用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果
go

民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果 [複製鏈接]

你打電話去學校問呀!  上次封信又寫28號前通知既, 現在要28號先寄出, 咪要等到星期一先知結果????  心急死人啦!    

點都好, 多謝你通知喎!

原帖由 mmmng 於 08-11-24 15:26 發表
民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果

我同你一樣, 個老師都無咩興趣問我地,問我囡囡既問題都答咗九成幾, 而問我第一條問邊個湊囡囡,我答印傭(佢面色已經唔多like),跟住佢已經好似唔係咁想in, 係咁以再問多樣,跟住問放假會帶囡囡去邊到玩, 我答中途有個同枱小朋友打黑癡, 個老師都無心聽我點答, 反而跟隔兩三個位既家長問小朋友要唔要tissue呀! 我都覺得佢地鍾意全職媽咪囉.
我和先生都不是公務員, 只係普通既打工仔, 份問卷我都好比心機寫,全部都係自己既想法.
亞囡是6月B.
又係連waiting都無份.      

原帖由 bobbi 於 08-11-28 13:31 發表
個老師都無咩興趣問我地,第一條問題問邊個湊,我答印傭,跟住佢已經好似唔想in.咁(面色一沉),反而我隔離的家長話個小朋友有家姐,個老師就好感興趣咁,我覺得佢地鍾意fulltime mami 和有多於一個小朋友的人做學生,根本同我個女 ...

睇咗好多家長都reject, 好似家庭背景, in既表現, 兄妹關係都會reject, 咁其實有無得問吓學校既收生準則係乜呢? 佢地收咗咁多份application form會點揀先呢?

‹ 上一主題|下一主題