用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人考左 "根德園" ?
go

有無人考左 "根德園" ? [複製鏈接]

我都好sad呀!! 囝囝剛剛in完KV, 但一定唔收law, 因為佢喊呀!!!!
唉...其實d問題好淺, 佢一定識答嫁, 但大少無mood/唔鍾意, 真係好無奈.  其實一去到學校, 佢就唔多鍾意, 叫佢玩滑梯, 又唔多願玩(但佢平時好鍾意玩滑梯嫁), 仲話要走!!  一入到課室見到老師居然喊住就話要走!!! 真係比佢激死, 雖然之後佢都有follow老師既要求completed logo, matching & singing etc. 但一定凍過水嫁喇
祝大家考到啦!!

Parco媽,
係佢係只係喊左一陣, 但我見個2個Miss既態度就知凍過水!  可能一開始就喊真係大忌!  
佢地成個過程都唔係甘nice, 見到小朋友喊一d都無哄下佢既心態, 就拿拿臨比積木叫Ivan玩比佢睇, 問問題問得鬼死甘快,  好似好趕時間甘..我都打個突呀!! 不過可能真係嚴師出高徒啦, 但好明顯Ivan唔鍾意e套law.
因我之後同佢in多3間, 間間佢都表現得好好 (可能因為場地夠大同老師比較nice), 我意思既好係起碼無扭計仔, 同好開心甘答哂老師既問題law...
KV我一定唔得嫁喇, 我走時好sad, 都無在意出口位比糖個part, only叫Ivan say "Thank You" then即閃......-_-'

Parco媽,

之後去左IN啟思小學附屬幼稚園, 劍鳴同York呀!

講環境我最鍾意啟幼, 校舍同班房都好大, 好tidy感覺好舒服但又覺得佢地太少功課! York個校舍又係好大不過有d殘舊, 講interview既arrangement我就最鍾意劍鳴, 佢不單有單對單既interview, 仲有一part係同其他小朋友group activity, 好似平時上playgroup甘聽下故仔, 玩下遊戲甘, 從中觀察小朋友既反應. 我自己覺得佢好有心機law, 因我地既小朋友都係得2歲人仔, 真係好需要時間or 遊戲去warm up!  (好似諗得太多, 人地都未話收我囝囝...哈)

我之後都會in 創價& HKPS, 都係好多人爭! 唔知佢地有無遊戲室之類可以等小朋友warm up? 如果無....可能囝囝又會好似in KV甘

原帖由 BabyHilary 於 08-11-9 11:16 發表
ivan媽,

in parco嗰2個老師都算有耐性,
好多問題都問幾次, 玩一陣又tum下佢,
可惜我個仔唔爭氣, 都係唔彩人﹗

咁ivan之後in左邊間呀?
其他嗰d表現好都唔錯啦, 仲有好多機會,
parco之後仲有創價咋,
大把人爭, 收生比例 ...

Agreed, 希望大家都考到心儀學校啦!

原帖由 BabyHilary 於 08-11-9 20:43 發表
ivan表現咁好, 一定好快有gd news!

希望parco去創價都會有好表現啦,
如果表現好但人地唔收係一件事,
起碼對自己有交待嘛﹗

Cash真係好叻呀, cash媽你可以放心哂喇!!

Parco媽,
唔好激氣喇, 其實你應該開心先係,
因為可以証明Parco本身係有能力既, 只不過係當日無心情姐.....

[quote]原帖由 BabyHilary 於 08-11-16 22:57 發表
答到80%...vow, cash好叻呀﹗
parco嗰日連8%都答唔到﹗

尋日去in一間活動教學幼稚園,
parco又竟然用句子答老師問題,
去kv嗰日連叫咩名都唔肯講, 真係激c我﹗

cash媽,
其實過到自己個關/做出平日既水準, 都真係好好嫁喇, 你知喇, 我地個小主人點都叫係細b ma^^
我都有報soka呀, 又係早你一日喎 (22 pm), mud有甘多人報同甘激烈嫁, 我唔太清楚, 我見好多人都話間學校好好同小朋友讀得又開心咪試下law..heheee 其實邊間係你心水呀?

你好好彩呀, 希望你小朋友考到啦!

原帖由 prosperityyan 於 08-11-17 00:09 發表
咁我諗真係KV 有2種唔同性格既老師呀. IN我個仔個個好好架, 佢問我名仔咩名同幾歲, 問左幾次都唔答, 咁我就話, 今日又唔答, 平時都講, 老師就話, 小朋友係咁架那. 之後都有問我個仔識唔識唱歌, 我問阿仔, 佢唔答, 老 ...

嘩, 個miss居然甘風趣既...睇里我真係好黑仔呀!

原帖由 HoneySu 於 08-11-17 01:04 發表
HAHA, 我老公又係話d公仔好肉酸, 睇唔明唔出奇呀. 我個仔果日係有個人游緊水(自由式), 一個係度跳水, 咁老師問d人係度做咩, 我個仔話係度訓覺. 個老師都笑住話:又真係幾似訓覺架喎.
...

其實都唔可以甘講既, 小朋友而家仲細, 佢係鍾意KV type 定 soka type既教學都仲係未知數! 既然甘多人講佢係好學校, 咪比小朋友去試下玩下law (見識下), 我覺得都無壞!!

原帖由 prosperityyan 於 08-11-17 16:47 發表
咦, 我以為你地報得kv 既, 都唔會報 soka tim, 因為好多人都話好淺, 如果soka 升上小一, 有d 好有問題呀. 我都有朋友既仔讀緊, 佢都話好淺呀...所以我唔去in 啦..... ...

soka = 香港創價幼稚園

原帖由 gloriahung 於 08-11-17 20:14 發表
May I know what is the full name of soka?
‹ 上一主題|下一主題