用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 English Excel
go

English Excel [複製鏈接]

昨天去了English Excel感覺好好,同埋上個半鐘,D小朋友會因程度分班,每月按堂數收費好公道,間centre係英國人開,全外籍老師幾好
請問有無人响個到學野?因為佢地有幾間分校,地方都ok,好過我之前响Jolly Kingdxx浪費時間同金錢
   0    0    0    0

原帖由 BBR 於 08-10-10 10:52 發表
昨天去了English Excel感覺好好,同埋上個半鐘,D小朋友會因程度分班,每月按堂數收費好公道,間centre係英國人開,全外籍老師幾好
請問有無人响個到學野?因為佢地有幾間分校,地方都ok,好過我之前响Jolly Kingdxx浪費時間 ...

Is it the center on Hennessy Road in CWB?  I went there, I only see 2 HK ladies in the reception and didn't see the teachers there.    Who's the english men in charge of the center, do y ou know?

thanks

yes, in Hennessy ROad, what time you go there? yesterday i saw 3 english teachers over there, they have five centre and i think CWB is not their head centre

原帖由 daisy17772 於 08-10-10 23:13 發表

Is it the center on Hennessy Road in CWB?  I went there, I only see 2 HK ladies in the reception and didn't see the teachers there.    Who's the english men in charge of the center, do y ou know?

t ...

Hi BBR,

Do you know where are another 4 centre? Thanks!

原帖由 BBR 於 08-10-10 23:22 發表
yes, in Hennessy ROad, what time you go there? yesterday i saw 3 english teachers over there, they have five centre and i think CWB is not their head centre

one is Sai Wan Ho, one is Laguna City and Causeway Bay, another two i dont remember, you can call the Centre to ask, i just have causeway bay centre phone no.28902553
這間我覺得幾ok,因為真係見到好多穿校服的名校生响上面學英文,我個女都學得OK,你自己上去感受下,同埋個半鐘$270我覺得ok,但causeway bay full得好勁,可能其他Centre會好D無咁多人

原帖由 csy_heidi 於 08-10-23 11:52 發表
Hi BBR,

Do you know where are another 4 centre? Thanks!

想問吓, 中心是否有不冋的課程, 如:phonics, oral, gammer...etc, 按需要報讀, 還是全面樣樣都有教?
thanks

樣樣有教,但個比例係點老師會欣應個班學生的程度(4人一班)所以如果你K3如果你程度好佢會編你去P1班,如果程度未夠佢會group返你去程度差不多的一班教

原帖由 維尼熊pooh 於 08-10-23 13:39 發表
想問吓, 中心是否有不冋的課程, 如:phonics, oral, gammer...etc, 按需要報讀, 還是全面樣樣都有教?
thanks

Hi BBR,

我check過另外兩間係將軍澳 & 紅磡!
你既小朋友而家仲有無join緊? join 邊個course呀?
我想同阿女join writing & grammer...
另外佢地好似無cambright course, 是嗎?
麻煩晒!

原帖由 BBR 於 08-10-23 12:39 發表
one is Sai Wan Ho, one is Laguna City and Causeway Bay, another two i dont remember, you can call the Centre to ask, i just have causeway bay centre phone no.28902553
這間我覺得幾ok,因為真係見到好多穿 ...

你個小朋友幾大?佢地成個課程無分Phonics, writing, grammer, oral......,佢地係全包喎,但個比例就老師決定教咩多D,因為佢要睇小朋友程度去到邊,其實我覺得學英文唔駛一定要可以考D咩,因為如果教得好,小朋友就咩考試都應付到,我個女K3但佢程度好D(因為佢可以spell 600幾個英文生字同識作句子,P1個D書佢都識讀)所以佢編左去同P1小朋友一班
我個人覺得唔好去特登報一D應付考試的課程,應該比佢地好好咁學,全面D,只要學得好,教得好自然就可以應付任何考試 我鍾意佢地夠全面,個女D worksheet派返黎我覺得佢地教得幾好,個女上次借左本書返黎(佢地有library)返到屋企讀比我聽,佢平時會停下停下讀,不過今次讀得好好無咩停,我問佢點解,佢話老師同佢讀左半本(本書有30幾頁,重要係細字體個隻),我覺得佢地可以教到令小朋友入腦幾好(不過人人要求唔同,所以你地自己決定間Centre ok or not)

原帖由 csy_heidi 於 08-10-23 16:12 發表
Hi BBR,

我check過另外兩間係將軍澳 & 紅磡!
你既小朋友而家仲有無join緊? join 邊個course呀?
我想同阿女join writing & grammer...
另外佢地好似無cambright course, 是嗎?
麻煩晒!

...

BBR

你可否pm我個課程大概幾錢,Thank you。
因我想幫小朋友報名。

我前面有講$270一堂,個半鍾,至於課程內容你就要自己問返Centre
比起之前响Jolly Kingdom學抵好多 ,重要外籍教又有愛心,個半鍾夠哂抵

原帖由 ireneyklo 於 08-10-23 17:16 發表
BBR

你可否pm我個課程大概幾錢,Thank you。
因我想幫小朋友報名。

阿女今年P.4啦...我琴晚去左TKO果間問...相信TKO一定無Causeway Bay果間咁大, 不過都唔關事既...
雖然細細地, 但d course都好full呀, reserve 左時間做
評估, 但都要等到11月頭至中先有得做...如果到開學, 都可能要12月啦...琴晚去時, 都見有幾個家長報...
係呀, 我見佢課程都好全面, 各方面都有...$270 1.5hrs都ok, 仲要係外藉老師...之前阿囡搵開一個bbc私人老師, 成$300/hr...都無咩進步, 所以想試吓係centre學...
我想問吓評估既程序大約係點? 同埋要幾耐架? 由老師做評估?

我都知道唔好為咩考試去報course, 但而家既趨勢就係
d小朋友有好多張"沙紙", 無就好似差d咁...唉...同埋希望
第時報學校時, 個profile好睇d...相信就係家長既心態...

原帖由 BBR 於 08-10-23 17:01 發表
你個小朋友幾大?佢地成個課程無分Phonics, writing, grammer, oral......,佢地係全包喎,但個比例就老師決定教咩多D,因為佢要睇小朋友程度去到邊,其實我覺得學英文唔駛一定要可以考D咩,因為如果教得好,小朋友就咩考試 ...

如果老師教得好咁考咩試都ok啦,如果你想個女去考試你可以同老師傾下等佢睇下點做,佢地個test大約15分鐘
不過真係好full,所以想報都未必有位,我上次做test都要等2個星期至有得做,我個女都試過外籍上門,$270一個鍾,不過可能1對1所以有時未必咁好,無咩內容,因為可能佢重細老師唔知教咩好

原帖由 csy_heidi 於 08-10-24 11:26 發表
阿女今年P.4啦...我琴晚去左TKO果間問...相信TKO一定無Causeway Bay果間咁大, 不過都唔關事既...
雖然細細地, 但d course都好full呀, reserve 左時間做
評估, 但都要等到11月頭至中先有得做...如果到開學, 都可能要1 ...
‹ 上一主題|下一主題