用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高 ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 29 之"Buffet 不妨食過份,出貓未必有高分!” [複製鏈接]

2b,annie
格格無睇星期日檔案呀
聽妳地咁講..更係又係好多課外活動那些啦

annie
一星期要游3晚那些叫做操水..屬於泳隊,校隊的,
大山學校都大有人在...課外活動精一範往往
對於揀中學都有著數的..乜拔..物拔最興收這些有
特異功能的...

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 11:32 發表

2B

我那天看那節目都忍唔住:;pppp: , 一星期要學三晚游水, 學到9點半先開始食晚飯, 搞呢搞路又要練半個鐘頭鋼琴, 成十一點幾先上床瞓 個媽咪話游水係鍛鍊身體喎, 係咩謬論呀 咁星期六, ...

Pmum,vivi
格格得左0拿...多謝妳地提醒

2b
唔好講到格格咁無人性啦
尋晚佢唔舒服瞓左..都無再溫0拿,之前係提返d錯字0者...
今朝佢一邊食早餐一邊睇課外書...
反而我要執hb手尾 ,幫細山默返d錯字...
朝早係姑媽同大山睇醫生..我要今晚放工返去先見到佢..
今朝送返學途中..一直鼓勵大山,媽媽知佢唔舒服辛苦..
但都要盡能力考好呈分試啦..我地兩母子要同一陣線先得...
已經講好考完試要做咩輕鬆下架0拿....

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 11:33 發表

格格

咁您最擔心既成績呢 ?大山有無匯報今日表現呀 ?

原帖由 alicetong 於 08-10-28 14:24 發表
2b,annie
格格無睇星期日檔案呀
聽妳地咁講..更係又係好多課外活動那些啦

格格

得閒過去自由果邊睇下有無 post 條 link 出黎啦,唔係單純講課外活動架 。。。總之作息有定時,要俾小朋友足夠休息啦

原帖由 alicetong 於 08-10-28 14:31 發表
annie
一星期要游3晚那些叫做操水..屬於泳隊,校隊的,
大山學校都大有人在...課外活動精一範往往
對於揀中學都有著數的..乜拔..物拔最興收這些有
特異功能的...

...

格格

您露出尾巴啦 .....

原帖由 alicetong 於 08-10-28 14:58 發表
2b
唔好講到格格咁無人性啦
尋晚佢唔舒服瞓左..都無再溫0拿,之前係提返d錯字0者...
今朝佢一邊食早餐一邊睇課外書...
反而我要執hb手尾 ,幫細山默返d錯字...
朝早係姑媽同大山睇醫生..我要今晚放工返去先 ...

格格

我不是說您沒人性呀 。。。。。 我都擔心大山呈分有沒有受到影響呀 。。。。

2B,
多謝關心
總之應承妳平時盡量比佢地早瞓啦...
其實星期六,日我地都會一家做豬
睡個午覺補充精力架

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 15:05 發表

格格

得閒過去自由果邊睇下有無 post 條 link 出黎啦,唔係單純講課外活動架 。。。總之作息有定時,要俾小朋友足夠休息啦

2b,
無尾巴露... 我話人地0者?
我大山都無特異功能..

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 15:06 發表

格格

您露出尾巴啦 .....

2B,
格格睇開左0拿...
總之食幾多..著幾多整定架...點諗到佢又
無端端生眼瘡呢
總之個仔盡左能力做就得架0拿. 佢仲有
發展空間就是了...

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 15:11 發表

格格

我不是說您沒人性呀 。。。。。 我都擔心大山呈分有沒有受到影響呀 。。。。

原帖由 alicetong 於 08-10-28 15:17 發表
2B,
多謝關心
總之應承妳平時盡量比佢地早瞓啦...
其實星期六,日我地都會一家做豬
睡個午覺補充精力架

格格

有聽過嗎 ? 睡眠是不可能補充的,失去的就已經失去了 。。。。

原帖由 2bzmummy 於 08-10-28 13:58 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1810151&extra=page%3D1

請留意其中一位媽咪貼的明報文章

2B

Thanks!!

兩個字:痴線!

原帖由 布甸仔媽媽 於 08-10-28 11:32 發表

2B

我那天看那節目都忍唔住:;pppp: , 一星期要學三晚游水, 學到9點半先開始食晚飯, 搞呢搞路又要練半個鐘頭鋼琴, 成十一點幾先上床瞓 個媽咪話游水係鍛鍊身體喎, 係咩謬論呀 咁星期六, ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

原帖由 正46 於 08-10-28 08:51 發表
全 家 的 膿 瘡
  瀏覽人次: 867  

青 島 一 名 廿 二 歲 的 「 超 級 宅 女 」 李 娟 , 小 學 畢 業 後 一 直 賦 閒 , 終 日 躲 在 家 中 看 電 視 , 七 、 八 年 來 甚 少 出 門 。 三 個 月 前 , 腳 部 長 了 小  ...

原帖由 alicetong 於 08-10-28 21:49 發表

各位,

我呢排又忙啦, 應該話, 都無咩時間唔忙, 宜家又忙於搞iso/SVHC/reach既野, 所以有排搞, 今日先係大陸返來, 唔知呢個星期仲要唔要上去, 下星期已經知要上兩日, 今日可能冷到, 開始覺唔舒服.

我好耐無上來啦, 所以你地大家發生咩事我都唔知, 真係答唔到咀添, 真失敗.

早晨!

rc, 你就好啦, 有咁多0野做, 一定唔好炒你!

原帖由 rclamlam 於 08-10-28 22:59 發表
各位,

我呢排又忙啦, 應該話, 都無咩時間唔忙, 宜家又忙於搞iso/SVHC/reach既野, 所以有排搞, 今日先係大陸返來, 唔知呢個星期仲要唔要上去, 下星期已經知要上兩日, 今日可能冷到, 開始覺唔舒服. ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

good morning

原帖由 正46 於 08-10-28 21:40 發表
兩個字:痴線!

各位早晨好

46兄

你呢句話千其唔好係'小學雜談'講呀.....隨時俾人圍攻到體無全膚
‹ 上一主題|下一主題