用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖公會荊冕堂青衣校
樓主: wcodi
go

聖公會荊冕堂青衣校 [複製鏈接]

原帖由 prosperityyan 於 08-11-18 14:17 發表
請問青衣校個校長係之前士德個個咩? 因為依家士德轉左個新校長, 個INTERVIEW搞得好差呀, 唔知會唔會影響小朋友讀書既QUALITY 呢?

係呀, 以前張校長做兩間學校, 今年士德轉左第二個人做校長.

我放棄左青衣校呀, 因為荃浸收左阿仔, 原本都想俾留位費留住個位先架, 因為佢都有佢既優點而荃浸冇, 不過最後同老公商量後就決定唔交留位費嘞.

我仲有幾間未 in, 創價, 迦南同宣道, 不過會就到時間就去, 就唔到就唔去.

原帖由 仔仔錫錫你 於 08-11-18 12:10 發表
無話點睇, 自己鍾意邊間buy邊間就讀邊間.  你依家重問呢個問題, 你應該都比左兩間留位費, 重有大把時間決定.  而且你又鍾意聖多默(係米buy佢校舍大), 咁米申請轉am囉, 遲d一定有位. ...

你說得對, 我都有照你所講已交信轉am班, 希望在開學前收到通知,因我極不願女女上pm班.
你仔仔是否已決定讀青衣荊冕堂, 還是會in埋學之園再決定?

原帖由 prosperityyan 於 08-11-19 00:49 發表
如果你一心讀荃浸, 咁都唔駛去in, 創價, 迦南同宣道啦, 除非如果收你, 你會轉去讀, 就去IN LAW, 不過我唔去啦, 我唔覺得in, 創價, 迦南同宣道會好過荊冕堂, 我問左好多人, 佢地都話荊冕堂好D ...

都係架, 所以我話就到時間先會去囉 (反正都俾左 $30). 宣道就一定唔去嘞, 佢要今日中午時間去交表, 我費時請假去 lu.  

其實, 有時間我都想俾個仔去玩下, 我又可以參觀其他學校比較下咁囉.

原帖由 wcodi 於 08-11-19 09:31 發表

你說得對, 我都有照你所講已交信轉am班, 希望在開學前收到通知,因我極不願女女上pm班.
你仔仔是否已決定讀青衣荊冕堂, 還是會in埋學之園再決定?

呢度最少有兩個都放棄左聖多默am, 所以你一定有機會轉am, 記住一封信係唔夠架, 每個月一封機會會大d.

我仔仔都89成會讀青衣荊冕堂, 除左感覺同宗教因素, 佢每日都有英文堂, 需則只係短短20mins, 但起碼可以日日refresh 佢.  學之園 in 左喇, 3個老師對仔仔印象勁深, 因為得佢一個坐唔定自己去攞玩具玩 , d 老師想捉佢時即左閃右避避過晒攞玩具玩 , 雖然答問時表現唔錯, 但成功機會不大(最抵死係臨走時校長問佢叫咩名, 可能想black list 佢, 但仔仔答no stranger )

原帖由 仔仔錫錫你 於 08-11-19 10:44 發表

呢度最少有兩個都放棄左聖多默am, 所以你一定有機會轉am, 記住一封信係唔夠架, 每個月一封機會會大d.

我仔仔都89成會讀青衣荊冕堂, 除左感覺同宗教因素, 佢每日都有英文堂, 需則只係短短20mins, 但起碼可以日日re ...

哈哈, 你個仔好醒喎.  講真, 唔一定唔收架, 我隔離屋個囡囡又係好活躍, 坐唔定架, 舊年學之園都收左佢, 佢媽咪有時影左 d video 俾我地睇, 成班同學仔坐定定上堂聽故仔, 得佢個囡一個四圍行咋, d 老師會由得佢, 等佢覺得有興趣先行埋去坐低,  呢 d 就係活動教學既好處, 唔會逼小朋友.

原帖由 仔仔錫錫你 於 08-11-19 10:44 發表

我仔仔都89成會讀青衣荊冕堂, 除左感覺同宗教因素, 佢每日都有英文堂, 需則只係短短20mins, 但起碼可以日日re ...

你的仔仔好醒呀!我有問過聖多默的校長, 她說我交信前已有排am的list, 機會不知有多大, 但如你所說, 我會再積極點, 每個月都交一封信, 看看機會可否大些.
多謝你的提點.

另想問你知否青衣荊冕堂升小一的情況?

我小朋友今早in聖公會荊冕堂青衣校, 佢地收左讀上午班. 想問多不多家課. 謝謝!

我估係有 d 人放棄左學位 (好似我咁), 咁咪仲可以 in 囉.

想請問荊冕堂青衣同宏福, 係咪應該荊冕堂好d呀 ! 2間都收左讀am class.

原帖由 Agnetako 於 08-11-27 12:38 發表
我估係有 d 人放棄左學位 (好似我咁), 咁咪仲可以 in 囉.
http://hk.myblog.yahoo.com/babylinus104[Baby Linus's blog/url]

‹ 上一主題|下一主題