用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人15分在首輪中左?(請註明學校)
樓主: tiffany_wong23
go

有冇人15分在首輪中左?(請註明學校) [複製鏈接]

醒目開學勳章

15分入左91既保良局朱正賢

原帖由 zachnana 於 08-11-26 16:55 發表
You are very, very lucky.  Congratulations.  I thought the chance is slim that's why I choose St James instead.  Anyone get in St James with 15 points?

Yes, I know. As I will not take up this seat and am going to let go this luck, I think that I should do something to expiate, that's why I want to share this information (15 points can apply hrgps pm) to other BK parents for future reference.

唉!真激心!估唔到今年15分可入到天神,早知揀啦,我揀咗紅馬,今年20分都入唔到,好激心!

醒目開學勳章

我個仔15分入左鑽石山聖文德, 呢間學校好嗎?

有無人15分入灣仔聖約瑟呀?

15 分入了愛秩序灣官立小學。

15pts ~ no chance la.  
因20pts都要抽 (這是末縮班前, 即35x5classes), 更何況現在得30x5classes.

原帖由 andybebe 於 08-11-26 20:51 發表
有無人15分入灣仔聖約瑟呀?

唔該哂﹗我唸未來幾年競爭會越來越激烈﹗

其實我未咁快要同囝囝報小學,
不過想計下數, 睇下點樣安排2個仔女條路。
我個大仔有20分, 都有d機會抽好嘅學校,
但如果囝囝入左男校, 個女得15分就好難啦,
我唸個女第日要揀一條龍直上嘅幼稚園,
再試抽津校會比較穩陣!

原帖由 mission 於 08-11-26 12:53 發表
20 points still cannot guarantee a place in SMCS, maybe some parents still don't know all graduates of 天神 (that enter school from 2005 onwards and pass the internal exam in P.6) are guarantee a pl ...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

會. 今日我已註冊....你呢?

原帖由 KathieCHIU 於 08-11-26 01:55 發表
我亞仔都係15分入左九龍塘官小

原帖由 KathieCHIU 於 08-11-26 01:56 發表
你會否入讀?

我仔都係十五分入九龍塘官小!

會呀. 今日我都去咗註冊. 但我亞仔重有間私校 St. Jo (觀塘) 係手, 一間中小, 一間英小, 點揀好呀? 比啲意見呀? 你重有無其他選擇呀?你喜歡九官嗎?

原帖由 辛追 於 08-11-26 23:29 發表
會. 今日我已註冊....你呢?

你會否入讀?

原帖由 Mamahui 於 08-11-26 23:31 發表

我仔都係十五分入九龍塘官小!

已改, 天神係直上st mary 中學, 以前st mary小學要考前80名才安全, e+係st mary & 天神係直上.

作天去'天神',大多數入到的都是20分,因20分的form同15分的分開。書記問我是直入定抽纖,我點知呢。只答我有15分,屬那一種,她說15分即抽纖,你真好運,因抽纖位很少,今年入表的人也不少。

我想明年不少20分的也會去報,到時20分也要抽纖了。

原帖由 charwes 於 08-11-26 18:11 發表
咁即係話有 20 分就一定入到天神了!! 不過呢個消息通天後來年可能會多o左人爭..

好正的topic,真係好多謝樓主.

恭喜哂以上能如願以賞的媽咪.不過暫時真係15分入到名官津的都唔多.希望繼續有媽咪上黎報喜.等我地呢d得15分的媽咪還傳有點點希望.

Very lucky...15分入咗般咸道官小。

原帖由 shunshunma 於 08-11-25 11:28 發表 我侄女15分抽到跑馬地聖保祿天主教小學。

我都係15分入聖保祿天主教小學呀

嘜今年15分都有入到九龍塘官小?  唉, 真係同阿女選擇錯誤呀.  一指錯,滿盤皆落索

我的囡囡都是15分, 但抽不到九龍塘官小, 好失落
‹ 上一主題|下一主題