司 ...

請 問 有 無 住 係 港 島 區 的 小 朋 友 被 錄 取 啊 ?想 同 家 長 們 交 流 嚇 。 。 。
‹ 上一主題|下一主題