用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 入讀2009年培道,小一生媽媽入嚟傾下.
go

入讀2009年培道,小一生媽媽入嚟傾下. [複製鏈接]

Hi

今天也交左留位費, 很多人都講培小校風好, open day果日見到d学生好有禮貌及做話劇時好生鬼,並非好像只讀書果隻...

Hi Sailo, Gordon仔怎樣呀?有無考其它学校呀?result 点樣呀??我呀囡同佢讀同一幼稚園的但不同班, 学校旅行見過面. 12/3又再見啦 :)

Hi Sailo

same.....

只有培道收.
自行-唔得
KTS-waiting
宣小-未in

What's KRS?? 如果KTS 有位offer, 会選擇嗎?

原帖由 Sailo 於 08-11-27 13:28 發表
Hi. Kwankwanmammy,

only 培道有offer
自行 - 失敗
YW, KRS, KTS - Waiting....

形勢不好...

如果lucky draw抽到, 你會choose私小or政府呢? which 私小最想入呀?lucky draw, which school you want?

原帖由 Sailo 於 08-11-27 16:24 發表
KRS=九龍禮賢

KTS收都會考慮, 但有排等..........出年6月先call waiting.

請問有無mama真的諗住比小朋友讀培道, 本人也是交了留位費, 但kts(waiting list) & 宣小等result(多數reject). 諗緊如果finally, kts can offer a seat to my daughter, 不知点好? 當然lucky draw派到就一天光曬啦...
‹ 上一主題|下一主題