用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問收到又一村取錄信未?
go

請問收到又一村取錄信未? [複製鏈接]

如題
   0    0    0    0

anyone received yet?

約左11月22號先見咋

收到啦, 收左囡囡返全日班

原帖由 YuiYeeMa 於 08-11-4 13:21 發表
anyone received yet?
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

原帖由 winwin815 於 08-11-4 14:19 發表

妳會唔會讀呀?

會呀, 我唔係報左好多間架咋

因為本身囡囡係沙田讀緊個間n1其實都唔算差, 不過我覺得呢個age既小朋友學野快, 應該讀間好少少, 咁九龍同沙田既學校, 點都爭少少, 師資, 課程既全面, 甚至乎校舍, 所以我只報左崇真(failed), 又一村, 同禮賢, 咁我囡囡自少返育嬰園, 我prefer佢返全日, 因為唔係好慣返得3個鐘, 做得d咩

原帖由 LovelyBB06 於 08-11-4 14:52 發表

妳會唔會讀呀?
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

如果今日回家收到信就好啦,啊囡面試普普通通…

原帖由 winwin815 於 08-11-4 14:19 發表

請問你囡囡當日表現如何?

winwin815 ,

想問下in咩架?我囡囡今個星期六去in哦~
同埋你知唔知佢有冇得申請學費減免架呢?

原帖由 winwin815 於 08-11-4 14:57 發表
會呀, 我唔係報左好多間架咋

因為本身囡囡係沙田讀緊個間n1其實都唔算差, 不過我覺得呢個age既小朋友學野快, 應該讀間好少少, 咁九龍同沙田既學校, 點都爭少少, 師資, 課程既全面, 甚至乎校舍, 所以我只報左崇真(fa ...

我個仔收左啦不果係下午班

囡囡收咗全班

其實interview好簡單, 入到去, 問小朋友叫咩名, 我囡囡玩到有d"牛", 平時最鐘意答人, 個日無咩反應, 老師見問左兩次, 都唔係好想答, 就轉個形式, 攞住佢張form, 指住佢張相, 問呢個係邊個, 咁我囡就立即答, 跟住攞個公仔出黎, 話個bb喊, 叫佢愛下, 我囡又係唔知點解無咩反應, 我就惟有幫口, 同我囡講, "好似你平時愛細佬咁呀", 咁佢就拍下個公仔, 跟住老師攞住個真既奶樽, 叫我囡餵bb飲奶, 我囡見個奶樽係自己個個(hehe), 又係唔係好識反應, 老師要幫手扶住, 先完成到, 到後來攞個波出黎, 問我囡係咩, 咁我囡開始有興趣, 仲企左起身, 唔再坐低, 老師就同佢數one two three, 推波仔, 有時推埋黎比我, 再問下佢波入邊既顏色, 我就覺得老師係睇佢有冇意慾去答, 因為我囡先2歲1個月, 講野都唔係好清楚, 其實問咩色都好,  最清楚只係個色字, 跟住我囡走左去隔離in個個位, 因為人地玩巴士, 咁老師就立即攞巴士出黎, 又問我囡係咩, 我囡平時識架, 點知因為老師問"呢架車係咩", 我囡答左"巴車", 咁老師就糾正佢, 我囡都肯跟佢講一次, 跟住又推黎推去玩一陣, 佢就叫我囡幫手關巴士車門, 跟住好似玩多一樣玩具, 不過我唔記得係咩, 跟住就送個貼紙(我朋友係送糖)比我囡, 睇下我囡識唔識講多謝, 不過老師係教多過似考佢, 我囡掛住個貼紙, 個老師係講"多", 叫我囡講埋另一個字, so far真係唔難

我朋友問過, 係可以申請減免既, 不過好似話, 扣埋學券, 每年只可以再減免$1,700, 但係好似話饍食費用都減到

原帖由 kathylam82 於 08-11-4 17:02 發表
winwin815 ,

想問下in咩架?我囡囡今個星期六去in哦~
同埋你知唔知佢有冇得申請學費減免架呢?
歡迎參觀『文。穎之家』

good, 咁仲搵唔搵第二間?

原帖由 YuiYeeMa 於 08-11-4 22:22 發表
囡囡收咗全班
歡迎參觀『文。穎之家』

May I know how good of this School??
as they accept my son am class, so happy of me but I wanna to know is it linked with Primary school??
anyone mommy who kids studies in this school can share here??

accepted for a.m. class also.., but indeed, none of the questions did my kind answer during the interview

accepted for a.m. class also.., but indeed, none of the questions did my kid answer during the interview

我今天都收到信,取錄了a.m班,,,之前有個bk媽咪個仔仔都是讀又一村,佢對呢間學校都好高評價,佢仔仔現在讀聖馬加利大,,,,這間學校到k3選學時,老師會比意見助你為小孩選擇一所合適的心儀校

好少又一村學校既mami出黎share, 叫你朋友多d發言

原帖由 skyyoyobebe 於 08-11-5 01:03 發表
我今天都收到信,取錄了a.m班,,,之前有個bk媽咪個仔仔都是讀又一村,佢對呢間學校都好高評價,佢仔仔現在讀聖馬加利大,,,,這間學校到k3選學時,老師會比意見助你為小孩選擇一所合適的心儀校 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

on 4/11, my son had received admittion letter

原帖由 winwin815 於 08-11-5 01:21 發表
好少又一村學校既mami出黎share, 叫你朋友多d發言

I want to know how good of this school. because "york" and "creative" had admit my son. I want to know more about of this school. Anyone could share with me?

yeap ah...I also want to know more about this school lor...
and if I am not live in Sham Shui Po or Kowloon City area, so did I will no chance to studies in there when Primary??so how can help of the teacher as 'skyyoyobebe' said ah??
‹ 上一主題|下一主題