用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 TODAY放榜喇!GOOD LUCK !!
樓主: winniecws
go

TODAY放榜喇!GOOD LUCK !! [複製鏈接]

請問屯門鄭任安小學有冇得上網睇既呢??

Don't worry. I got 15 marks only! Your chance is higher!!!
原帖由 belle 於 08-11-21 19:15 發表
How about La Salle, can we check in its website??? How is the chance for 20 marks??  So nervous

原帖由 belle 於 08-11-21 19:15 發表
How about La Salle, can we check in its website??? How is the chance for 20 marks??  So nervous

I remembre you can browse into their website to check for the result. Chance for 20 marks is still low as competition is so keen.

Some people have very good luck in lucky draw.  For example, a friend of mine fail all DSS and got a place at the best school in net 41 last year.

Maryknoll.....? 一定人山人海啦! 哈哈! 仲要小心有記者捉你做訪問呀!!
原帖由 goodmama2003 於 08-11-21 23:01 發表

是呵, 希望他地有抽獎運啦.
我女女報的是maryknoll. 只能現場去學校看, 現在想像一下, 到時人山人海, 場面浩浩蕩蕩, 再加上起落不安的心情, 真是少的心血都頂不順..我真是咁大個女都無幾何玩的咁激的游戲.:naught ...
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

我本來都有少少信心,但今天看完明報的報道,指今年成功率創新低之後,我就......

得四分一機會真係兇多吉少 仲有兩日, 認真難耐...成功與否都希望大家好好咁放鬆一天下, 等六月再睇下運程如何啦...祝各位好運 鴻星高照!!!

哎~~得個27%...以前20分話好高機會...而家20分都冇乜優勢,難道真係要個個轉去直資才有好學校?...本來我都懷有希望,而家...望鬼lu~~~~

哎~~本來我諗住有20分..希望都大d...原來而家20分都係一般....難道真係要去直資才有好學校? 原本懷有希望的我..而家....咪得個望字....

原帖由 linglingkiki 於 08-11-22 11:15 發表
哎~~本來我諗住有20分..希望都大d...原來而家20分都係一般....難道真係要去直資才有好學校? 原本懷有希望的我..而家....咪得個望字....

我之前都諗有20分, 都有機會的, 其實心裏覺得機會大, 但越接近放榜日子, 就越發覺機會其實都唔係好大, 有點後悔無請假, 因為如果落選, 都會無心機做野. 見了大家登出來的報章新聞, 真係沉一沉.

回覆 # 的文章

government is very sucessful to let everybody believing that only DSS can be good schools.

今日收到學校既信, 阿仔第一round抽唔到喇, 好彩有間直資收左為有到6月時再叩下門啦!!!

請問係邊間學校咁好會個別發信通知? 係咪間間學校都會?? 係咪得同唔得都會收到信呢??

唔好意思, 變問題亞媽,      因為真係好心急呀!!!!

原帖由 billysim 於 08-11-22 16:32 發表
今日收到學校既信, 阿仔第一round抽唔到喇, 好彩有間直資收左為有到6月時再叩下門啦!!!

原帖由 billysim 於 08-11-22 16:32 發表

DSS收左咪仲好,哎,唔駛煩

原帖由 kiukiudaddy 於 08-11-22 16:55 發表
若有27%我已好開心,機會都叫有,我報個間係傳統官校已經唔驚計宗教分蝕底,我個仔得15分,之前在街碰到該校校長,問咗佢幾句,佢話好多有兄長在校同舊生子女,15分完全唔使諗,等統一派位先有機,早知橫掂都無行,揀隔離間教會辦活動教 ...

我都係呀, 同你都係計錯數,早知15分0%幾會死都唔報間官校,如果6月都抽唔到都唔知點算,可能扣門時連Form都無得攞
‹ 上一主題|下一主題