用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 崇小出左RESULT未?
go

崇小出左RESULT未? [複製鏈接]

10月17日INTERVIEW.14天有通知.請問係計工作天定係天數?

你地收左信未?

好想收到好消息.起碼有個安心先.
   0    0    0    0
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

我好心急,上星期致電學校,負責人說本星期會陸續寄信通知家長,如果大家收到信就上bk報料啦!

希望大家快d有好消息啦.
好緊張呀.
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

我個囡都係10月17號INTERNEW呀,學校話今個星期 (3-7TH) , 會寄信通知, 希望被取錄啦!  請問有幾多人面試, 和有幾多位 ?

我都想知,重要等多幾日,

今天回家收到國際班取錄信, 不知揀崇小定音小好呢?請給意見,謝謝!

我和你一樣, 不知選哪一間? 原本想選祟小, 但擔心小朋友讀得辛苦, 因校長也說讀國際班要智力和體力都足夠才能應付.
原帖由 ryanlongmom 於 08-11-4 22:39 發表
今天回家收到國際班取錄信, 不知揀崇小定音小好呢?請給意見,謝謝!

ryanlongmom,

我都同你一樣, 祟小, 音小, 點揀呢?

其實呢2間係完全唔同既學校, 校舍, 辦學方式 都唔同.. 新派, 舊派, 應該點揀呢?

原帖由 ryanlongmom 於 08-11-4 22:39 發表

點解只有國際班收到信?  因我朋友的囡囡都有考不過是local class.  是否會遲一天才收到?  Thanks.

原帖由 vikiepaul 於 08-11-5 09:28 發表
ryanlongmom,

我都同你一樣, 祟小, 音小, 點揀呢?

其實呢2間係完全唔同既學校, 校舍, 辦學方式 都唔同.. 新派, 舊派, 應該點揀呢?

我報的是主流班,我要返工,要今晚先收信,有無媽咪報主流班已收到信?好緊張呀?

原帖由 loy211 於 08-11-5 10:09 發表
我報的是主流班,我要返工,要今晚先收信,有無媽咪報主流班已收到信?好緊張呀?

我都好心急想知呀.
是否收不收都會有信?
我都係報主流班呀

按常理應該是收或不收都應該有信,否則有些寄失的情況,豈不是很慘?如果唔收,豈馬讓我知道結果.

我覺得音小和崇小是兩間截然不同不同的學校,崇小偏重學術多一些,(我個人認為),音小給我的感覺是著重藝術發展,以音樂帶動課程,甚麼全人發展.

Don't worried.Main stream release result laster than international stream. I interviewed on early Sept. But, I recevied the international steam accepted letter early than my friends who applied main stream.

那即是說申請主流班的結果會稍遲公佈?
明天?後天?

有無人知主流班有幾多位,又有幾多人申請?

Main stream must more than international stream. If 4 classes of mainstream. It may have 25-29 x4 students.
on the early Sept interview, there have a lot of applicants I saw.

我10月17日面試,都看見人山人海,場面浩大.

loy211,
just like u 1516. My friends say TT is good Ehnlish foundation. But,I still consider

我暫時一間都無,很徬徨,希望崇小有著落,因為我聽過校長簡介課程,覺得都唔差.
‹ 上一主題|下一主題