用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幼稚園的名氣重要嗎
樓主: Bcat
go

幼稚園的名氣重要嗎 [複製鏈接]

如果派不到好的志願, 去到叩門階段. 名幼稚園生也有很大幫助. 總之若大家各方面差不多. 名幼稚園生機會是比較大. 因為學校大慨清楚那幼稚園質素, 教學模式及學術水平有幾高.

如果要考傳統的名校,有聖公會三個字的幼稚園比較有着so. For lucky draw, if you can't enter your target school, you can ask principal to help. They can help you to knock the door for their SKH primary school.

原帖由 ysnmama 於 08-11-17 11:21 發表
如果派不到好的志願, 去到叩門階段. 名幼稚園生也有很大幫助. 總之若大家各方面差不多. 名幼稚園生機會是比較大. 因為學校大慨清楚那幼稚園質素, 教學模式及學術水平有幾高. ...

其實何謂名幼稚園呢? 如果我吾係focus on女拔, 我一直都吾知cckg係咩水

原帖由 Reximom 於 08-11-14 16:29 發表
咁睇幾名啦, 有d真係好名既, 好似寶山咁, d名小學真係爭任收啦!

Reximom, 前排pm問新界喇沙得唔得呀??收到嗎??
‹ 上一主題|下一主題