用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好嬲迦南幼稚園
go

好嬲迦南幼稚園 [複製鏈接]

佢地仲離譜係. 1/11 我同囡囡去 interview. 佢地話其實佢地得好少好少位係俾 walk-in o既小朋友. 但係... 佢地又照樣收幾千個 application. 每人 30 蚊. 嘩... 果度佢都賺唔少.

仲有. Interview 個人員. 俾我感覺只係例行公事咁. 完全無 heart. 無引導小朋友. 說話亳無愛人. 唉... 呢間野. 我真係睇唔到佢地點解可以咁多人報. (我蠢左)

原帖由 stone940828 於 08-11-10 23:26 發表
大家都唔好唔開心la,
好過迦南ge幼稚園有好多,
被取錄左ge....咪開開心心lor,
如果冇被取錄ge....可能搵到間更好呢!!
唔好因為今次的"不滿".令小朋友感到壓力呀!

講真.....沒被取錄ge學生,
如果"爭取"得到ge,
又會 ...

講真, 見佢個 interviewer 係咁o既質素(無耐性, 無愛心). 佢肯收我個女. 我都唔會俾佢讀. 我冇理由把我最寶貴的小朋友. 放到一個唔會懂得珍惜她的人手上嘛. 同時... 對呢間咁o既學校, 亦都幾失望囉. :;pppp:

原帖由 LovelyBB06 於 08-11-10 23:21 發表
車! 間間學校都要收報名費家啦!! 點解淨係話迦南"掠"水啫!可能佢地預左實有n1的學生退學, 所以現在in定d人, 準備到時即刻比佢地補上呢?
又一村學校始終唔係九龍塘區呢! ...

收報名費無話唔o岩. 不過佢收咁多人報名費, 但係派出o黎o既學位得咁少. 好難唔會比人懷疑佢係話收生為名. 收錢為實囉.

仲有. 教統局的香港學校分區表上係冇九龍塘區. 只有九龍城區. 迦南亦都唔係乜野九龍塘. 請查清楚.
‹ 上一主題|下一主題