用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 校際朗誦節比賽時間表出左啦!
go

校際朗誦節比賽時間表出左啦! [複製鏈接]

Thanks!
check左喇!呀女第一日就比賽,第2首就11月底攪點埋,速戰速決,唔駛拖咁耐,可以專心準備12月的呈分試。

原帖由 Heidi媽 於 08-10-28 10:17 發表
http://www.hksmsa.org.hk/

通常都系穿校服,不過可能亦會有人唔穿校服或體育服,因為有D學校系無校服的,例如真道。

家長可在場觀賽,但通常要分開坐,參賽者按編號坐,家長就隨便坐.

原帖由 evaanson 於 08-10-29 10:08 發表
我仔仔都參加咗個人朗誦, 我想問那天要否著校服去呢? 而家長又可否在場內觀看他表演呢?

shirley73a,

你好快D問老師wo,下星期三deadline,如真係錯漏,就要nana聲.   

原帖由 shirley73a 於 08-10-31 10:20 發表
我同你一樣~仲未收倒英文囉....

Charlotte_mom,

系無報名or報錯名呀?如報錯組別重可能有得改,但deadline系星期三。如是漏報,你當初有無交報名費?學校無對數ge咩!   

原帖由 Charlotte_mom 於 08-11-3 19:22 發表
今日同學校confirm左了, 因為某d原因, 中文真係無報名 , 只報左英文
哎, 我女每次都係靠普通話"叫糊", 今次真係有d唔開心(查實係非常失望)
每次朗誦我都有同女女準備的, 幫佢練動作表情咁, 我仲唸今次篇文意境 ...

shirley73a,
如是撞學校考試期,填張表叫學校chop印,連埋所需費用交去朗誦協會就得。
另聖安德烈堂在尖沙嘴美麗華商場則的尖沙嘴街坊福利會隔離。

原帖由 shirley73a 於 08-11-3 19:54 發表
係呀, 朗誦節都係今年第一次參加咋...未開始真係有d壓力..

今日收倒亞囝學校通知喇...係12月4號比賽...不過撞正學校個考試日期bor...咁點算呀??!! 場次係: 9點半...請問聖安德烈堂係咪即係尖沙咀嗰個地方 ...

Heidi媽,
少少更正,要75分或以上才有獎狀.

原帖由 Heidi媽 於 08-11-14 12:53 發表
照我所知, 除了第一名會有錦旗外, 其餘第二、三都係攞住分紙, 只不過會請你上堂給大家鼓勵吓咁! 另外, 除非分紙分數65分以下, 否則所有得到65分以上都會有獎狀, 不過唔同顏色的. 咁當然, 取得一,二,三名的, 分紙和獎 ...
‹ 上一主題|下一主題