用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 think international kindergarten (Lagana City)
樓主: rabbitann
go

think international kindergarten (Lagana City) [複製鏈接]

見到你地個話題就好,我個女都有in think,而家等緊reply,依間係女女第一間interview,表現一般,但當日interview的安排都幾差,我地足足等了45min有多,女女都等到忟,表現又點會好!!
你地有無聽校長個talk,覺得點呀?我就覺得以一個校長,佢嘅presentation就麻麻!
仲有你地有無見到d玩具,大部分都破破舊舊,以一間三千幾蚊學費的幼稚園來講,我真係有d失望!
但因為有朋友兩個子女都讀依間,comment非常之好,我先至會報名,否則我真係唔係好識依間學校。

jennyvo5
你都有in think?  我都好同意你講法, 當日我地都等左都起碼45min, 我個仔眼瞓到發呆, 表現非常差.  校長個talk無聽到, 因為阿仔發脾氣.  係吖, 以一間收甘貴學校來講, 佢d設施同玩具真係好殘, 學校總要唔多人識, 係啦, 你總有無報其他?
原帖由 jennyevo5 於 08-10-30 11:34 發表
見到你地個話題就好,我個女都有in think,而家等緊reply,依間係女女第一間interview,表現一般,但當日interview的安排都幾差,我地足足等了45min有多,女女都等到忟,表現又點會好!!
你地有無聽校長個talk,覺得點呀?我就覺得 ...

原帖由 rabbitann 於 08-10-30 10:57 發表
SKCnight
下, 藍田間啓思唔係好易入咩?  唉, 2006年實在有太多bb出世. 唉, 唔知點算好?  你宜家有無學校已經收左你個仔吖?  我真係驚我個仔無書讀.  

Off Corse Not,啟思律倫街後補同失手小朋友都有再藍田in。呢班對手己,已經有一次in經驗,重有成兩個禮拜準備,好Tough呀!
雖然有兩間已經收左,但係人望高處,都希望佢可以有再好機會。
你唔駛驚,一定有學校收,不過你鍾意可能都有好多人鍾意。有競爭囉!我朋友個小朋友04年出細都覺得今年幼稚園interview同兩年前比,今年感覺真係多人in左!

Me too,等成五十分鐘。不過我仔仔playground就玩得好開心,係我等到吽晒!
原帖由 rabbitann 於 08-10-30 16:33 發表
jennyvo5
你都有in think?  我都好同意你講法, 當日我地都等左都起碼45min, 我個仔眼瞓到發呆, 表現非常差.  校長個talk無聽到, 因為阿仔發脾氣.  係吖, 以一間收甘貴學校來講, 佢d設施同玩具真係好殘, 學校總要唔多 ...

回覆 # 的文章

我有幫女女申請其他,有KM,KV,靈糧堂,宣道,匯景啟思明日交表,報多幾間有個保障。我都心大心細,究竟有學劵好定真係俾多些$$入私校。以THINK的質素真係要諗清楚。不過佢收我個女先算,佢IN得麻麻。

我幫我囡報左11間, 24號IN左York, 25號IN左Stafford,2次簡報會都係我老公聽, 第一次就聽晒, 第二次聽左一陣就走, 因為個校長係同一個人, 而且好商業, 又成日話人地間係垃圾, 我只係用黎比個囡實習下interview, 我都唔會揀果2間, think我都覺得設施好殘, 但朋友都話佢幾好, 我咪做後備囉, 我最想緊係St. Cat & KV啦, 樂基都唔錯, 希望阿囡考得好啦.....

原帖由 Bear2004 於 08-10-27 23:09 發表
你去完Stafford interview 有無d咩comment ar, 我見網上媽咪comment講到幾好, 但又好似唔係好多人報甘既? 間學校大唔大嫁?  我其實填左佢張成2個禮拜, 但就遲遲都無寄出, 因我覺得佢同好似差唔多甘 (有+ve comment,  ...

carol716
你有in埋york, 我係呢度都睇到好多人話york好商業我都唔知真定假, 原來你都話係, 甘我諗都真係麻麻地. 藍田間think當然唔可能同st cat & kv比啦 (但係以藍田區來講, 我真係覺得佢收得好貴), 希望你個女可以入到st cat & kv, 因為呢兩間真係好好.

jennyev05
你都有報九龍塘d學校吖? 我無報吖, 因為太難入啦.  我都有報埋靈糧堂, 但係印象真係非常之麻麻(果日去報名, 果個reception小姐勁無禮貌, 勁黑面), 我來報名都已經受到甘o既對待, 真係好唔開心, 所以就算收都唔會讀, 何況環境又好麻麻, 好細...
原帖由 jennyevo5 於 08-10-31 12:57 發表
我有幫女女申請其他,有KM,KV,靈糧堂,宣道,匯景啟思明日交表,報多幾間有個保障。我都心大心細,究竟有學劵好定真係俾多些$$入私校。以THINK的質素真係要諗清楚。不過佢收我個女先算,佢IN得麻麻。 ...

你地收到reply未呀??我今日收到啦!!收咗佢讀am,都好開心話哂第一間in就收,但又好煩,因要8/11前交留位費,要成$650. 我個女陸陸續續仲有其他interview,大家有無意見呀??究竟think是否真的物有所值??

我仲未收到喎???

今日開信箱,Think confirm收我囝囝,不過最估唔到連Creative上午班都收佢。真係好開心,即刻買件玩具獎勵囝囝。
好似其他家長話齋,俾得咁貴學費俾Think,梗係試埋St Cat。
原帖由 jennyevo5 於 08-11-3 19:05 發表
你地收到reply未呀??我今日收到啦!!收咗佢讀am,都好開心話哂第一間in就收,但又好煩,因要8/11前交留位費,要成$650. 我個女陸陸續續仲有其他interview,大家有無意見呀??究竟think是否真的物有所值?? ...

我囝囝都收左K1 (am), 我點都會交錢留定個位...之後先左慢慢諗讀唔讀!

原先都有諗住交留位費,但係Think俾我notice係要學費連書簿費成5k一次過俾晒。(莫非係英文班?Special Treatment?)Creative都係收660,橫掂都想等埋Cannan同St Cat結果。最終都係放棄Think。
原帖由 Bear2004 於 08-11-8 11:56 發表
我囝囝都收左K1 (am), 我點都會交錢留定個位...之後先左慢慢諗讀唔讀!

應該唔洗甘貴,
佢張form真係寫得唔清唔楚嫁, 我張都有寫到學費係幾多$, 不過學費係出年年中先要比嫁(因我己打電話問清楚佢地).

原帖由 SCKnight 於 08-11-8 22:22 發表
原先都有諗住交留位費,但係Think俾我notice係要學費連書簿費成5k一次過俾晒。(莫非係英文班?Special Treatment?)Creative都係收660,橫掂都想等埋Cannan同St Cat結果。最終都係放棄Think。 ...
‹ 上一主題|下一主題