用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局譚歐陽少芳紀念幼稚園 保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 ...
樓主: yingwong
go

保良局譚歐陽少芳幼稚園(Part II)=>家長請進 [複製鏈接]

魅力公主 醒目開學勳章

你地會唔會去
參觀果幾間
學校呀!

請問學校有冇普通話學呀? 因為k1收佐我囝囝, 想知更多有關這學校的information.thx
原帖由 yingwong 於 08-12-3 10:45 發表
你地會唔會去
參觀果幾間
學校呀!

魅力公主 醒目開學勳章

今年開始有
但我唔知K1有無
我地K2每個星期二半個小時

原帖由 josewing 於 08-12-3 19:18 發表
請問學校有冇普通話學呀? 因為k1收佐我囝囝, 想知更多有關這學校的information.thx

ying,

冇join 呀. 幾間都唔係心水. keke

我都沒有 join , 因為個幾間學校都唔合心水

原帖由 yingwong 於 08-12-3 10:45 發表
你地會唔會去
參觀果幾間
學校呀!

多謝你的回覆,我都想了解多D 這間學校,但佢個WEB SITE D野真係好小, 又冇OPEN DAY.
請問學校係咪好多INDIA小朋友, 同埋係咪平時講野都係用英文呀? D 中國老師都係講英文?

原帖由 yingwong 於 08-12-4 11:50 發表
今年開始有
但我唔知K1有無
我地K2每個星期二半個小時

魅力公主 醒目開學勳章

佢個WEB SITE 依家已多左小小野啦
學校係有收INDIA
我覺得都唔係太多
中文課老師係講中文
英文課如果係中國老師都係講英文

原帖由 josewing 於 08-12-4 14:27 發表
多謝你的回覆,我都想了解多D 這間學校,但佢個WEB SITE D野真係好小, 又冇OPEN DAY.
請問學校係咪好多INDIA小朋友, 同埋係咪平時講野都係用英文呀? D 中國老師都係講英文?

...

魅力公主 醒目開學勳章

係啦個幾間學校我都
唔岩心水
都係唔謂晒時間去睇

仲想問一問佢地小學都咪多去陳守仁讀呀? 那麼 馬頭涌多唔多呀?  THX
原帖由 yingwong 於 08-12-5 11:01 發表
佢個WEB SITE 依家已多左小小野啦
學校係有收INDIA
我覺得都唔係太多
中文課老師係講中文
英文課如果係中國老師都係講英文

BBMAMA,

上星期問過阿仔, 問佢講唔講到平時上pg 時, 老師除左叫佢地畫下畫, 曾經講過d 咩呀 ? 有冇講故仔呀. 咁佢先講, 有架, mr brian 講故仔, 又問返我地, do you like animals ? 我地一個一個小朋友答yes, 又講自己which animals we like the most, 我答i like pig 囉.
即佢地唔係一舊雲架, kekek 係要我地引佢今日有冇學過d 咩.. 類似o既野, 咁佢地先識講返出黎囉. 佢話有唱歌, 有問問題, 有傾計, 有講故仔, 每堂係有一個topic , 如上堂教body 咁.

tks for advise . 你個仔都好起碼都話到比你聽有咩內容 . 我問過亞女幾次 , 有 d 咩玩嫁 ,佢成日都係講 : 我唔知 ar  , 問佢好唔好玩 , 佢又話好 . 我地家長梗係希望比左錢 , 有效用 la .

原帖由 bchi 於 08-12-8 12:24 發表
BBMAMA,

上星期問過阿仔, 問佢講唔講到平時上pg 時, 老師除左叫佢地畫下畫, 曾經講過d 咩呀 ? 有冇講故仔呀. 咁佢先講, 有架, mr brian 講故仔, 又問返我地, do you like animals ? 我地一個一個小朋友答yes, 又講 ...

開始放聖誕節假期了 , 起初我都無為意放幾耐 , 昨天睇真 D , 才發現 1 月2 號先返學 , 放咁多日係屋企 , 真係唔係亞女又咩攪 , 我工人姐姐重驚 , 平時返學出出入入 , 又可以同 D 鄉里吹下水 , 行下街 . 唔洗返學係屋企 , 唔知亞工人姐姐又咩建設性既野同佢玩 ...

原帖由 1125bbmama 於 08-12-9 13:07 發表
tks for advise . 你個仔都好起碼都話到比你聽有咩內容 . 我問過亞女幾次 , 有 d 咩玩嫁 ,佢成日都係講 : 我唔知 ar  , 問佢好唔好玩 , 佢又話好 . 我地家長梗係希望比左錢 , 有效用 la .

...

HI, 各位K2家長, 請問諗住報乜直資或私校打底? 我想搵男女校,請比d意見,同埋幾時要報考架
[/url]

原帖由 1125bbmama 於 08-12-19 05:46 PM 發表
開始放聖誕節假期了 , 起初我都無為意放幾耐 , 昨天睇真 D , 才發現 1 月2 號先返學 , 放咁多日係屋企 , 真係唔係亞女又咩攪 , 我工人姐姐重驚 , 平時返學出出入入 , 又可以同 D 鄉里吹下水 , 行下街 . 唔洗返學係屋 ...

jan 2 我同個仔請左假呀. 因為grandma 返左黎過聖誕, 反正都係生日會. 呢個xmas 我同佢報左lego 班. 又去朋友家搞party 咁囉. 又因為買左科學館年票, 又可以去下果度...
你一係set 個timetable 等姐姐帶阿女去公園玩下咁丫.
你放假又可以帶阿女去睇戲丫, 好似幾多戲可以睇, 咩慌失失奇兵, 大耳仔老鼠.... keke

我諗住返深圳玩,可能會係歡樂谷或民俗民化村,上次去過世界之窗,好好玩,
係香港就諗住去海洋公園,和科學館等,
仲有thomas電影,除夕倒數等,,,
諗諗下,時間都好似唔夠用咁
原帖由 bchi 於 08-12-22 13:50 發表

jan 2 我同個仔請左假呀. 因為grandma 返左黎過聖誕, 反正都係生日會. 呢個xmas 我同佢報左lego 班. 又去朋友家搞party 咁囉. 又因為買左科學館年票, 又可以去下果度...
你一係set 個timetable 等姐姐帶阿女去公 ...

大人都係  25 ,26 號 ,同 28 號星期日放假 , 基本上都係同 d 有小朋友既朋友一起歡聚 , 食下野 . 之前幾年聖誕節都有同埋亞女去尖沙咀行下 , 唸住熱鬧下 . 但其實我覺得都好累 . 太多人la , 淨係大家一齊迫 , 一齊行 .無咩目的 .

原帖由 bchi 於 08-12-22 13:50 發表

你一係set 個timetable 等姐姐帶阿女去公 ...

各位媽咪小朋友,

merry christmas and a happy new year 呀 ~~~~~~~~~~~

魅力公主 醒目開學勳章

祝福各位媽咪:

新年快樂!
身體健康!

祝大家身體健康 , 小朋友聽聽話話

原帖由 yingwong 於 08-12-30 12:41 發表
祝福各位媽咪:

新年快樂!
身體健康!

魅力公主 醒目開學勳章

你地交左新年燈飾未呀!
舊年整左綉球
今年整左金錢
出年等我整條魚先
‹ 上一主題|下一主題