用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高分!” [複製鏈接]

早晨... 2B 生日呀???
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

原帖由 smum 於 08-10-28 09:35 發表
長老

係呀, 只要保住份工, 辛苦d都要 一齊努力, 我相信明天會更好

smum

咁只要凡事正面面對, 當然有正能量出現

原帖由 正46 於 08-10-28 08:39 發表
2b, 鬼咩, 日讀夜讀, 又冇幫佢清下熱, 唔生瘡都難啦....

不過我都覺得正常既作息對小朋友係好重要既 .....

原帖由 正46 於 08-10-28 08:44 發表
SM,

最勤力0個個都算係你啦!
我都唔執輸, 開工先!

我都好勤力呀,今朝九點多 D 已經到左東莞啦 ....

原帖由 正46 於 08-10-28 08:56 發表
2b,

果然消息靈通! 連隻大笨象跌到75蚊都知到,
你一定沽空好多, 執到笑啦!

咁就要同 HB 去 Happy, Happy, 啦!

...

2B 得自己後邊果對股 。。。。

原帖由 sorlo 於 08-10-28 09:47 發表

sorlo

你無心肝, tvb 都未生日, 點到2b生日日子呀

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 10:15 發表

不過我都覺得正常既作息對小朋友係好重要既 ..... mouth:" /> mouth:" />

2b

唔知格格有冇睇上星期日tvb播的 '星期日檔案'

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 10:16 發表

我都好勤力呀,今朝九點多 D 已經到左東莞啦 ....

2b

咁你係咪天日先回歸架

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 09:23 發表
smum

近日風雨飄搖的時勢, 各行各業都在水深火熱之中, 我地只有以不變應萬變去面對 都係個句.......保到份工已經係萬幸

長老

呢句係我近來經常掛在口唇邊架,最簡要保住份工,雖然覺得自己公司幾穩陣,不過世事難料呀,尋晚先見到隔離激氣舖,有位媽媽俾公司 cut 左 。。。。。

原帖由 sorlo 於 08-10-28 09:47 發表

sorlo

快 D 溫書,長老答左您啦 :;pppp: :;pppp: :;pppp:

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 10:23 發表

2b

唔知格格有冇睇上星期日tvb播的 '星期日檔案'

長老

係過去既一年,我同格格講都講到口臭了 。。。。。

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 10:25 發表

2b

咁你係咪天日先回歸架

長老

我應該天日正午左右返到香港既,不過心思思或者去扮靚 。。。。

各位,多謝關心
大山今朝測默完睇左醫生0拿..話係生眼瘡,醫生比左
藥膏同消炎藥,藥膏搽左會較黏性的..但只搽到表面..
如果唔得先食消炎藥囉...
妳地所講所有問題都可能係..但格格唔識得甚麼靠得住的
中醫師調理..調理,有無得介紹下呢?
大山皮膚一向唔好..蚊虫咬到實發炎紅腫,演變成濕疹..
生瘡仔都係呢排先係..可能就係大家所講發育時期荷爾蒙
分泌不平衡之故..還有好多濕疹同鼻敏感,身體敏感都有關連的...大山中晒囉...

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 10:34 發表

長老

係過去既一年,我同格格講都講到口臭了 。。。。。

2B

我那天看那節目都忍唔住:;pppp: , 一星期要學三晚游水, 學到9點半先開始食晚飯, 搞呢搞路又要練半個鐘頭鋼琴, 成十一點幾先上床瞓 個媽咪話游水係鍛鍊身體喎, 係咩謬論呀 咁星期六, 日呢, 佢話要返畫班喎 (我唔知係咪平時一至五已上補習班, 所以要夜晚七點半先游水囉)

原帖由 alicetong 於 08-10-28 11:30 發表
各位,多謝關心
大山今朝測默完睇左醫生0拿..話係生眼瘡,醫生比左
藥膏同消炎藥,藥膏搽左會較黏性的..但只搽到表面..
如果唔得先食消炎藥囉...
妳地所講所有問題都可能係..但格格唔識得甚麼靠得住的
中醫師調理..調理 ...

格格

咁您最擔心既成績呢 ?大山有無匯報今日表現呀 ?

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 11:32 發表

2B

我那天看那節目都忍唔住:;pppp: , 一星期要學三晚游水, 學到9點半先開始食晚飯, 搞呢搞路又要練半個鐘頭鋼琴, 成十一點幾先上床瞓 個媽咪話游水係鍛鍊身體喎, 係咩謬論呀 咁星期六, ...

長老

一個星期要去三晚,果 D 應該叫操水 。。。。 咁幾時做功課同溫習呢 ?

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 11:39 發表

長老

一個星期要去三晚,果 D 應該叫操水 。。。。 咁幾時做功課同溫習呢 ?

2b

個mami強調係鍛鍊身體架, 唔係操水

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 11:49 發表

2b

個mami強調係鍛鍊身體架, 唔係操水

長老

或者佢想阿仔做方力申 。。。。。。。。。。。。

食飽飽

和大家分享的 !

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... &extra=page%3D1

請留意其中一位媽咪貼的明報文章
‹ 上一主題|下一主題