用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 GC漢語拼音小王國系列
go

GC漢語拼音小王國系列 [複製鏈接]

原帖由 miumiu809 於 08-11-11 16:04 發表

係呀, 簡體字, 英文又唔太多, 暫時2套...
好似唔太啱hk小朋友, 你有冇睇過支i-pen呀?

我多口插嘴, I-PEN我都有買呀重早過買易讀寶,唔係話唔好都算平...不過會發聲果D位比較少冇咁有趣。
同埋出嘅書唔多,不過都算係其中一个平之選擇,又係繁體字。
不過HK遲D都要學簡體字架啦, 早D睇下都冇壞

原帖由 miumiu809 於 08-11-11 20:50 發表

係?! HK宣佈咗要學簡單字嗎?

我地而家同大陸咁密切,普通話都要學啦,簡體字遲早嘅事。況且學多樣野冇衰嘅

原帖由 CAP 於 08-11-11 22:59 發表
i-pen 係另一樣教材黎 ga ?  我未睇過呀 ?  有無資料比我睇下呀 ?

thanks

你去大眾書局睇下啦,係佢地賣i-pen架

原帖由 miumiu809 於 08-11-12 17:13 發表
I-pen一樣有書, 不過唔多.
有廣東話, 普通話, 英文. 繁體字
學校有某d課本都可以用佢來讀.
不過d媽咪話每次睇某d書就要download d data入支筆度, 有d麻煩.
我其實都想知多d ...

HI MIUMIU
我有買, 你想知多D邊方面嘅野呢
每次要DOWNLOAD D DATE係因為支筆D MEMORY 少, 所以裝唔晒全部書D DATE
其實就算易讀寶有1G MEMORY都裝唔晒全部DATA架,只不過可以裝多D書嘅DATA
另外佢入面D圖唔係个个都有聲架佢做得冇APPLE TREE或者易讀寶咁豐富
重有就係真係書唔多, 多數係故仔書, 我覺得大細个唔係太合用, 希望佢可以出多D書啦
D聲就都OK!

原帖由 miumiu809 於 08-11-14 10:25 發表

咁邊支d聲好d?

如果講大聲...易讀寶就會大聲d, 但如果講音質我就覺得差唔多
‹ 上一主題|下一主題