用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 09年讀K1既同學仔,呢邊傾丫!
樓主: kathylam82
go

09年讀K1既同學仔,呢邊傾丫! [複製鏈接]

winwin815, 係呀!! 我有兩個囝囝呀!! 哥哥宜家K1全日班, 細佬就明年K1全日班呀!!
細佬有機會同你同班啦!!

原帖由 winwin815 於 08-11-17 22:28 發表
tym327, 咦....你囝囝又讀09年k1, 但係我又見你係08年到出現喎, 你兩個b好似我個兩個咁, 只相差一年?

回覆 # 的文章

我個囡叫瑤瑤呀,都係讀全日班,下星期交留位費。

嘩....我都希望再下年細仔都可以一齊黎讀呀, 不過兩個返全日班, 好重皮, 齋講搭校車已經接近2千, 仲要放4點, 又要搵人湊放學

原帖由 tym327 於 08-11-27 12:09 發表
winwin815, 係呀!! 我有兩個囝囝呀!! 哥哥宜家K1全日班, 細佬就明年K1全日班呀!!
細佬有機會同你同班啦!!
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

hi fei-duck, 你係咪0610mami, 如果我無記錯的話?

原帖由 Fei-Duck 於 08-11-27 14:55 發表
我個囡叫瑤瑤呀,都係讀全日班,下星期交留位費。
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

係呀! 兩個一齊讀全日都幾重皮嫁, 但無理由一個讀全日一個讀半日嘛! 為有努力工作搵錢啦!
係呢!! 你一仔一女咁好呀!!! 我兩個仔成日都好嘈!!
放工返到屋企仲辛苦過返工!! 不過都係開心o既!!

原帖由 winwin815 於 08-11-27 15:22 發表
嘩....我都希望再下年細仔都可以一齊黎讀呀, 不過兩個返全日班, 好重皮, 齋講搭校車已經接近2千, 仲要放4點, 又要搵人湊放學

我女係上午校.

所以其實我有考慮到k2時, 2個一齊讀就轉半日囉, 因為全日到4點, 我都要搵人湊佢

p.s. 我依家無工人架, 囡囡囝囝自小係育嬰園長大, 我放工自己湊, 囡囡依家n1都可以到7點, 可惜佢開學之時, 我失業之日, 所以放住6點先, 現正努力搵工

兩個仔有兩個仔好, 啱玩d嘛, 其實總之有個伴, 對小朋友黎講, 點都好過無既

原帖由 tym327 於 08-11-28 10:49 發表
係呀! 兩個一齊讀全日都幾重皮嫁, 但無理由一個讀全日一個讀半日嘛! 為有努力工作搵錢啦!
係呢!! 你一仔一女咁好呀!!! 我兩個仔成日都好嘈!!
放工返到屋企仲辛苦過返工!! 不過都係開心o既!!

...
歡迎參觀『文。穎之家』

兩個一齊讀半日都要搵人湊嫁! 同埋又要搵人教佢工課喎!
宜家我大仔全日就係學校做埋功課, 但間唔中都仲有少少功課要係屋企做o架!
不過功課唔係好難,又唔會太多, 最多都係一張作業紙, 聽聽話話咁做就好快做得晒,都唔會好辛苦o既!!

原帖由 winwin815 於 08-11-28 16:49 發表
所以其實我有考慮到k2時, 2個一齊讀就轉半日囉, 因為全日到4點, 我都要搵人湊佢

p.s. 我依家無工人架, 囡囡囝囝自小係育嬰園長大, 我放工自己湊, 囡囡依家n1都可以到7點, 可惜佢開學之時, 我失業之日, 所以放住6點 ...

但係放4點都係要搵人湊嘛, 如果請工人, 係咪返半日化算d, 雖然都唔係大數目, 但係無理由工人咁得閒, 不過....到時再算啦, haha...囡囡都未入學, 細佬都仲言之尚早

原帖由 tym327 於 08-12-1 15:41 發表
兩個一齊讀半日都要搵人湊嫁! 同埋又要搵人教佢工課喎!
宜家我大仔全日就係學校做埋功課, 但間唔中都仲有少少功課要係屋企做o架!
不過功課唔係好難,又唔會太多, 最多都係一張作業紙, 聽聽話話咁做就好快做得晒,都唔 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

HELLO,我個仔都係全日班, 我住葵涌區-石籬,我已經打電話去問學校大概上車時間,今年石籬上車時間係8:05-8:10,放學上車時間4:00,老師話明年要校車司機視乎路線而定,所以明年未有確定時間.

原帖由 boboken 於 08-11-17 00:42 發表
介唔介意講下你地住邊區呀, 我幫阿女剛剛報了又一村, 但我們坐荃灣區, 好似有點遠, 但間學校好大好吸引咁
[size=medium]文廸 :wink:

睇上年同一架車條線兜晒荃葵d上落點, 都唔少站, 希望嚟年唔好兜咁多, 唔係有排先返到學校.

mandychan02, 你係咪有個post問過保母車包車呀? 有無聲氣幾$呢?

原帖由 mandychan02 於 08-12-4 14:15 發表
HELLO,我個仔都係全日班, 我住葵涌區-石籬,我已經打電話去問學校大概上車時間,今年石籬上車時間係8:05-8:10,放學上車時間4:00,老師話明年要校車司機視乎路線而定,所以明年未有確定時間.

...

我無問過包車喎,因為學校有車都唔駛包車,有乜事都可以同學校投訴.

原帖由 B.B.Lam 於 08-12-4 15:13 發表
睇上年同一架車條線兜晒荃葵d上落點, 都唔少站, 希望嚟年唔好兜咁多, 唔係有排先返到學校.

mandychan02, 你係咪有個post問過保母車包車呀? 有無聲氣幾$呢?

...
[size=medium]文廸 :wink:

你會搬去九龍邊到呀? 我都有諗過搬出去, 不過細仔仲返緊大圍既育嬰園, 要夾好時間先得

不過mos既校車要成千蚊, 真係好貴呀

原帖由 sweetcouple 於 08-12-16 17:32 發表
我都剛剛收左信呀, 讀上午呀.....

我地而家住馬鞍山, 暑假可能搬出九龍。

等我做個統計啦:

媽咪.................小朋友.......全日/半日.........住邊區
kathylam82.....愷愷(F)......全日................藍田 ...
歡迎參觀『文。穎之家』

icic

我仲未會揀唔做野湊女, 一來老公一份糧支持唔到, 二來我都係鐘意返工多d, 雖然放工又湊仔係辛苦既

我媽同妹住土瓜灣個邊, 我有諗過搬去個頭, 個頭去tst同mk都方便, 租金又唔會太貴, 返又一村又有一架van仔

原帖由 sweetcouple 於 08-12-17 16:46 發表

我未firm搬去邊區.....但因為我決定左九月之後會辭工唔做野, 專心湊囡同埋陪囡做功課, 而老公就響tst返工, 所以點都係住九龍方便d。

同埋, 我多數會係自己駕車送佢返學, 而放學就坐校車囉.... ...
歡迎參觀『文。穎之家』

我又來報到,我囝囝wayne係全日班,請大家多多指教

我亞仔都係讀09年k1全日班, 我哋住荃灣, 我都担心亞仔會辛苦, 但荃灣in咗d學校又唔收, 好無耐!!! 我哋問過08年校車在荃灣上車時間約8時, 希望亞仔到時上車係尾站就好喇!!!

全日加埋d雜費都$$   

媽咪.................小朋友.......全日/半日.........住邊區
kathylam82.....愷愷(F)......全日................藍田
winwin815.......文文(F)......全日................沙田
B.B.Lam...........銳銳(M).........全日................荃灣
tym327...........?(M)..........全日
叮叮噹噹...........??..............上午
tscr701nt.........Emily(F)....上午................土瓜灣
kiki2007...........淇淇(F)......上午................
threeking..........?(M)..........全日...............將軍澳
Fei-Duck...........瑤瑤(F)......全日
candytosy.........?(F)..........上午
mandychan02...?(M)..........全日...............葵涌
sweetcouple......祈祈(F)......上午...............馬鞍山
ritalau...............wayne(M)...全日
sindygeoffreyBB..?(M).........全日..............荃灣
‹ 上一主題|下一主題