用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好嬲迦南幼稚園
go

好嬲迦南幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 sandrawun 於 08-11-10 11:02 發表
我囡囡係九龍塘迦南返Playgroup,要成千幾蚊一個月,一星期只係返兩、三日,每日只係一小時十五分鐘,一心諗住係到讀K.1,佢地話明返playgroup的小朋友是可以優先處理升讀幼兒園及幼稚園而無需面試,結果不單要面試,重要面試後唔 ...

完全同意呢間迦南幼稚園(九龍塘總校)係想昆人$30,最初我in另一迦南時(10月4日in),我就打去總校講想轉去佢哋o個間,有個miss就同我講收咗我個小朋友先再打黎話轉,跟著十月底我一收到信(accept咗)就即刻打去話轉,佢學校竟然同我講話已冇晒位,以我所知11月1日根本仲有學生以去in,跟著佢同我講o個日ino個啲係後備多,咁樣唔係昆人錢係咩。

咁講真唔係話間間迦南啲miss都唔好,每間都總會有好同唔好,你in時遇到好既咪就係你好彩囉,遇到啲唔好既咪黑囉,但本人就覺得身為總校(金巴倫道),就應該比其他分校再做好啲先啱,人哋有心想讀你間多過其他分校既話,就應該好好同人傾吓,教吓人點做,唔係一句話收咗你先再打黎(呢句既意思我都唔肯定佢係串我定係乜意思),到收咗又同我講唔會再有位,咁係玩我定係點呢?同埋身為總校既主任啲禮貌真係好一般囉,趕頭趕命咁仲要快過我收線,我真係唔多覺呢啲miss會對啲小朋友會有耐性囉,完全係收完人錢就乜都唔做。
‹ 上一主題|下一主題