用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際朗誦節 tips Blog
go

校際朗誦節 tips Blog [複製鏈接]

經過多番游說,小兒的私人朗誦老師願意把一些朗誦貼士與小圈子以外分享

http://michael-leung.spaces.live.com/

若有疑難,可 pm 或 send e-mail [email protected]
我嘗試幫口向老師提問 (或未必每條也有空可以問得到,始終也是上課時間...)

祝各位的小朋友,也在過兩星期後起的比賽中,獲得理想成績
   3    0    0    0

簽名被屏蔽

多謝分享.

Thanks so much for your sharing.

原帖由 mkwok 於 08-11-6 14:25 發表
多謝分享.

Thanks

sharon0908, 多謝你介紹這老師給我, 佢好好人同專業.

最緊要爽得掂你的小朋友, 希望幫到你

佢上幾日剛剛幫我個 team 的同事們的小朋友做了第二場 mock assessment
好多同事每年都係等佢張分紙返屋企執藥咁執
唔計 A-level 詩
幾乎每人都起左成版紙 comment
俾佢寫少d都當贏了
又有排做功課
依家做多少少, 好過到時俾評判寫番d差唔多的東西

今天開始比賽, 大家要加油

原帖由 媽咪 於 08-11-9 11:23 發表
sharon0908, 多謝你介紹這老師給我, 佢好好人同專業.

唔駛客氣, 反正都係老師自己寫的...
BTW, 用過 pm / e-mail 的家長, 我都覆過了
惟一一樣幫唔到口問, 就係 pricing
我小朋友都唔細, 同埋年資唔一樣, 所以會有分別
各位不妨直接問佢好了, 謝謝各位

原帖由 Cyrus 於 08-11-6 14:35 發表
Thanks so much for your sharing.

各位媽咪:

老師讓我定一個 topic 或者一個英文組比賽項目, 佢負責寫 technical notes, 碰巧今年我的小朋友比賽早, 用不著, quota 不如俾你地用

如果你地有 suggestion, 請係星期一前講低, 我看看交邊個較多人有興趣的項目 code 俾佢老人家

小兒老師說, 十分感謝各位有捧場閱讀文章的媽咪, 今年度的參考寫到近尾聲了
(佢原本寫的對象, 係學校任教的老師, 所以若不是完全看懂, 我反而覺得無所謂)

sharon0908 ,

真係多謝你的老師, 我亞仔第一年JOIN, 亞媽傻下傻下咪都唔識, 係今年英文第一名.  好開心.  多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝

恭喜恭喜, 一定係勤力的同學仔
老師講過, 家長陪上堂肯 take notes, 傻極有限~ 返到屋企再 take action, merit 成績差極有限~ 都搞唔掂就入佢老人家數好了

原帖由 媽咪 於 08-12-11 19:54 發表
sharon0908 ,

真係多謝你的老師, 我亞仔第一年JOIN, 亞媽傻下傻下咪都唔識, 係今年英文第一名.  好開心.  多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝多謝 ...
‹ 上一主題|下一主題