用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果
樓主: mmmng
go

民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果 [複製鏈接]

時間過得咁慢既...快啲放工

我interview 果日ms 都無乜問我同個仔野呀

原帖由 bobbi 於 08-11-27 16:58 發表
not accept my daughter
the teacher also gave not much response to us, so i don't feel surprise and not out of my expectation.

HI各位,

你地好,我囡囡都收左PM班,真係超出奇!我IN完之後已預左實唔收,因為個日IN我囡囡係個鬼佬亞SIR,佢淨係同我囡囡SAY"HI",跟住問我囡囡"HOW OLD",我囡囡唔識答,淨係望住佢,之後鬼佬亞SIR就行左去啦,連我都無問,跟住坐到等埋其他人都面試埋就走人啦,我IN完後勁唔開心~好似無面試過咁,都估唔到今日收到信會收我囡囡,真係感謝主!
Stephanie

你問卷係咪填左好多野呀? 做足功課先交?

原帖由 little_hiway 於 08-11-27 17:12 發表
HI各位,

你地好,我囡囡都收左PM班,真係超出奇!我IN完之後已預左實唔收,因為個日IN我囡囡係個鬼佬亞SIR,佢淨係同我囡囡SAY"HI",跟住問我囡囡"HOW OLD",我囡囡唔識答,淨係望住佢,之後鬼佬亞SIR就行左去啦,連我都無問,跟住坐到等埋其他人都面試埋就走人啦,我IN ...

果日我比miss問左2次左右,仔仔又狗唔答8,問佢係邊度返學,仔仔話大公園,miss係度笑囉..唔知咁搞笑個結果係點呢......放工未呀!!!!!!
原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 17:03 發表
我interview 果日ms 都無乜問我同個仔野呀

I just received the acceptance letter (am session) for my son. (27/11) Great!  Hope all of you can get it.  Good luck!

HI,

答份問卷D野全部係民生個網度抄落去, 唔係答左好多野, 只係每題答左3-4行字,我見到有D人答到自己加紙~

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 17:17 發表
你問卷係咪填左好多野呀? 做足功課先交?
Stephanie

On waiting list only

thin letter means not accepted??

我老公係公務員, 個仔interview o個日表現唔錯, 答左都有90%問題, 不過佢係超細仔(12/06), 所以唔收

睇到呢度,都好似同小朋友當日表現唔係有太大關係...真係愈睇愈失望!

我同老公都係公務員, 但我囡囡超細女, 係061225出世,都唔得...都有d失望.

My daughter also accepted K2 am, but so suprised cos her performance is fair, she didn't answer teacher question.

waiting list only

我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢?

Iiris,

你都叫有waiting呀, 我個仔唔收添呀
果日interview 時個ms 都唔想同我個他講添呀

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:27 發表
我都有D失望!因為呀仔interview表現幾好,全張檯得佢冇扭過計,重同老師有問有答,我都好比心機去填問卷,離開課室時個老師重讚呀仔好乖,搞到我滿懷希望,而家只係waiting。唔知係咪prefer 大仔大囡呢? ...

Not accept my daughter. How is the one on the waiting list? I only got the reply slip and ask me to send back to them see it there is place in the coming May. Is that mean she is not on the waiting list?

Many thanks and good luck!

Bebi,

但我就係唔明點解in 得好,老師又讚反而唔收lor! 呢間係咪你首選呀?如果係就寫信去求位la, 我見有現在讀K1o既 mami 話佢都係收reject信,但最終收o左! 我都會照waiting.

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 19:37 發表
Iiris,

你都叫有waiting呀, 我個仔唔收添呀
果日interview 時個ms 都唔想同我個他講添呀

掛住呻,都唔記得恭喜有好消息o既家長添! 希望未收到信o既家長都陸續報喜la!

iris,

我in 完時ms 都有讚jason 好乖架, 話佢唔扭計自己玩, 所以我都唔明點解.
呢間可以講係我既1st choice囉, 因為一條龍嗎. 我估都應該有好多人會寫信去求位, 希望kv or st cat 有好消息啦

原帖由 irisfung 於 08-11-27 19:46 發表
Bebi,

但我就係唔明點解in 得好,老師又讚反而唔收lor! 呢間係咪你首選呀?如果係就寫信去求位la, 我見有現在讀K1o既 mami 話佢都係收reject信,但最終收o左! 我都會照waiting.

...
‹ 上一主題|下一主題