用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

N1AP [複製鏈接]

有冇BK mom係N1AP既家長呀? 我囝囝Paco就好喜歡返學, 返左學後, 講多左好多中文. Miss Deanie 每1-2星期都會打電話俾我,講下Paco既情況. 我對學校好滿意. 你地呢?
   0    0    0    0

我囝囝都係1AP亦都好喜歡返學, 不過仲未好識講野. Miss Deanie 都有打俾我.
我問佢係咪一定可以升k1呢,佢話ok但not guarantee.

原帖由 hellodirty 於 08-11-10 13:40 發表
我囝囝都係1AP亦都好喜歡返學, 不過仲未好識講野. Miss Deanie 都有打俾我.
我問佢係咪一定可以升k1呢,佢話ok但not guarantee.

頭先打左去劍嗚問, 原來要評估左上學期既成績先知可唔可以值上K1, 仲遲過要Interview既小朋友知得唔得.

Hi, Paco媽, 請問評估容易過嗎? 我以為上梗K1 tim...

原帖由 Ashley0605 於 08-11-10 22:55 發表
Hi, Paco媽, 請問評估容易過嗎? 我以為上梗K1 tim...

我都唔知呀. 如果上唔到K1就慘喇. 我只係報左KV同St Cat, 如果佢地唔收, 阿囝冇書讀架喇.

吓? 唔係呀嘛? 我都以為上梗K1 tim. 我冇報其他K1呀, 阿囝係0606, 所以又收唔到信話轉K1預備班, 咁如果評估fail, 咁阿囝咪冇書讀???   好驚呀!!!

原帖由 kenzo 於 08-11-11 10:03 發表

我都唔知呀. 如果上唔到K1就慘喇. 我只係報左KV同St Cat, 如果佢地唔收, 阿囝冇書讀架喇.

我只係報左St Cat一間, 諗住唔得就係KM讀K1, 橫掟讀得咁開心.......

我打咗電話俾馮老師反映這件事. 佢話會反映給校長聽喎.
我話如果有咁嘅安排應該早d通知我哋,而家間間學校都已截止報名,打算直升的家長失哂預算.
唔通最後都係要讀番留下嗰間,都唔知仲報唔報倒tim

唔係化, 我之前有朋友讀c班問過又話可以直升既, 如果真係就c囉, 我個仔上wk interview k1表現麻麻呀

Miss Deanie 話係新政策喎, 佢都唔清潔詳情...

清"楚" 先啱, sorry~~~

我囡讀N1AA,我都係前幾天問校務處,才知唔可以直升K1,嚇了一跳!

唯有快d讀多幾間做backup啦!

唔係化.......無啦啦攪新政策...............

原帖由 Ashley0605 於 08-11-12 12:11 發表
Miss Deanie 話係新政策喎, 佢都唔清潔詳情...

宜家我真係好驚阿仔出年冇書讀, 如果學校真係想推行新政策, 係咪應該要早d通知家長, 等我地有準備呢? 仲要宜家都冇正式通知, 如果唔係有家長打電話問起, 咁可能我地到哩一刻都未知喎, 唔通佢地打算出年學期尾先話俾我地聽唔收我地讀K1? 咁樣會累苦我地呀!
我遲d都聯絡下學校先, 反映我地情況俾佢地知, 俾d壓力佢地, 俾佢地知我地有幾擔心

Agreed Agreed.

原帖由 siu_mei 於 08-11-12 13:16 發表
宜家我真係好驚阿仔出年冇書讀, 如果學校真係想推行新政策, 係咪應該要早d通知家長, 等我地有準備呢? 仲要宜家都冇正式通知, 如果唔係有家長打電話問起, 咁可能我地到哩一刻都未知喎, 唔通佢地打算出年學期尾先話俾 ...

奇怪~~係另一d topic 見到km 11月& 12月 既細b 因為無位轉左讀sat pg, 佢地都收到km letter 留位啦喎. 點解讀緊既反而要做assessment, 未讀既唔水既:;pppp:

問了校長,playgroup的form是問是否會選km k1, 和n1學生一樣是要經過評估的, n1學生遲d都會收到這些表.
佢哋唔洗交留位費的,不是取錄,是"優先取錄"喎,同我哋一樣.

你都巧快手bor 咁校長有無講點解新生收晒先到舊生評估呀??

原帖由 hellodirty 於 08-11-13 18:17 發表
問了校長,playgroup的form是問是否會選km k1, 和n1學生一樣是要經過評估的, n1學生遲d都會收到這些表.
佢哋唔洗交留位費的,不是取錄,是"優先取錄"喎,同我哋一樣. ...

咁好嘅? 你可以直接揾到校長傾。 咁請問你有冇問校長點解突然改左新政策, 但又冇通知家長? 校長又知唔知有好多家長都一心諗住直升K1而冇報其他學校作後備呢?

原帖由 hellodirty 於 08-11-13 18:17 發表
佢哋唔洗交留位費的,不是取錄,是"優先取錄"喎,同我哋一樣. ...
‹ 上一主題|下一主題