用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Ballet 的家長分享 / 交流請進
樓主: 馬媽媽
go

Ballet 的家長分享 / 交流請進 [複製鏈接]

原帖由 穎妍媽咪 於 09-3-9 15:14 發表
細女都跳芭蕾舞,加油!

昨天, 囡囡參加 HK BALLET "星的接觸"的面試, 如果成功的話,今個復活節會十分充實.
加油呀!!!
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

原帖由 穎妍媽咪 於 09-2-18 11:30 發表
哎...哎... 唔好話primary階段, 未懂一字馬. 我的囡囡現在grade 5,都不需要做一字馬. 現在想同她轉地方繼續學習.
下...咁其實一般係做咩動作架?

please check pm.

原帖由 easonkinki 於 09-3-16 15:51 發表
hi~
我女女就黎2歲半,向ymca上o左一個月學前班,miss話佢上堂ok,拉跟幾好又肯做動作,不過一堂9個字,好多時有同學遲到,例如:明明2點上堂,但同學仔2點3先到佢先開始,又試過有小朋友黎試堂,果日2點2開始,2點半miss帶住個 ...

I also want to know the comment. Could you pm me? Thanks.

原帖由 穎妍媽咪 於 09-3-16 20:34 發表

原帖由 穎妍媽咪 於 09-3-16 20:34 發表

would you pls also pm  2 ballet schools cmmts to me ? tks

Sorry.  I have no comment for this 2 ballet schools.

課程是跟RAD的內容.目的是考試.

原帖由 easonkinki 於 09-3-16 15:58 發表
下...咁其實一般係做咩動作架?

早前有媽咪提到於長沙灣的「小公主」,請問大家有否意見?因我想幫囡囡轉校,這間幾近,想知多d!唔該!

有結果未? 好緊張......

原帖由 穎妍媽咪 於 09-3-9 15:14 發表
細女都跳芭蕾舞,加油!

昨天, 囡囡參加 HK BALLET "星的接觸"的面試, 如果成功的話,今個復活節會十分充實.

小公主 .... 個人覺得學生不夠多.

原帖由 YYML 於 09-3-17 09:43 發表
早前有媽咪提到於長沙灣的「小公主」,請問大家有否意見?因我想幫囡囡轉校,這間幾近,想知多d!唔該!

原帖由 easonkinki 於 09-3-16 15:51 發表
hi~
我女女就黎2歲半,向ymca上o左一個月學前班,miss話佢上堂ok,拉跟幾好又肯做動作,不過一堂9個字,好多時有同學遲到,例如:明明2點上堂,但同學仔2點3先到佢先開始,又試過有小朋友黎試堂,果日2點2開始,2點半miss帶住個 ...

個導師呃錢, 遲到梗係吾等, 上完堂先同家長閒談

hi~

快d轉學校,個導師呃錢, 遲到梗係吾等, 上完堂先同家長閒談

原帖由 Irene_Lo 於 09-2-18 10:19 發表
小女現在是primary階段,但仍未懂一字馬,是否老師要求太低?叫佢拉斤又話痛又鬼殺甘嘈

每日練15分鐘鬆筋, 鬆多d筋, 就好容易落一字馬

原帖由 mermaidmom 於 09-3-8 00:42 發表
請問pre-primary考試係唔係一定要買新衫呢? 因為之後唔知仲學唔學, 唔想再買了, 但唔著新衫, 件衫同其他同學不同又可唔可以考試呢?

成team 人考, 件衫一定要相同, 你試下問其他同學有無合穿, 可以借比你, 如果你件衫只是新舊之別, 你可以同導師相量一下

原帖由 connie1214 於 09-3-17 15:17 發表

個導師呃錢, 遲到梗係吾等, 上完堂先同家長閒談
咪係lo,所以今個月左我就轉但就未諗到邊間好,
你介紹毛妹但$690一個月都幾貴,仲要有咁多分校唔知係咪間間d miss都咁好,如果簡我會考慮葵青劇院果間,比較近,我住青衣架!
不過始終佢而家仲細都唔知佢係咪真係鐘意跳ballet

原帖由 connie1214 於 09-3-17 15:24 發表

每日練15分鐘鬆筋, 鬆多d筋, 就好容易落一字馬
我想問一字馬係前後定左右果隻?
我記得中學時期PE miss要我考試考體操d野,果時要考一字馬前後果隻,我都係果時先開始練,唔難但左右果隻我到而家都落唔到

原帖由 pamcheung 於 09-3-17 14:58 發表
小公主 .... 個人覺得學生不夠多.
除左呢樣仲有其他意見?
我打去問佢話一班有1x個,我反而覺得多,我喜歡小人D,miss先教到嘛!而且佢星期六日平日都有堂上仲可以簡上/下午,反而問過王xx佢只得sat一個時間

除了小公主外,附近還有這一間(營x舞).我在網上search.

http://www.ndance.com.hk/ch/html/intro.htm

我睇中左2間,長沙灣小公主&南豐藝苗,大家聽過未?邊一間比較好呢?
http://www.petiteprincess.com.hk/zh-hk/home.php
http://www.ballerina.com.hk/hi~

小穎得咗啦!

原帖由 pamcheung 於 09-3-17 14:57 發表
有結果未? 好緊張......

多班數
每班人數咪少點law
不過人少點老師都可以尊注點
試下先law!

原帖由 YYML 於 09-3-17 09:43 發表

‹ 上一主題|下一主題