用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人考左 "根德園" ?
go

有無人考左 "根德園" ? [複製鏈接]

我個囡明早9點in , 我真係好擔心佢, 今日考St. Cat 好差(唔肯合作), 我嬲到想哭, 我明天都打定輸數了, 因為人地話都好似打仗咁, 一定會多過st. cat ....咁就死得啦...
   0    0    0    0

My daughter has inetrviewed la .. quite easy and ok .  teachers are nice in Kenville

我諗我同妳係見同一個老師, 我都比佢既閃石gel甲吸引到. 但我好好彩, 我係118日下午見, 雖然快過發一場夢, 但兩個老師都滿瞼笑容, 出來門口接我地入去, 當我比另一個老師連珠發問既時侯, 我都唔知個女答咗d, 但當gel甲老師問我女識唔識唱歌時, 佢問我女想唱咩歌, 佢話不如唱太陽伯伯吖, ! 正中下懷啦, 嚟個係我女首本名曲, 但佢都係一碌木咁望住老師唔唱, gel甲老師就好有耐性地lead住佢唱, 仲同佢一齊做埋手勢tim.

出到門口既老師都好好人, 但我無為意佢係高層, 所以都唔係好記得同佢講過d, 個位女仕都好有心機同我女傾計, 之後攞完糖say thank you 就走啦.
出去門口時經過d小朋友toilets, 都見到好乾淨同空氣流通, d姨姨企晒出來同我地講bye bye. 所以 overall 印象都幾好.

我都同意面試幾講彩數, 個女心情好時又要睇吓個老師攰唔攰.

原帖由 getdaisymay 於 08-11-18 13:27 發表
Agree!  Very 求奇, 比我感覺是但啦, 快d見完收工既感覺,無heart, 無愛心, 完全打工心態。濃粧艶抹花草閃石gel甲。不說真的不知is a kindergarten teacher!
-------------------

我覺得好似大人見工咁, 完全唔比機 ...

大仔大女除左識多d野之外,
主要係佢地表現定好多,
that's why咁多人話學校鍾意收大仔,
咁事實上大仔多數都表現得好好吖嘛﹗

parco之前上playgroup,
有一堂老師要每個小朋友輪流唱歌,
有個0601嘅小女孩唱twinkle twinkle little star,
當時除左佢自己同佢mama,
有1個老師, 3個小朋友+4個家長在場,
佢面向眾人, 一面唱一面做動作,
一直保持笑容仲要同我地有eye contact,
唱嘅過程佢續個家長同老師望一望,
好似個人表演, 令我嘆為觀止﹗
心唸, 如果我係面試老師都鍾意佢啦﹗

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-19 12:13 發表
下 ... 佢個囡係 0603 架 ??  真係好高大呀 ,
仲好定 tim !!

大女同細女真係差甘遠架 , 唉 .... 真係細女
蝕底好多
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

下 ... 佢個囡係 0603 架 ??  真係好高大呀 ,
仲好定 tim !!

大女同細女真係差甘遠架 , 唉 .... 真係細女
蝕底好多

原帖由 Ursula 於 08-11-19 09:02 發表
我諗佢個女係in K1 因為佢係0603出世.
我同佢地同一個church 所以有時會見到佢同個女, 小女孩身形似晒媽咪, 高高瘦瘦, 活潑開朗.

原來佢今年7月生咗第二個女, 但係身形完全唔似!!

...

我諗佢個女係in K1 因為佢係0603出世.
我同佢地同一個church 所以有時會見到佢同個女, 小女孩身形似晒媽咪, 高高瘦瘦, 活潑開朗.

原來佢今年7月生咗第二個女, 但係身形完全唔似!!

原帖由 chickenwing2006 於 08-11-18 09:49 發表
我 9:05 到都見到佢呀 , 佢帶埋克超好
outstanding 下 lor !

不過我估佢囡唔係 in k 1 , 我估 k 2 因為好高大
下架

Dear Yan,

Are you Yan (8) in esdlife?  I am ah G ar....How are you doing in all the interviews?

Angee is ok so far but still waiting for the results from SC and KV.  Same as you.

我囡 in 係 daddy 同佢入去 , miss 未至於 black
face 不過目無表情唔笑架 wor !!

好彩我囡都 ok , 有應佢地 .... 反而收表個個又
nice 好多有笑容好多 wor !!

原帖由 prosperityyan 於 08-11-18 14:07 發表
咦, 如果你地咁多個都見到D 咁差態度既老師, 咁好可能佢地係KV 都佔好大比數喎, 要好既老師可能係KV 得好小. 咁我都好好彩, IN我個仔 既老師真係好好架, 佢IN IN下話要去飲小小水 (其實都只係企起身就見到水機), 返 ...

原帖由 prosperityyan 於 08-11-18 14:07 發表
咦, 如果你地咁多個都見到D 咁差態度既老師, 咁好可能佢地係KV 都佔好大比數喎, 要好既老師可能係KV 得好小. 咁我都好好彩, IN我個仔 既老師真係好好架, 佢IN IN下話要去飲小小水 (其實都只係企起身就見到水機), 返 ...

亞囡全程無出聲, 一定唔收架啦, 但若僥倖收的話, 都唔會選擇啦, 同埋環境比in其他幼稚園的細好多.

In front of me, KV interviewer asked my girl "做乜呀, 無心情呀?" (with very rude attitude)態度真的好有問題
She said that to my girl with such a rude attitude, I can't imagine how they treat my girl if I am not around.

回覆 # 的文章

Agree!  Very 求奇, 比我感覺是但啦, 快d見完收工既感覺,無heart, 無愛心, 完全打工心態。濃粧艶抹花草閃石gel甲。不說真的不知is a kindergarten teacher!
-------------------

我覺得好似大人見工咁, 完全唔比機會小朋友諗就認定佢唔識, ,同埋有d求奇, 比我感覺是但啦, 快d見完收工既感覺, 另一個就係咁問我野, 我都同佢講亞囡基本上是用英語對答, 但佢都仍然用中文, 亞囡當然唔騷佢, 無問題啦, 再接再勵.以上純粹個人感覺, 希望其他家長考到啦.

我 9:05 到都見到佢呀 , 佢帶埋克超好
outstanding 下 lor !

不過我估佢囡唔係 in k 1 , 我估 k 2 因為好高大
下架

原帖由 catbabycat 於 08-11-17 14:19 發表
有無人見到名模"李嘉惠"帶個囡去INTERVIEW呀? 跟住無帶信封, 佢老公仲走入去同啲老師攞信封, 即場係度寫.

原帖由 HoneySu 於 08-11-17 01:04 發表
HAHA, 我老公又係話d公仔好肉酸, 睇唔明唔出奇呀. 我個仔果日係有個人游緊水(自由式), 一個係度跳水, 咁老師問d人係度做咩, 我個仔話係度訓覺. 個老師都笑住話:又真係幾似訓覺架喎.
...

哎喲!區然重係用這張圖片呢!我仔仔是2002的KV K1學生,當年我仔仔的答案也是瞓覺。

Thanks so much

原帖由 Bear2004 於 08-11-17 21:22 發表
soka = 香港創價幼稚園

soka = 香港創價幼稚園

原帖由 gloriahung 於 08-11-17 20:14 發表
May I know what is the full name of soka?

May I know what is the full name of soka?

原帖由 Bear2004 於 08-11-17 19:59 發表
其實都唔可以甘講既, 小朋友而家仲細, 佢係鍾意KV type 定 soka type既教學都仲係未知數! 既然甘多人講佢係好學校, 咪比小朋友去試下玩下law (見識下), 我覺得都無壞!!

...

其實都唔可以甘講既, 小朋友而家仲細, 佢係鍾意KV type 定 soka type既教學都仲係未知數! 既然甘多人講佢係好學校, 咪比小朋友去試下玩下law (見識下), 我覺得都無壞!!

原帖由 prosperityyan 於 08-11-17 16:47 發表
咦, 我以為你地報得kv 既, 都唔會報 soka tim, 因為好多人都話好淺, 如果soka 升上小一, 有d 好有問題呀. 我都有朋友既仔讀緊, 佢都話好淺呀...所以我唔去in 啦..... ...
‹ 上一主題|下一主題